Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Dobrý večer
Jsem společenský introvert a velice mě to už štve. Jako introvert samozřejmě, nemam moc přátel, moc nemluvím, jsem tichá, přemýšlíma společenskost je taková že potřebuju mít kolem sebe každý den lidi a dělat spoustu věcí. No a ta kombinace je taková, že nemám s kým co podniknout pořádně a když ano, tak si nemam co říct po hodině ani s nejbližší kamarádkou. Když si dopomůžu vínem, tak tančím. Jinak nedokážu posedět doma. Když je nouze, vyrazím ven sama, oslovuju cizí lidi jen abych měla kontakt a pak stejně nemam co rict
co se sebou dělat? Fakt mi z té rozpolcenosti hrabe
Já mám dvě kamarádky, které v podstatě pořád mluví a skoro mě nepustí ke slovu, takže jim vůbec nevadí, že kolikrát ani nemluvím, doporučuju… ![]()
Půjč si knihu - Obecná psychologie a najdi si definice introverta a extraverta. Pak ti dojde, jaky nesmysl jsi napsala. ![]()
@zelená7 píše:
Půjč si knihu - Obecná psychologie a najdi si definice introverta a extraverta. Pak ti dojde, jaky nesmysl jsi napsala.
Ale není to úplná blbost. V lednu jsem dělala státnice z psychologie a vím, že je více typů introverta a jedním z nich je otevřený, komunikativní. I blbá Wikipedie Ti k tomu něco málo najde. Možná to nepojmenovala úplně správně, ale některé typy introverta touží po společnosti a přátelích.
Nejsme tu od toho, abychom slovickarili. Jasně napsala, co má za problém.
@free333 píše:
Já mám dvě kamarádky, které v podstatě pořád mluví a skoro mě nepustí ke slovu, takže jim vůbec nevadí, že kolikrát ani nemluvím, doporučuju…
Chtěla jsem doporučit to samé ![]()
Já jsem dost upovídaná a mám jednu introvertní kamarádku a báječně si rozumíme. Jí nevadí, že pořád melu a mně nevadí, že toho moc nenamluví ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer
Jsem společenský introvert a velice mě to už štve. Jako introvert samozřejmě, nemam moc přátel, moc nemluvím, jsem tichá, přemýšlíma společenskost je taková že potřebuju mít kolem sebe každý den lidi a dělat spoustu věcí. No a ta kombinace je taková, že nemám s kým co podniknout pořádně a když ano, tak si nemam co říct po hodině ani s nejbližší kamarádkou. Když si dopomůžu vínem, tak tančím. Jinak nedokážu posedět doma. Když je nouze, vyrazím ven sama, oslovuju cizí lidi jen abych měla kontakt a pak stejně nemam co rict
Zakladatelko, toto může být přiznak určité sociální malaadaptace, seznámení nedělá problém, ale schopnost si ty přátele udržet už je horší. A sociální malaadaptace se někdy může pojit s poruchami osobnosti, Aspergerovym syndromem nebo to může být rys osobnosti sám o sobě.
Chtělo by to, aby Ti poradil nějaký psycholog, případně psychoterapie. Pokud ten problém máš vlekly, univerzální rada na to není.
Napíši Ti, co opravdu pomohlo mně.
Hodně se realizuji v práci, kde mluvit opravdu musím. Hodiny a hodiny. Druhý den jsem doma, druhý den jsem nepromluvila ![]()
Jinak. Jeden můj rodič je velmi silný introvert, druhý jeho opak.. Jsem kombinací obou.
Hodně mi pomohl věk a zkušenosti, beru se taková, jaká jsem.
Holka ani nevis jak ti rozumim! Hodne lidi me tipuji na rozeneho extroverta ale ja tomu rikam presne jak rikas ty, extrovertni introvert. Nastesti to mam stejne s praci jako vyse tam jsem extrovert akcicky srandicky ( no korona to utla) a doma jsem tichy introvert co si rad cte a nemluvi. Obcas se mi to pomicha a to v praci nechapou. Nekdy me to ale taky vysiluje, zrovna kdyz je nejaka akce a ja mam den introvert a najednou nevim o cem se s lidma bavit anebo naopak jako extrovert trpim sama doma a potrebuju si povidat a nemam s kym
sama si nerozumim…
Dobrý večer
a společenskost je taková že potřebuju mít kolem sebe každý den lidi a dělat spoustu věcí. No a ta kombinace je taková, že nemám s kým co podniknout pořádně a když ano, tak si nemam co říct po hodině ani s nejbližší kamarádkou. Když si dopomůžu vínem, tak tančím. Jinak nedokážu posedět doma. Když je nouze, vyrazím ven sama, oslovuju cizí lidi jen abych měla kontakt a pak stejně nemam co rict
Jsem společenský introvert a velice mě to už štve. Jako introvert samozřejmě, nemam moc přátel, moc nemluvím, jsem tichá, přemýšlím