Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smile_xxx píše: Více
Zakladatelka psala, ze pritel nesouhlasi s vyberem bytu. Presnou formulaci si nepamatuju.
@Anonymní píše: Více
Tady aale nikdo čočku nedostává, jenom prostě 4 měsíce jsou nic, sama píšeš, že ti to přijde brzo řešit, tak proč to řešíš?
nech to plynout a z jeho chování sama poznáš, jestli s ním můžeš do budoucna počítat…a jestli nesouhlasí s výběrem tvého bytu, tak buď ber jeho názor v úvahu a udělejte kompromis, nebo se zarid podle sebe ![]()
@Pamaro on do té nové nemovitosti nepůjde, protože je to daleko a taky kvůli svému dítěti, což naprosto chápu. A já mám prostě jinou preferenci, jak bych chtěla bydlet
A musela bych se toho vzdát. Na nemovitost i společný pronájem nemám.
A řeším to, protože nevím, jak z toho ven a musím se nějak rozhodnout aktuálně.
Když to po sobě vlastně čtu, tak to prostě nemá dobré řešení. Musela bych udělat všechny kompromisy já a doufat, že to vyjde. To bych pak taky mohla skončit, jak tady psali, bez ničeho. Takhle aspoň budu mít něco svého, ale dost možná si tím zabiju ten vztah a ztratím čas. Prostě jsem až teď zjistila, že úplně nevidím průnik ohledně bydlení a nevím, zda to mám rovnou ukončit a nebo doufat, že to nějak dopadne.
Jak ovlivňuje koupě bytu společné bydlení?
@Erinne píše: Více
Děkuji za podporu. My jsme se o tom bavili úplně na začátku tak letmo a říkal, že to nemá úplně vysloveně, že už nikdy dítě. Ale jak to má časově, netuším. Spíš si myslím, že o tom vůbec nepřemýšlí, pro něj to není důležité.
A miluješ ho vůbec?
Nebo jen řešíš dítě?
Takže vlastně ho nemiluješ…neumím si představit někoho milovat a chtít se přestěhovat někam mimo…za další, ty si si ho našla s prckem, takže je jasné, že on se za tebou stěhovat nebude, to by si snad po něm ani nemohla chtít a stejně se prostě za každou cenu potřebuješ přestěhovat do svého někam daleko…tak to ukonči, to je jediná možnost…
@Venetia Právě že ano
Ale poprvé narážím na něco, co nevím jak teď ani do budoucna vyřešit - to bydlení. Diskuzí si aspoň trochu utřepávám myšlenky. On je pro mě důležitý, ale nechci tomu obětovat a přizpůsobit všechno. Nebyla bych pak já spokojená dlouhodobě. Ale třeba se mi časem změní názor na to bydlení nebo prostě se mi změní priority.
Měla by si taky pochopit, že pro něj je priorita jeho dítě a respektovat to…ty si si myslela, že by se stěhoval za tebou? Jak by to mohl udělat, když se stará o dítě? To je snad logické, že s tým nesouhlasí ![]()
@Pamaro Nemyslela jsem si to a ani to po něm nechci. Já jsem měla plán kupovat, ještě než on přišel do obrázku, jen jsem musela počkat a teď nastala ta doba. Takže jsem takto neuvažovala. Ale teď jsem v té situaci, tak jsem si dovolila přemýšlet i do budoucna ![]()
@smile_xxx Nebo je mi s ním prostě jenom dobře a nechci to zbytečně zahodit?
Aktuálně vybírám podle svých preferencí.
A on bydlí jak, má svůj byt, mohla by jsi u něj časem bydlet? Když mu řekneš o svých plenech o koupi bytu, jaký má názor? Teď by jste měli byt v te fázi největší zamilovanosti, takže řešit budoucnost by nemělo byt nic divného i kdyby to pak dopadlo jinak. Každopádně byt bych si na tvém místě koupila, investice do nemovitosti není nikdy špatně.
Promiň já ale pořád nechápu co řešíš..víš, že on se stěhovat za tebou nebude…takže máš přeci jen dvě možnosti, buď si koupíš byt a rozejdete se, nebo ne a dáš tomu čas ![]()