Společné bydlení, děti 30 plus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
928
29.9.24 06:59

Společná investice do bydlení NIKDY!
Navíc píšeš, že má už dítě. Bude dědic.
Zjistí si, co by to pro tebe znamenalo pokud nebudete nebo i budete mít dítě.
Budete nebo nebudete v budoucnu manželé.

Kup si svůj byt, když budete v budoucnu chtít bydlet spolu, můžeš svůj byt pronajímat. Prodat a koupit něco jiného, taky můžeš kdykoli.

V čem bydlí on? Jak má nastavenou péči o dítě? Bude střídavka? Budeš ráda, že se máš kam uklidit, věř mi.

Investice do společného? Jediné po x letech soužití, svatbě a vyřešeném dědictví předem.
Investuješ do společného, jemu se něco stane a ty budeš brát další hypotéku, abys vyplatila její dítě z dědictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765
29.9.24 07:13

Zklidni hormony a přečti si tady pár diskuzí o těch co si našli partnery s dítětem.
Bydlení si pořiď svoje. Po 4 měsících na dítě zapomeň. Vždyť ho vůbec neznáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.9.24 07:44
@Anonymní píše: Více

Normálně si kup svoje bydlení. :nevim: Po 4 měsících randění neplánuj společný kup další nemovitosti. Přijde mi logický, že o další nemovitosti nemluví, proč taky. :nevim:. On byt má, dítě má a s tebou to vyjde nebo nevyjde. Moc nechápu, proč by měl jít teď do hypo. K čemu? Nakonec to dopadne tak, že se přestěhuješ k němu a jeho dítěti a budeš řešit, jak ti to dítě vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2495
29.9.24 07:52

Ty píšeš jak Tatar. Nemá tvoje finance. Proč by je měl mít? Prodej bytu pro tebe… Ty prodavaš byt? A dítě v téhle situaci??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
29.9.24 07:53

Byt si kup, tím nic nezkazis, pokud spolu budete v budoucnu bydlet, můžeš ho pronajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
29.9.24 08:10

Tak nějak mi přijde, že neumíš být sama se sebou, že musíš mít pořád nějakého chlapa. Nebo: číšník se na mě ze zdvořilosti usmál a já už plánuju svatbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
29.9.24 08:34

Kup si byt, pokud na nej mas a chces ho. Pronajimat nebo cokoliv jineho, ho muzes vzdycky. Ja jsem take zastancem brzkého sestehovani, fakt nikoho nepoznas z par randicek jako kdyz spolu žijete. Ale měj svůj prostor, sve zázemí. Az se sestehujete, a pokud po mesici, dvou, třech, vyvrbi nejaky problém, tak nebudes muset zůstávat jen proto, ze nemas kam jít.
Mas ted po rozvodu sanci si utvorit svůj vlastní zivot, nezahod tuto moznost povesenim se hned na jineho muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 09:51

Máte pravdu, omlouvám se, že jsem to psala pak už nesrozumitelně. On mi nerozhoduje o mých financích, ani mi nic nezakazuje, je to na mně, jen má jiné preference bydlení. Já si chci koupit něco svého, jen se bojím, že svým výběr trochu zabíjím možnost společného bydlení do budoucna, protože budu bydlet dál a i to potkávání bude složitější. Vím, že je to na začátku, ale zase to spolu opravdu máme chodit x let, než se sestěhujeme i v tomhle věku? :nevim: Je sestěhování třeba po půl roce opravdu tak brzo? To pak zjistím třeba až pozdě, že to není ono. A nechci, aby to vyznělo, že chci s ním dítě teď hned, ale kdy je vhodné to téma aspoň nadhodit s nějakým časovým rámcem třeba, abych věděla, jestli se bavíme o 5 letech a mám si hodit mincí, jestli to vyjde, protože to bude má jediná šance. Zním trochu zoufale, já spíš nevím, jak to vykomunikovat, nejde mi to :-( On už to dítě má, jak píšete, on to řešit nebude.

• Citovat
  • Upravit
1058
29.9.24 10:08

Proč koupi svého bytu zabíjíš možnost spolubydlebi do budoucna? Tomu nerozumím…on se chce sestěhovat? Víš jak to má s dítětem? Znáš to dítě? Víš, že tam s vámi bude trávit hodně času? Mluvit o dítěti vyplyne časem, poznáš to, kdy je ta správná chvíle, netlač na pilu, nejdřív se naučte spolu žít a mít třeba rok dva hezký vztah…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
29.9.24 10:10

Přijdeš mi jako ženy, které si akorát rychle hledají inseminátora :zed: měla by si si užívat vztah s ním a neřešit po 4 měsících dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
29.9.24 10:21

Rozhodně není třeba ve 33 bydlet x let odděleně.
Můžeš prosím tě trošku osvětlit to tvoje uvažování s bydlením? To s ejako hodláš odstěhovat někam úplně jinam, měnit práci, nebo to máš teď daleko do práce a budeš muset bydlet jinde.
Chápu, že on chce třeba vesnici a ty město nebo naopak, ale proč by to teď v tuto chvíli mělo zabít vztah, když si vybereš něco poblíš, i když dle vlastních preferencí. Nebo si nemůžeš vybrat něco poblíš? A pokud ano, proč teď poblíž bydlíš, když je to asi nevyhovující kvůli tvé práci, protože když nemáš děti, tak netuším, jaký jiný důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16190
29.9.24 10:31

Ano, zníš jako zoufalka, která chce s novým chlapem navázat na mnohaletý vztah a začít tam, kde předchozí vztah skončil.
Ne, neporizenim svého bydlení akorát budeš víc tlačit a sama budeš víc frustrovaná tím, že z jeho strany něco nepřichází. Už teď hledáš záminku, proč nestát na vlastních nohou, a rozumově si argumentuješ, že by to bylo dál apod. Ty fakt jen čekáš na praporek Teď a mrskající se spermii. Seber zbytky důstojnosti a začni si budovat svůj život.
Jinak kolegové kdysi komentovali, že nejjednodussi cesta do kalhotek jsou zoufalky po třicítce, před kterými řekneš „těším se na děti a nechci ani moc dlouho čekat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 10:43

My se s mužem poznali kolem 30, za půl roku se nastěhoval ke mě a svůj byt pronajímal. V podstatě hned jsme mluvili o tom jak si kdo z nás představuje budoucnost a v jakém časovém horizontu. Po roce (půl roce společného bydlení) mě požádal o ruku, ale svatba byla až za další rok a půl, nechtěli jsme to uspěchat. Zrekonstruovali jsme jeho větší byt a nastěhovali se tam a po svatbě se začali snažit o mimčo. To se nám tedy už 4 roky nedaří, ale teprve teď po 7letech vztahu jsme šli do společné hypotéky na dům. A snad brzy vyjde i to malé.

Nemusíte přeci hned mít společnou hypotéku, aby jste spolu mohli bydlet. Nemovitosti se dají zase prodat/pronajmout. Bydlet můžete u něj nebo u tebe a až za pár let si případně koupit něco společně. Společné bydlení bych řešila půl roku-rok od seznámení a dítě opět minimálně po půl roce-roce společného soužití, pokud bude vše klapat. 33 je krásný věk :hug:

• Citovat
  • Upravit
6866
29.9.24 11:29

Ty už máš byt vybraný, že víš, že je dál? Já bych ho koupila budeš mít svoje. Stěhování po 4m je blbost začala bych o tom mluvit mezi 9m a 1 rokem. A dítě nejdřív po roce bydlení spolu. To vychází, že cca v 36 budeš (když všechno půjde dobře)bydlet s přítelem těhotná/už porod za sebou k tomu byt k pronájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
29.9.24 12:37

Holka zlatá… hodně sil a hlavu vzhůru, jo? :hug: :kytka:

Prošla jsem si něčím podobným, taky kolem 30 rozchod s dloooouholetým partnerem, velmi rychle nový chlap a podobné uvažování. A můžu ti říct, že nejvíc jsem se bála toho, aby to nebyl převozník. Po cca roce mi řekl, ať se k němu nastěhuju, a řekli jsme si, že to za pár měsíců vyhodnotíme a uvidíme, zda spolu „zvládneme zůstat“.

Promluv si s ním. Otevřeně, v klidu, jak si představuje budoucnost. A uvidíš. Ale po 4 měsících se ještě nestěhuj - aby sis byla jistá, že stojíš o tohohle chlapa a ne jen o jeho spermie nebo převozníka ;) dej čas hlavně sama sobě. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí