Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jaká kosmetika je dobrá na citlivou plet miminka? malá má hodně citlivou plet, momentálně používáme Sebamed…máte nějakou značku, kterou můžete doporučit, nejlépe i takové těl. mlíko, které je vhodné, když se malé osipe pusinka, ale i na celé tělíčko, krém na opruzeniny, do koupele,.....Máte někdo zkušenost s kosmetikou Nobilis Tilia?
díky za tipy
![]()
petratavali píše:
Ahoj, jaká kosmetika je dobrá na citlivou plet miminka? malá má hodně citlivou plet, momentálně používáme Sebamed…máte nějakou značku, kterou můžete doporučit, nejlépe i takové těl. mlíko, které je vhodné, když se malé osipe pusinka, ale i na celé tělíčko, krém na opruzeniny, do koupele,.....Máte někdo zkušenost s kosmetikou Nobilis Tilia?
díky za tipy![]()
Na osypanou pusinku dávám Betanthen. Jinak na tělo máme kosmetiku od Hádka.
Na koupání používáme a vždycky jsme používali tekuté mýdlo na tělo a vlasy Sebamed, na zadek Rybilku a na namazání celého těla obyčejnou čistou vazelínu. V létě proti sluníčku opalovací krém Avene (hodně drahej, ale na extrémně citlivou pokožku). Nic víc.
My máme také citlivou pleť, až atopickou, chodíme na kožní a paní doktorka nám doporučila A-derma Exomega lait (200 ml - 360,– Kč). Je to sice dražší, ale prý nejlepší, co malému můžeme dát…
a co kosmetika weleda? Je vhodná pro citlivou plet? Používáte někdo? Já vím, že každé mimi je jiné a každé reaguje na kosmetiku jinak, jen mě zajímají vaše recenze, názory…
Dcerka se osypávala dost, teď (7m) už je to lepší. Nakonec jsem skončili u tohoto:
na tělíčko čistý slunečnicový olej z lékárny
na mytí koupel Linola
na opruzeniny měsíčkový krém Weleda
na suchá místa a pusinku Excipial mast s mandlovým olejem nebo modrá Indulona, pokud jsme šly ven v zimě, tak krém Weleda
teď ještě Daylong Baby SPF 30
S Weledou mám velmi dobrou zkušenost - hlavně s tím měsíčkovým krémem proti opruzeninám. Jednou jsem chtěla vyzkoušet jiný měsíčkový krém a po dvou dnech byla opruzenina na světě. najela jsem zpátky na Weledu a od té doby dobrý. Občas používám i jejich koupel, většinou ale tu Linolu, protože nám ji předepsala doktorka. Ta Weleda je ale taky dobrá. A krém proti mrazu mi přišel lepší, než třeba Altermed. Takže za mě Weleda ano
.
Jsme atopici, momentálně bez ložisek. Taky jsme hrozně citliví na všechno.
Na obličej používáme Bepanthen, na tělíčko sprchový gel Hipp, tělové mléko Hipp a na hodně suché místa Klorane - hypoalergenní krém a na opruzenou dupku Indulonu baby z lékárny.
taky má malá citlivou suchou pusinku.suché místa mažu bebanthenem.na opruzeniny-sudocream.jinak máme telové mléko nivea.na mytí HIPP.
Petro Nobilis Tilia i Weleda je velmi dobrá volba, je to čistě přírodní kosmetika bez chemických příměsí. Dají se tam koupit jak hotové krémy, tak samotné oleje, které lze různě míchat nebo používat jen ty.
Ale i u přírodní kosmetiky může dojít k podráždění citlivé pokožky, protože může reagovat na nějakou složku - nejčstější je reakce na heřmánek a měsíček. Je třeba to zkusit, Weleda dělá malé vzorky a u Nobilisu se myslím něco také najde.
Já používám Weledu (krém na zadeček a mycí krém) a pak různé oleje - jojobový, mandlový, kokosový, bambucké máslo. Normální kosmetiku nedávám.
AnastazieB píše:na nějaký vzoreček jsem taky myslela
Petro Nobilis Tilia i Weleda je velmi dobrá volba, je to čistě přírodní kosmetika bez chemických příměsí. Dají se tam koupit jak hotové krémy, tak samotné oleje, které lze různě míchat nebo používat jen ty.Ale i u přírodní kosmetiky může dojít k podráždění citlivé pokožky, protože může reagovat na nějakou složku - nejčstější je reakce na heřmánek a měsíček. Je třeba to zkusit, Weleda dělá malé vzorky a u Nobilisu se myslím něco také najde.
Já používám Weledu (krém na zadeček a mycí krém) a pak různé oleje - jojobový, mandlový, kokosový, bambucké máslo. Normální kosmetiku nedávám.
Ahoj
moje dcera (7.měsíců)je atopička.Vůbec nepoužíváme mýdlo,jen na zadeček tuhý sebamed,jinak koupeme Balneum hermal plus nebo Balmandol olej.V zimě promazávám mastnějším krémem Lipobase a teď,v tomhle parnu altermed Leciderm,na zadeček Bepanthen při opruzení,jinak Rybilka.Proti sluníčku Daylong baby.Někdy je to s ekzémem trápení,ale zvládnout se to dá. ![]()
Ahoj,
malej má hodně citlivou kůži. Až se sklonem k atopickému ekzému. Takže podle doporučení kožařky i dětské lékářky a po pročtní několika diskuzí na toto téma, tak kosmetika od A-dermy. Sprchový olej a tělové mléko.
Používala jsem i Welledu, ale kožařka mi řekla, že pro dítě s normální pokožkou dobrý, pro takový citlivky jako jsme my, tak by nepoužívala právě kvůli měsíčku, který obsahuje. Sebamed mám mycí gel, na ten mi nic neříkala, ale stejnak ho moc nepoužívám a jsme na A-dermě.
Jo a co jsem ještě tak vyčetla, tak na promazávání mimča, je dobré 100% bambucké máslo - koupíš v DM nebo v lékárně asi za 100kč nebo normální modrá indulóna smíchaná se slunečnickovým olejem z lékárny. Máme také oboje a spokojenost. Ta A-derma je oproti tomuhle dost drahá, ale zas teda musím říct, že opravdu pomohla.
Používám na obličej Ochranný krém od Sebamedu:
http://www.docsimon.cz/…vy-krem-50ml
mlíko:
http://www.docsimon.cz/…-mleko-200ml
a mycí emulzi při koupání:
http://www.docsimon.cz/…-jemna-200ml
max. spokojenost,minimálně parfémované.
U nás používáme na koupání Oilatum, na mazání Lipobázi a Excipial, a na osypky Bepanthen nebo Sudocrem. Malá má po potničkách pusinku jak rašpli, vůbec se to nelepší. Sice to není vidět, ale na dotek je to hodně drsné. Má to tak už přes měsíc. Tak nevím.
holky díky moc! napsali jsme ty toho tolik, že ted budu vybírat ![]()
![]()