Máte společné finance?

3442
14.8.12 07:29

Společné finance?

Ahoj,
zajímalo by mě, jak to, holky, máte doma. Máte s manželem společné finance nebo každý svoje? Můj manžel trvá na tom, že máme každý své, ale od svých rodičů zase znám,,model´´ společných peněz. Připadá mi to takové více rodinné. Jaký na to máte názor vy. Společně? Nebo každý zvlášť?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102840
14.8.12 07:38

S modelem každý svoje bych s ním hodně rychle vyběhla… jednou jste manželé a veškeré finance jsou společné, tak jaké hraní na moje a tvoje.
Něco jiného je to u partnerů, tak by se to ještě dalo nějak pochopit, ale třeba my máme i s přítelem společné a nikdy by mě nenapadlo to nějak dělit, kor v situaci kdy se uvažuje, či už je dítě, tak pak nehodlám řešit klasické téma mnoha místních diskuzí „manžel mi nechce přispívat… musím vše utáhnout z rodičáku…“ a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
14.8.12 07:38

Jsme rodina-společné :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1723
14.8.12 07:39

Taky společně.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
14.8.12 07:42

Spolecne, uz nam to funguje 17 let

• Citovat
  • Upravit
Naima
14.8.12 07:42

Rozhodně společně, jako jedna rodina. Jiný model mi přijde absurdní, stačí se pak podívat na zdejší témata a neustálé lkaní „manžel/partner mi nechce přispívat“. Na to už se chce pak jen reagovat „WTF?“

• Citovat
  • Upravit
sophinka
14.8.12 07:43

Společné a povětšinou řídím já.

• Citovat
  • Upravit
3442

Tak koukám, že zatím všichni společně. Já nemám problém, že by něco nechtěl zaplatit. Dělíme si výdaje rovným dílem. Ale taky jsem spíš zastáncem společných financí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Společné, všechny peníze přijdou na jeden účet a odtamtud se odečtou všechny platby, jako hypo, inkaso, pojistky atd. zbytek peněz je na běžnou potřebu jako jídlo, drogerie… máme dvě karty a kdo potřebuje tak tam prostě jde a vybere :-)

• Citovat
  • Upravit
21848

Naši mají finance společné, já s přítelem každý svoje. Ano, nejsme ‚rodina‘, ale i když potom budeme, tak to zůstane stejně. Nevím, přijde mi to takový víc osobní, i když třeba ví, kolik tam mám, můžu si našetřit bokem a tak. U společného modelu by to nešlo :) každopádně moji rodiče mají dohromady a taťka je takovej flegmos, že i kdyby mamka utratila 10 tisíc, tak by mu to bylo jedno :) Za sebe tedy říkám ‚Každýho věc‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.12 07:44

Tak u nás je to, že máme každý svůj účet, ale pěnězma fungujeme dohromady :) já platím nájem (máme nízký), a on jídlo, a věci do domácnosti. Účet nechci mít dohromady já, ptž si chlap kupuje steoidy a růžný s*ačky na cvičení a kdyby mu peníze došli, kupoval by dál…samozřejmě mu to koupím, ale takhle nad tím mám víc kontrolu :)

• Citovat
  • Upravit
102840
14.8.12 07:45
@prcekniky píše:
Tak koukám, že zatím všichni společně. Já nemám problém, že by něco nechtěl zaplatit. Dělíme si výdaje rovným dílem. Ale taky jsem spíš zastáncem společných financí

No, dokud oba pracujete, tak to funguje, ale dělení rovným dílem začne okamžitě haprovat, když bude jeden doma s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
14.8.12 07:46

Tak my mame spolecne penize a rozhodne bych to nemenila. Neumim si predstavit, ze by jeden koupil do domacnosti treba sedacku a druhy kresla :nevim: Je to asi o lidech. My s tim problem nemame, vzajemne si duverujem a o kazde polozce do domacnosti nebo i pro svoji potrebu se radime (samozrejme jde o vetsi polozky, drobnosti neresime). Treba u kamardky byly rozdelene finance dost problem. Meli to rozdelene tak, ze ona tahla vsechno z materske a on setril. Manzel ji nedaval zadne penize na domacnost. Kdyz pak prisla s tim, ze ji to nestaci, at neco pridava, ze potrebuje to a to i pro dite, tak se vzpouzel s tim, ze moc utraci. Nakonec jedna takovahle hadka o penize byl posledni impuls k jejich rozchodu.
Ale zase chapu, ze pokud ma jeden problem treba s nejakou zavislosti (automaty…), ze by spolecne penize asi nebylo stastne reseni.
Fakt zalezi na lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.12 07:46

Společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.12 07:49

U nás to tak fungovalo i když jsem chodila do práce a teď jsem druhým rokem doma… je to pořád stejný a žádný problémy nikdy nevznikali :-)

@j.a.n.i1 píše:
No, dokud oba pracujete, tak to funguje, ale dělení rovným dílem začne okamžitě
haprovat, když bude jeden doma s dětmi.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí