Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja byla se sestrou v pokoji o skoro 10let mladsi. Byl to duvod proc jsem se v 19 stehovala od nasich i kdyz to znamenalo studovat dve vs a pracovat zaroven. Nemate moznost jit do vetsiho?
Samotnou tě štval společný pokoj..a ty chceš nacpat tři děti do jednoho. Já nevím, když nemám na větší bydlení, tak si přece víc dětí nepořizuju ne?
Ne, tři děti bych do malého pokojíčku rozhodně necpala. A už vůbec ne s takovým velkým rozdílem. Batole a puberťák..neumím si představit učení. Maximálně že by to nejstarší bylo na intru. Nebo aspoň pokoj prepazit, jestli je obrovsky.
@mandle-v-cokolade píše:
Ja byla se sestrou v pokoji o skoro 10let mladsi. Byl to duvod proc jsem se v 19 stehovala od nasich i kdyz to znamenalo studovat dve vs a pracovat zaroven. Nemate moznost jit do vetsiho?
Nemáme. Momentálně na tom nejsme finančně dobře.
Myslím, ze už teď jsou deti v ne úplně příjemné situaci. Dva pubertaci rozdílného pohlaví jeden pokoj. Osobně bych zrušila ložnici a řešila spaní v obýváku. A skoro dospělé dceři udělala samostatný pokoj.. Za cca 4 roky nejspíš odejde a muže být sám syn. a to male
@Beruška včelička píše:
Vzdejte se ložnice, a kupte si rozkládací gauč.
@mackA159 píše:
Samotnou tě štval společný pokoj..a ty chceš nacpat tři děti do jednoho. Já nevím, když nemám na větší bydlení, tak si přece víc dětí nepořizuju ne?Ne, tři děti bych do malého pokojíčku rozhodně necpala. A už vůbec ne s takovým velkým rozdílem. Batole a puberťák..neumím si představit učení. Maximálně že by to nejstarší bylo na intru. Nebo aspoň pokoj prepazit, jestli je obrovsky.
Pokoj má okolo 18-20 m² je to velký pokoj. Batole by klidně mohlo být pár let u nás v ložnici.
Sama jsem musela být v pokoji o tři, sedm a pět let mladším bratrem v pokoji. Takže právě proto se ptám co a jak.
Tak to bude peklo, hlavně pro tu nejstarší. Učit se na maturitu a mít v pokoji nasackovany batole? Nehlede na to, že budou dva pubertaci opačného pohlaví spolu, to taky není nic moc, mimino to dorazí.
Tak pak bych se vzdala loznice ve prospech deti a spala na rozkladacim gauci v obyvaku. Starsi by mel mit moznost klidu na uceni a to s malinkym dablikem urcite nepujde. Nebo nejak prohodit ty pokoje at dve starsi zustanou kde jsou, kdyz uz maji svuj rezim. Obyvak se presune do vasi loznice a ten nejmensi pokojicek dostane nejmladsi a bude tam sam. Jakmile starsim detem nebude spolu k vydrzeni (puberta a opacne pohlavi) rozhazela bych je ze jedno pohlavi do jednoho a druhe do druheho nezavisle na veku.
Příspěvek upraven 30.06.21 v 19:37
Ja bvych doporučila konzultovat to s nějakým dobrym bytovym architektem. Nakonec nejmenší dite bude pokoj potrebovat az jako predskolak, do te doby mu bude stacit nejaky hraci koutek
Ja mela pokoj se segrou, byla to pruda, ale prezila jsem to. Jako deti jsme stejně byly rozlezle po celem bytě a jako puboš jsem byla ve větru…
Jaké má nejstarší dítě vztah s prarodiči? Teda pokud nejsou daleko. Moji rodiče mají obrovský barák, takže já bych v takové situaci klidně dítěti navrhla jestli nechce být částečně u nich, aby mělo klid. Stejně ti uteče, na intr, kamkoliv. Tohle je tak trochu noční můra.
Jeste me napadlo-znami meli loznici udelanou ze spizirny. Nedalo se tam ani vstoupit protoze to byla proste jen postel od zdi po zed, ale dalo to detem potrebny prostor a oni se tam chodili stejne jen vyspat. Treba by to u vas taky slo
@Beruška včelička píše:
Když pominu to, ze si ve špatné finanční situaci, k puberťákovi a skoro puberťákovi, a do malého bytu porizujete další dítě, vzdala bych se ložnice. Nejstarší se stejně nejspíš za par let odstěhuje ale kvůli dětem bych to udělala. Když si představím v 16 sdílet pokoj s mladším bráchou a ještě prckem
![]()
Ale každého věc ![]()
Dobrý den, mám děti 2 které mají společný pokojík (syn 9 let a dcera brzy 15 let), teď je na cestě třetí dítě a přemýšlím jak to udělat. Já jsem totiž celé dětství měla společný pokoj se 3 mladšími bratry a bylo to strašné. Bydlíme v 3+1, takže kuchyně, koupelna, chodba, ložnice, obývací pokoj který je opravdu malinký a dětský pokoj. Ty dvě děti mají pokoj společný a nezdá se mi že je to nějak strašné ovšem ještě jedno dítě no nevim nevim. Samozřejmě když bude malá/malej v postýlce tak bude ještě tak rok dva u nás, ale co pak. Je to dobrý nápad?