Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nejdrive bych chtela videt slusny byt v Praze 2+1 za 1.200.000…
da se vycestovat do zahranici a vydelat si na to… Pri beznych platech je to prakticky nemozne…
Skor by som na to isla naopak, aspon my sme to tak mali. Zobrala som hypoteku na 30 rokov a splatila som ju za 6. Teraz je byt moj. Myslim ze keby som sa snazila setrit nan a az potom ho kupila by som ho nemala dodnes
Mne sa to takto osvedcilo ![]()
Ahoj, to jsou asi dost jednoduché počty ne?
2+kk v Praze za 1.200.000,– Kč? a kde? ten bych hctěla teda taky ![]()
dávej měsíčně stranou 10.000,– a za za 10 let to máš v kapse…
akorát nevím, jak to bude s cenama bytů ![]()
samozřejmě když ušetříš 20 tis /měsíčně, tak si našetříš za 5 let ![]()
Doporučím ti začít dávat bokem 10% všech vašich přijmů a až si zvyknete na žití s tím co zbyde, tak přidej dalších 10% bokem. Atd
Samozřejmě je strop, kde už nepůjde dávat bokem více, ale tam než se dostaneš tak už bude něco málo naspořeno a bude se spořit dál. Jinak myslím že 2+1 či 2kk v Praze za 1,2mil určitě neseženeš, počítej spíš ke 2mil…
@Omnibus platit někde nájem a ještě šetřit při dnešních cenách moc nejde. Pokud by tě vyšla hypotéka stejně jako nájem tak není co řešit.
jen tak mmch @nadus má pravdu slušný byt 2+1 v Praze za 1,2mega?
možná za dvojnásobek
My bychom zvládli našetřit, kdybychom neplatili pronájem. Podle mě je to reálné u mladého svobodného člověka, který ještě bydlí u rodičů a zároveň má dobrou práci s vysokým platem.
Nebo pak koupit byt v jiné lokalitě. V Ostravě jsem kupovala 4+1 byt za 720.000,–
A v Praze 2+1 za tak málo je myslím nereálné. Tady teď staví a chtějí za 1+kk 1.6mil ![]()
Přesně za 1200000 by to byl max.byt k celkový rekonstrukcí takže další milion navíc, šetřit i z prumernyho platu by trvalo věčnost, neumím si to představit.
My si odkládáme 100 korun měsíčně a za 1000 let plánujeme koupit byt
…Na byt opravdu nejde našetřit pokud nebereš 200 000 měsíčně…Takže hypotéku jak každej si vem a za 20let je tvůj…
Za určitých podmínek to reálné je (velmi malé výdaje, velmi nadprůměrné příjmy…).
Co se mi ale zdá nereálné, je koupit byt 2+1 za 1 200 000 v Praze. Vždyť tak „málo“ nestojí ani byt k celkové rekonstrukci v Brně.
Taky se přidám. Do hypotéky jít nechci, člověk neví v dnešní době co bude za několik let, za x let tu práci můžu mít a nemusím. Nejlepší je vyhrát milión a je člověk bez starosti a není zadlužený.
@nadus píše:
Nejdrive bych chtela videt slusny byt v Praze 2+1 za 1.200.000…
Tak nějak… Cana 2+1 (ne novostavby) bude někde okolo dvou milionů a výš.
@Janiiska píše:
Taky se přidám. Do hypotéky jít nechci, člověk neví v dnešní době co bude za několik let, za x let tu práci můžu mít a nemusím. Nejlepší je vyhrát milión a je člověk bez starosti a není zadlužený.
Když nemáš byt, budeš bydlet v podnájmu a vyhoděj tě z práce - jak to budeš řešit??? Já to hle uvažování vůbec nechápu
To je jedno, jestli přece platíš měsíčně nájem nebo hypošku, rezervy musíš mít tak jako tak ![]()
@Omnibus píše:
Ahoj a předem sorry za nově založený profil, ale pro jistotu
Chci se zeptat, zda tu některá máte zkušenost s tím, vydělat si a zaplatit vlastní bydlení bez hypotéky (tedy vydělat a dát peníze „na dřevo“). Chtěla bych 2+1 nebo 2+kk v Praze, tzn. min 1.200.000 - Máte to někdo podobně - jak dlouho jste šetřily, a kolik jste dávali „stranou“ měsíčně? A povedlo se?
Promiň, ale tohle je nesmyslná diskuze. Jak ti pomůže vědět, že někdo našetřil třeba 5 miliónu za 5 let? To s tím jako půjdeš za šéfem, ať ti přidá?
Máš nějaké příjmy, něco dokážeš dát stranou, tak si to spočítej, jestli máš na to, platit nájem a šetřit na vlastní, nebo musíš do hypotéky co nejdřív. Najdi si byt, jaký bys asi chtěla, koukni na to, kolik máš peněz, a podle toho se rozhodni, jestli má cenu čekat a sporit, nebo prostě nic neušetříš… ![]()
@Omnibus píše:
Chci se zeptat, zda tu některá máte zkušenost s tím, vydělat si a zaplatit vlastní bydlení bez hypotéky (tedy vydělat a dát peníze „na dřevo“). Chtěla bych 2+1 nebo 2+kk v Praze, tzn. min 1.200.000 - Máte to někdo podobně - jak dlouho jste šetřily, a kolik jste dávali „stranou“ měsíčně? A povedlo se?
Podle me to nejde. Jedine, ze bys takhle setrila cely zivot a koupila si ho treba pred duchodem. Ovsem jsem zvedava, jestli by ti to pak jeste prislo jako dobry napad.