Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Omlouvám se, ale nevěděla jsem kam to zařadit. Potřebuji pomoct, bydlím v bytě a máme měnit stanovy, rozumí tu tomu někdo? JÁ VŮŮŮŮBEC.
Ničemu. Fajn změníme název. Přepíšeme stanovy.
zápis o přijetí znění stanov příslušným orgánem, zápis z ustavující členské schůze
zápis o jmenování členů statutárního orgánu / zániku funkce
listina osvědčující právní důvod užívání místností, kde je sídlo spolku
zápis o změně stanov, kterou se zakládá nebo ruší pobočný spolek
Jak ty papíry mám vytvořit? Vůbec nevím oč jde, ale má to u nás na straosti jedna důchodkyně a nerozumí tomu tak jí chci pomoci. Alepopravdě jsem v bytě nová, pocházím z domu takže jsem na začátku.
Hm, to ti chybí hodně info, zkus tenhle web http://svj-info.cz/
no na změnu stanov bych si najmula právníka, aby byly po všech stránkách dobře, ted jsme je taky měnili, pak ti je musí odsouhlasit na schůzi, kde bude o právník-notář, ten to nechá pak zapsat u toho příslušného orgánu.
No a aprosím tě vy už teda jako SVJ fungujete? a jen potřebujete změnit stanovy?
Hele nastěhovala jsem se do čtyřbytovky o 5 bytech. Jsou tu stanovy který sem dnes dostala z roku 97 a potřebujeme vše změnit název stanovy a plus ty podklady co sem psala. Spolek jsme dle rejstříku od 2014.
To znamená, že ta duchodkyně musí mít u sebe všechny potřebný dokumenty ne? my jsme ted taky měnili stanovy, ale jen jak jsem psala, právnička to dala dohromady, my to pak odsouhlasili a ona už to zařidila.
třeba zápis o jmenování členů statutárního orgánu, musí být založený už z dřívějška. když tak dlouho svj funguje, tak má nějaký ten výbor - případně je to jedna osoba, ale každopádně to musely členové SVJ kdysi odsouhlasit a někdo tyhle papíry má někde pohromadě… stjeně jako zápisy ze schůzí, ketreé by se měly konat alespon 1× do roka apod…
Ještě by jste třeba mohly mít nějakého správce co vám dělá účetnictví apod. nemáte? ten by případně mohl bud vše zařídit za vás nebo alespon pomoci, záleží jak to máte nastavané.
Ahoj,
u nas uz se to delalo pred dlouhou dobou, ale pamatuju si, ze se na tom podilela pravnicka (notarka), byla u nas v dome i kdyz se o stanovach hlasovalo.
Ucetnictvi nam dela bytove druzstvo (to nevim, jak vy mate), je tam pravnik, takze je mozne poradit se i tam.
My jsme stanovy měnili letos, kvůli změně zákona a musím říct že to byl masakr, několikatýdenní práce aby tam bylo vše co chceme, poté první schůze, tam byl právník, který odpovídal na dotazy ostatních z družstva. Udělalo se pár změn, znova zapracování do stanov, druhá schůze, kde musela být 100% účast všech, tam byl právník i notář, který vše potvrdil.
Jestli jsi z Prahy, můžu ti poslat kontakt na právnickou kancelář, která nám to pomáhala zpracovat.
Bohužel z Prahy ne ale v Vysočiny. Chápu li to dobře tak se to bez právníka neobejde?
A ještě prosím není li to tajné kolik to tak stojí nepotřebuji přesně jde mi jen o představu.