Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, taky se snažíte děti před sluncem všemožně chránit, nebo to zase tak neřešíte? Já jsem teda bledule a hned se spálím a bojím se, že by to malý zdědil po mě, proto ho mažu 50, používám různé sluneční clony, delší rukáv atd. Ale teď sem potkala kolem poledne několik mamin s dětmi mladšími než rok a ty to vůbec neřešily. Dítě se vesele v kočárku opalovalo, polohané, čepici kšiltem dozadu, sice frája, ale moc ho to neochrání že..holčičky v šatičkách bez kloboučku…No že se ty mámy v dnešní době nebojí..nechápu.
Příspěvek upraven 25.05.11 v 13:44
já to tedy taky extra nepřeháním.. ano namažu doma, ale, že bych lítala s dl. rukávem nebo dávala malé dl. rukáv to ne.. dle mě je lepší si trochu na sluníčko taky zvyknout..
taky myslím že všeho moc škodí, a mělo by se dítko drobet slunit.. aby pak nebylo moc háklivé.. já sama se sluníčku nevyhýbám, taky se třeba namažu ale nijak to nepřeháním, opaluju se a teď jak jsem těhu jsem krásně do hněda, to jsem nikdy dřív nebyla jsem taky blondýna a mám světlou pleť
Ahoj ,jestli je dítě světlý tip ,tak bych ho před sluníčkem chránila.Já jsem teda tmavý tip ,manžel to samé .děti jsou vždy rychle opalené do hněda.Ale klobouk a kšiltovku dávám .Hlavně proti úpalu.
Taky vozím polonahé děcko, ale kočár zakryju plínou, aby slunce nešlo na kůži. Chvilka nevadí, ale delší doba by přivedla zaručeně spálení. Na dece jedině ve stínu. Zatím moc nemažu, jenom trochu tvářičky a vzadu krk. Ono ubránit se sluníčku stoprocentně nejde, ale lze se mu přizpůsobit.
Malej je právě taky světlej, doktorka už mu dělala testy na chudokrevnot, že se jí nějak nezdál a já jí řikala, že to má asi po mě. Testy měl
samozřejmě v pohodě.
Mažu OF 50, na hlavu vždycky něco, na kočárku jsme měli slunečník, nad pískovištěm má taky velký slunečník.
Připadá mi to jako běžná opatření, sluníčka se nebojím, ale zas ji nenechám zbytečně opékat.
Já se nespálím prakticky nikdy, povedlo se mi to jednou za život a nedokážu si představit řešit to s prckem, když je tak snadné tomu zabránit.
Tak já to nehrotím, malýho jsem letos ještě nemazala, ale kšiltovku nosí, když jdem dopoledne na hřiště, vybírám to, kam sluníčko nesvítí a je tam stín (ale to i kvůli sobě
) prostě všeho s mírou. Ale ochranej faktor 50 mi přijde na naše podmínky už přehnanej… ![]()
tak já mám světlé dítě.Mažu 50+,nosí klobouk nebo kšiltovku,ale nijak to nehrotím.Na sluníčko normálně chodí,jen přes poledne jsme doma nebo ve stínu
Taky nechápu,že maminky nedáají dětem pokrývky hlavy,ale ony jsou za ně zodpovědné ![]()
Ja syna mazu 30,na ven kdyz je slunicko vzdy davam ksiltovku a snazim se,aby mu na hlave vydrzela ![]()
Ja jsem teda tmavy typ a hned jdu do hneda,pritel vetsinou taky,takze snad bude maly po nas ![]()
je fakt,ze treba pres poledne ven nechodime,protoze maly tak do dvou spi,ale ze bych mu davala na slunicko dlouhy rukav,to zas ne.Jen at si na to slunce trochu zvyka,zatim mu nijak nevadi.
Řeším to, ale s mírou. Jdeme-li na písek, vybíráme hřiště, kde je stín a před odchodem se namažeme třicítkou. Kloboučky a sluneční brýle nasazujeme celé léto automaticky, ve stínu sundaváme.
Ale když jsou chvíli na slunci jen tak, taky se nezblázním, prostě s rozumem. Zase nechci mít z dětí hysterky, které při prvním slunečním paprsku začnou vyšilovat, protože si budou myslet, že sluníčko je děsivá a zakázaná věc.
Takže tak nějak normálně.
Příspěvek upraven 25.05.11 v 13:48
Ahoj,
děti mažu opalovákem a na hlavu jim dávám klobouček i kšiltovku. ALe nepřeháním to s tím chráněním před sluníčkem. Když na ně svítí v kočárku, tak přidám do kroku, ale nehrotím to. Když občas svítí na hřiště, tak to taky nehrotím.
Ale je fakt, že oba si pokrývku hlavy ihned servou a to opakovaně a mě se nechce s nimi pořád dokola rvát a dávat jim to na hlavu, takže je někdy nechám bez kloboučku.
Tak já malého mazu 30-tkou Eucerinem pro děti,klobouček nosí pořád,a koupili jsme mu i sluneční brýle-pač sluníčko je ostré,a já sama bez brýlí nevyjdu ven.
Takže se sluníčka bojím.
Když byl loni v kočárku,tak měl slunečník,který jsme max. využili.
Taky nechápu lidi,co dítěti nedají čepičku,a mají holé ruce.
Sice už nosí krátké rukávy,ale je namazaný.
Jinak já osobně mám sluneční alergii,než vyjdu ven,tak se musím namazat krémem na sluneční alergii.
A malej má dost světlou kůži,asi i po mě.
Nebudu riskovat,za to mě to nestojí ![]()
Jsem také citlivá na slunce a nemám vystavování a opalovaní v lásce..malou mažu padesátkou a dávám klobouček..ale jinak ji nechráním oblečením - dávám tak, aby jí nebylo vedro, takže tílka i šaty určitě dostane,navíc na koupálku určitě bude skoro nahá, takže..
Ale já se spíš při procházkách snažím být střídavě ve stínu a né celou dobu na pařícím slunci. Chodím do parků, kde je stín stromů..A nešla bych nikdy ven v létě v poledne a podobně - raději ráno a k večeru..Není o co stát..
Bojím nebojím. Přehnaně ho slunku nevystavuju, ale ani ho přehnaně nechráním. Doma namažu opalovákem OF 30, oblíknu triko/tílko, kraťasy, klobouček a razíme ven.
Jsem sama světlejší typ, ale ne moc většinou se splálím na začátku léta a pak už jdu do hněda. Loni jsem zjistila, že ač je Vítek blonďáček tak kůži má po taťkovi a jde hned do hněda a to třeba ani na tom slunku tolik není.
Pokrývku hlavy dávám spíš kvůli úpalu/úžehu.
Dlouhý rukáv jsem nedávala ani když byl Vítek novorozenec, ale je pravda, že jsem měla přes kočár plínu nebo tetra osušku a pokud jsme nemuseli, tak jsme nešli ven před 15h.