Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@K82 Já si nezvykla auž to bude 6 let, ale už mám pocit, že nám to ničí vztah ![]()
Bydlím na samotě u lesa, teda ne až na takové samotě, ale je tu víc srn než sousedů. Školku máme ve vsi, pěšky to trvá podle nálady kluků 20 - 60 minut. Místní koloniál je třeba navštívit dopoledne, odpoledne už mají jen trvanlivé zboží jako konzervy, rum, jar a psí žrádlo. Autobusová zastávka je ještě za vsí, od nás (jinou cestou než přes ves) cca dva km. Když hodně sněží, nebo ono stačí, když taje a do rána to zmrzne, tak lze odjet jen na řetězech. Když fučí, vytvoří se na příjezdové cestě k nám přes půl metru závěje, které neprojede ani traktor. Ovšem stává se to maximálně dvakrát třikrát za zimu. Doktor, škola, markety ve městě cca 15 km. Máme dvě auta, bez nich by to nešlo.
Miluju to tady.
![]()
Jsem těžce nespokojená (Praha). Smrad, špína, těsno, moc lidí, nic z toho, co tu je, nutně nepotřebuji, naopak potřebuji to, co tu nemůžu mít.
@Emilie To je krásny, Já to tu chci taky milovat, miluji náš dům, naše kočky, ale někdy si říkám, že by mohl stát jinde. Pak si zas řeknu, co blbnu 40 km není zas tak velká dálka, ale někdy se zdá nekonečná… snad víte jak to myslím
@LenaNell
Hmm to je naprd. My jsme šli oba uplně do cizího prostředí, ale asi jsme měli štěstí na sousedy v ulici a celkově na vesnici. Lidi jsou fajn, přátelští, ochotní poradit…Taky se našel podivín co mi nikdy neodpověděl na pozdrav. Tak jsem ho přestala zdravit a svět se nezbořil.
@LenaNell píše:Úplně tě chápu, já jsem se tehdy taky nebyla schopná zapojit do dění ve vsi. Nejsem nafoukaná, ale spřízněné duše jsem měla prostě jinde a tady jiné nenašla. Hádali jsme se taky, vztah šel pomalu stejně do kytek, večer tu akorát vyl pes a před deštěm smrděl vepřín, v 10 zhasly venkovní lampy a byla černočená tma, já myslela, že mě jebne… A do práce přes 40 km autem denně + 30 min. mhd, prostě jsem to nezvládla.
@K82 Já si nezvykla auž to bude 6 let, ale už mám pocit, že nám to ničí vztah
@Fjodorka píše:
Jsem těžce nespokojená (Praha). Smrad, špína, těsno, moc lidí, nic z toho, co tu je, nutně nepotřebuji, naopak potřebuji to, co tu nemůžu mít.
Už jsem si všimla v jiné diskuzi, že toužíš po klidném místě někde v přírodě. Co tě brzdí?
@LenaNell
Jezis ani nevite, jak Vam rozumim, mam to NAPROSTO stejne. Bohuzel. Ja hl. Resim i dceru, ja proste nechci, aby vyrustala jen tady, chtela bych, aby mela moznosti si vybrat, stejne tak, jako ja (jsem za to rodicum vdecna) a hl. NECHCI TRAVIT ZIVOT V AUTE, coz je presne to, co do jiste miry ted delam, aby mi nehrablo. A totez, co rikate-i kdyz se snazim, stejne jsem naplavenina, tzn na mne hledi jinak. Coz mi na jednu stranu muze byt fuk(mam svuj zivot a sve sebevedomi), ale je mi to lito i kvuli dceri, sama vlastne nevim, „kam patri“. Asi to pisu dost nesrozumitelne, ale to je takova smrst pocitu, ze ani nevim, jak to popsat.
Z této diskuze celkem zajímavě vyplývá, co je pro koho na prvním místě - nákupy, dětská centra vs. klid, les… zajímavé…
(není to rýpání, jen mě to tak při pročítání diskuze napadlo).
@berusa.m píše:
Už jsem si všimla v jiné diskuzi, že toužíš po klidném místě někde v přírodě. Co tě brzdí?
Muž musí doplatit jeden větší dluh, pak by to bylo ideální (bude pak muset změnit práci, já o práci před mateřskou přišla, takže také mám zrovna „čistý štít“), zrovna nás tu drží jen tenhle závazek, nemůže si dovolit riskovat výpadek příjmu. Mám slíbeno, že všechno bude ![]()
Ale je hodný, dovolil mi celé léto strávit na chatě, ať se trochu nabažím. Už jsem tam objevila chlapa přes vejce, chlapa přes králíky, chlapa přes mlíko a chlapa, který pro mě udělá cokoliv za milý úsměv. ![]()
@K82 Přesně vím co cítíš. Svírá se mi při tom srdce, mám to taky. A s tou dcerkou taky. Když ji vidím jak suveréně chodí po městě, jak si sedne na náměstí a pozoruje ruch, bolí mě u srdce, že to nemůže mít každý den a samo, že i já. Přoč se nepřestěhuješ?
Ale jooo, vicemene jsem spokojena. S dostupnosti sluzeb naprosto. Ale chteli bysme v budoucnu pryc kvuli dcerce a pripadnemu dalsimu ditku (nejlepe na vesnici, co bude kousek od mesta), pze nasi spoluobcane, co s nami bydli v dome, jsou opravdu darecci.. ![]()
@CokeLady píše:
No podle mě nejde ani o les versus obchod jako možná o introvert x extrovert a touha po zábavě, lidech, společnosti a pak touze po tichu, touze být sám bez lidí.
A tak to z toho vyplývá, ne?
@LenaNell píše:
@Fjodorka Proč to nemůžeš mít?
Tedy můžu, ale není to jen tak. Třeba litr normálního mléka v Praze seženu, ale musím za něj dát téměř 30 Kč. Domácí vejce jsou ale docela sci-fi a jako introvert a lehčí sociofobik nějak nemám moc známostí, kteří by třeba měli své známosti třeba s těmi slepicemi. ![]()