Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky.Chtěla jsem se zeptat,jestli je na tom někdo podobně jako já.Moje tříměsíční dcerka je šídlo.Moc přes den nespí a když je vzhůru,tak se nedokáže sama zabavit na víc jak 10 minut.Prostě jí to samotnou nebaví,tak řve a řve.Jen přijdu k postýlce a mluvím na ní,hodí široký úsměv a je zticha.Prostě jí pořád musí někdo zabavovat.Jak si jí nevšímáme,je zle
Takže buď jsem u ní u postýlky nebo jí mám na posteli a mluvím a řechtám s hračkama nebo jí mám na ruce a chodím po místnosti a prohlížíme věci.Je to děs,všechno dělám jednou rukou,protože jí mám na druhé a to nic neudělám.
Malej byl taky takovej, ale už je to v pohodě…Čím víc si dokázal hrát sám s hračkama, tím víc byl samostatnější…Mívala jsem ho v kuchyni na dece a dělala si co potřebuju, třeba myla nádobí, při tom s ním mluvila (např. vyprávěla pohádky).Když jsem potřebovala dělat něco v obýváku, opět na deku, popř. na postel, on pásl, já na něj mluvila a uklízela…
To přejde.Dnes už si hraje jedině sám ![]()
S tím šátkem už jsme si dělali legraci-že bych jako byla taková indiánská babička
Dá se to používat tak,aby byla na mém břichu v tom šátku a přitom se dívala „do světa“ a ne na mě?Taky se musím mrknout kolik taková sranda stojí ![]()
janet9 píše:
S tím šátkem už jsme si dělali legraci-že bych jako byla taková indiánská babičkaDá se to používat tak,aby byla na mém břichu v tom šátku a přitom se dívala „do světa“ a ne na mě?Taky se musím mrknout kolik taková sranda stojí
Používat se to tak dá, ale nerespektuje to zásady ergonomického nošení - mám ti udělat přednásku? ![]()
Pokud chceš poskytnout dítěti větší rozhled, jde navázat na záda nebo na bok.
He, indiánská babička
I se šátkem můžeš vypadat šik ![]()
Sranda je to vcelku drahá, ale stojí to za to ![]()
xangel87 .{color: blue}-no,doufám,že až bude sedět,tak to bude lepší.Teď jsem zkoušela i postýlku umísťovat kde jsem já,aby mě viděla,ale jak se na ní nedívám,tak je moje mluvení na ní k prdu.A z postýlky nemá v leže takový přehled jako když je na ruce ![]()
když ten šátek budu chtít hledat na netu,co tam mám zadat…jako jaký je přesný název pro ty šátky,abych to omrkla.
mrkni na www.NoseniDeti.cz
Nedělám reklamu, mám to tam moc ráda, je tam diskuzní fórum a fotogalerie - prostě vše týkající se nošení dětí.
V eshopu jsou nějaké šátky a nosítka, zkus se jen informativně podívat.
V poslední době se dá sehnat velice výhodně šátek z druhé ruky.
Ahoj,
vykasli se na postylku a dej ji na zem na deku tam, kde bude s ty…nauc ji, ze postylka je na spani a zem na hrani…muzes ji variabilne poponaset do mistnosti, kde prave budes. Jasny ze v postylce rve, kdyz na tebe nevidi…
j
Co třeba ji dát na zem a hrazdičku? Nebo kolotoč - ten je do postýlky? Spíše bych se přikláněla k té hrazdičce.
Což o to,vyzkoušet tu deku můžu,ale moc šancí tomu nedávám(z postýlky na mě taky vidí-a stejně řve).Uvidíme,určitě to alespoň vyzkouším.
Hořec: Kolotoč má na postýlce,i nějaké natahovací hrací sluníčko,takový ty řechtátka co se připevní ze strany na stranu,aby o to brnkala.Jí to zabaví jen na chvilku.Dopoledne to s ní ještě jakžtakž jde,to se trochu zabaví sama,ale čím je víc hodin,tím je „nesamostatnější.“
Ahoj, u nás to bylo to samé.. Měla jsem takový proutěný košík a když ještě byla takhle malá,tak jsem si ji vozila po bytě, jak jsem potřebovala a mluvila, zpívla, vyprávěla…
Ono ji to pak samotnou přešlo, když se uměla sama zabavit.
A dělat vše jednou rukou… moc dobře si to pamatuju.. zlatý košík ![]()
Janet, takhle se chovají skoro všechna miminka, prostě potřebujou mámu, být s ní v kontaktu a taky aby se trochu něco dělo. Postupně až se začně sama přemisťovat tak se osamostatní, ale teď to prostě musíš vydržet. Těžko se zabaví na hodinu, když jen leží ![]()
Kačenka byla jako 3 měsíční stejná. trvalo to cca měsíc a pak ustalo.
tehdy jsem si koupila manducu a pomohlo to. aspoň jsem měla volné ruce.