Společenské miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
926
26.5.11 20:38

Přesně tak, je to jen to období ve 3. měsíci. Prckové už si uvědomují, co se kolem nich děje, ale sami nejsou schopni nic dělat, ani pořádně nic držet v ruce, tak se nudí a pláčou a vyžadují, aby je někdo bavil. Mám u obou dětí vyzkoušeno, že se to koncem třetího měsíce zlomí a pak si začnou hrát sami … nejlepší je pro to hrazdička s hračkami na dostatečně dlouhém řetězu tak, aby na to i bez natahování ručiček dosáhli a bouchali do toho i při bezděčném pohybu … to je alespoň na chvíli zaujalo. S postupujícím věkem jsem ten řetěz zkracovala, aby museli ručičky natahovat a více se to houpalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
27.5.11 00:05

Ahoj,já to vyřešila přenosným lehátkem a hrací dekou.Na té je úplně nejštastnější. A stačí,že mě vidí,slyší.Ale musím k němu každou chvilinku jít, pohladit ho, zachrastit, pochválit,jak je hodný apod.Protože, jak nás učili ve škole,dítě si zafixuje určitý model-např.:pláču-máma přijde-budu tedy plakat.Anebo-jsem hodný,bude pochvala,máma přijde-budu hodný. Samozřejmě je to trošku nadsazený,ale v podstatě to tak funguje. I když každé mimi je jiné-moje první dcera řvala pořád-a mohla jsem se uhladit,uhrát,upochválit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
27.5.11 08:09
Minutet píše: …jak nás učili ve škole,dítě si zafixuje určitý model-např.:pláču-máma přijde-budu tedy plakat.Anebo-jsem hodný,bude pochvala,máma přijde-budu hodný. Samozřejmě je to trošku nadsazený,ale v podstatě to tak funguje.

Tohle prosím vůbec neber osobně, ale nedá mi to. Co model - „máma je pořád se mnou a tak to má být a tudíž nemusím plakat“ ten se neučí?

• Citovat
  • Upravit
607
27.5.11 08:46
Mufina píše:
Minutet píše: …jak nás učili ve škole,dítě si zafixuje určitý model-např.:pláču-máma přijde-budu tedy plakat.Anebo-jsem hodný,bude pochvala,máma přijde-budu hodný. Samozřejmě je to trošku nadsazený,ale v podstatě to tak funguje.
Tohle prosím vůbec neber osobně, ale nedá mi to. Co model - „máma je pořád se mnou a tak to má být a tudíž nemusím plakat“ ten se neučí?

No vždyť ano.Já to asi napsala špatně :lol: Právě to,že stále mímo chválit,každou chvilinku být u něj znamená,že je vše v pořádku.Ale jsou maminky,které si myslí-miminko je v klidu,tak ho nebudu rušit a jdou k němu,až když zapláče.A pak právě vzniká asociace pláč-máma. A také to neber osobně-neznám miminko,které nepláče i když je s ním maminka stále-viz zakladatelka. A proto jsem také psala,že každé miminko je úplně jiné,někomu opravdu stačí pocit,že máma je blízko,že ji slyší.A někdo vyžaduje stálou pozornost.Proto jsou ti naši drobečci tak úžasní-můžeš mít deset dětí a jistotu,že co platí na jedno,u druhého se nechytá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
27.5.11 10:20

Tedy musím říct,že dnes je zatím klid.Malá je v klidu a hraje si v postýlce už víc jak 45 minut :mrgreen: .Doma to sice pořád vypadá jak po výbuchu,ale to se časem zmákne :wink: Budu ráda,až jí to chovací období přejde-ale zas musím jí pochopit-mě by to taky nebavilo být dobu na jednom místě a cinkat s hračkama a povídat si s nima.Jen někdy je to prostě únavný,když potřebuju uvařit nebo něco dělat a ona si chce zrovna se mnou hrát.Na ty šátky jsem koukala,ale stojí docela dost a vím,že až bude malá samostatná,tak už ho nevyužiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
27.5.11 10:22

Naše malá je to samé, nic ji moc dlouho nezabaví. Nejdéle vydrží ještě tak u kolotoče. U nás ale nepomáhá ani přenášení po bytě. Mohla jsem ji uložit do čehokoliv, být v té místnosti s ní, mluvit na ni, stejně za chvíli křičela. Ona se chce prostě chovat, takže jsem pořídila šátek a je klid. Nosím ji čelem k sobě a malá je naprosto spokojená. A já taky, záda tolik netrpí a mám volné ruce :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
27.5.11 10:23

Minutet: .{color: purple} to má logiku co píšeš.Začnu to praktikovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
27.5.11 10:26

Jazune:to já vím,že v šátku bych ji čelem ke mě nosit nemohla.Ona potřebuje rozhled,takhle by na 100% řvala a ukroutila by si hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
27.5.11 10:28

já měla křesílko i deku, ael vyžadovala i nosit. v těch 3 m to byl hodně náročné.
A logiku to mazlení jak psala Minuet má. Prostě APvlov to měl jasně dané :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
27.5.11 10:29

Ono i při té poloze dítě čelem k matce mívá dítě hezký rozhled.
Nebo jak už jsem psala, dá se nosit i na boku nebo na zádech.
Ale pochopila jsem, že nejsi tomuto řešení nakloněna. Jen jsem chtěla podotknout, že i při nošení můžeš dítěti ten rozhled poskytnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
27.5.11 11:13

Cappy:nemám nic proti šátkování,jen mi to přijde jako zbytečná investice,když bych to využila jen na brečící období :kytka: (doufám,že to nebude trvat dlouho,jinak bych se pak proklínala,že jsem šátek nepořídila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
30.5.11 14:33
Minutet píše:
Mufina píše:
Tohle prosím vůbec neber osobně, ale nedá mi to. Co model - „máma je pořád se mnou a tak to má být a tudíž nemusím plakat“ ten se neučí?
No vždyť ano.Já to asi napsala špatně :lol: Právě to,že stále mímo chválit,každou chvilinku být u něj znamená,že je vše v pořádku.Ale jsou maminky,které si myslí-miminko je v klidu,tak ho nebudu rušit a jdou k němu,až když zapláče.A pak právě vzniká asociace pláč-máma. A také to neber osobně-neznám miminko,které nepláče i když je s ním maminka stále-viz zakladatelka. A proto jsem také psala,že každé miminko je úplně jiné,někomu opravdu stačí pocit,že máma je blízko,že ji slyší.A někdo vyžaduje stálou pozornost.Proto jsou ti naši drobečci tak úžasní-můžeš mít deset dětí a jistotu,že co platí na jedno,u druhého se nechytá :lol:

Ono to totiž vyznělo jinak :wink: Já moc dobře vím, že mi to nezajistí, že dítě nebude brečet, malá trpěla na koliky, tak vím co je celodenní neutišitelný pláč, ale aspoň nemusela brečet když jí zrovna bylo dobře :-)

• Citovat
  • Upravit
3241
2.6.11 23:04

Ahoj Janet, moje dcerka má 5 měsíců a kousek a je taky ohromně čiperná, zvědavá a společenská už od narození. Nikdy toho přes den moc nenaspala a přesně jak jsi psala Ty o svém dítku - neustále vyžaduje pozornost, když se jí nikdo nevěnuje tak řve (teď se teda naučila tak HNUSNÉ :-D nahlas skřehotat, že z toho až tuhne krev v žilách) a stačí na ni mrknou, promluvit - už je úsměv od ucha k uchu. Věnujem se jí od rána do večera - já, manžel, naši… furt někdo. Pořídila jsem si malou pojízdnou postýlku a všude ji s sebou vozím ať mě vidí a slyší a když už tam nechce být, chvíli ji ponosím, ukážu obrázky apod., dám třeba na zem na deku pod hrazdičku ať má změnu a zas nanovo. Všechno ji zabaví tak maximálně na 10 - 15 minut. Mezitím se jakžtakž snažím zvládnout domácnost. Šátek jsem si na ni pořídila (mám Medley), nosím ji v něm tedy občas „čumáčkem dopředu“ i když to není zdravé (a já toho taky nejsem extra příznivcem - ale už jsem byla z ní zoufalá, protože se nosí vyloženě ráda a sleduje okolí), ale stejně tam vydrží tak 20 minut a pak už zas musíme dělat něco jiného. Utěšuju se tím, že až se jednoho dne posadí, snad už se zabaví sama. Hlavu vzhůru, aspoň jsou dětičky čiperné, když jsem se s tímhle svěřovala doktorce, řekla ať jsem ráda, že v pořádku by nebylo, pokud by ležela jak placka a nejevila o nic zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí