Společné peníze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16136
24.8.16 11:02
@Anonymní píše:
@zrcadlo jo kdyby to bylo tak jednoduché s tím jídlem. Když není jídlo nebo něco, co mu nechutná (např. sladká jídla) nemá problém si pro sebe koupit a uvařit, takže my třeba jíme něco za pár kaček a on si koupí a udělá tuňáka (je přece ten sportovec, tak se nesmí cpát sacharidama :(, tím je myšleno i chleba), ale když je třeba kousek masa, tak to mi sní i porci, co mám pro sebe a dítě i na další den. Je to fakt těžký, hlídám každý týden akce, dělám zásoby, takže doma je vždy nějaké jídlo (i když třeba ne uvařené), takže já jdu např. s dětma spát a on si věčer není líný udělat hovězí stejky :(. Před pár dny mi říkal, že pokud na něho budu hodná, pošle mi 20tis na nový gauč a kolo pro malou (z gauče už lezou špičatá péra a o příspěvek na kolo už u něj orodovaly i babičky), ale jak zjistil, že ještě beru mateřskou a ne rodičák, tak řekl, že ještě počá, nechá mě trochu vydusit a pak mi to pošle, at si toho víc vážím :(. Nevím, kde na to přišel, ale je přesvědčený, že já jsem ta, co peníze rozhazuje a utrácí hlavně za hadry :zed: přitom já jediná dokážu něco našetřit právě na tu dovolenou a pro případ nouze mám taky něco odložené. on jede na účtu do nuly a pak prostě nemá a není mu hloupé jít za svou mamkou, která vydělává o polovinu mín jak on, má chlapa na ÚP, táhne celý barák a celý měsíc ani neví, jak vypadá maso :(. Jako fakt nevím, jestli s tímto půjde ještě hnout. A proč jsem si pořizovala další dítě? Nechtěla jsem mít jedináčka a chtěla jsem, aby obě děti měly stejného tatínka. a taky než bych to nějak ukončila, popř. našla nového chlapa s kterým bych to podruhé riskla, čas na to mít děti by byl fuč :(.

Už bych byla pryč - chlap, který si sám dá tuňáka a hovězí, a děti nechá jíst nudle s mákem, je pro mě úplná nula, a jestli se cuká i kvůli tomu, aby mělo jeho dítě kolo, tak to není sportovec, ale sobec. A pokud by mi snědl mou porci a porce dětí, tak bych řekla „není zač, dej mi dvě stovky na další maso, tohle nebylo pro tebe“. Fakt takhle chceš prožít celý život, a hlavně naučit děti, že tohle je normální vzorec chování? Vždyť ty děti nejsou hloupé, časem to uvidí, a vezmou si z toho „táta může všechno, máma nic“, a buď se tak budou chovat taky, nebo se budou prát s tím, že by to sami chtěli jinak, ale neví jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
24.8.16 11:44

Nenechala by som sa vydelovat peniazmi. To radšej sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
24.8.16 12:23
@Anonymní píše:
@zrcadlo jo kdyby to bylo tak jednoduché s tím jídlem. Když není jídlo nebo něco, co mu nechutná (např. sladká jídla) nemá problém si pro sebe koupit a uvařit, takže my třeba jíme něco za pár kaček a on si koupí a udělá tuňáka (je přece ten sportovec, tak se nesmí cpát sacharidama :(, tím je myšleno i chleba), ale když je třeba kousek masa, tak to mi sní i porci, co mám pro sebe a dítě i na další den. Je to fakt těžký, hlídám každý týden akce, dělám zásoby, takže doma je vždy nějaké jídlo (i když třeba ne uvařené), takže já jdu např. s dětma spát a on si věčer není líný udělat hovězí stejky :(. Před pár dny mi říkal, že pokud na něho budu hodná, pošle mi 20tis na nový gauč a kolo pro malou (z gauče už lezou špičatá péra a o příspěvek na kolo už u něj orodovaly i babičky), ale jak zjistil, že ještě beru mateřskou a ne rodičák, tak řekl, že ještě počá, nechá mě trochu vydusit a pak mi to pošle, at si toho víc vážím :(. Nevím, kde na to přišel, ale je přesvědčený, že já jsem ta, co peníze rozhazuje a utrácí hlavně za hadry :zed: přitom já jediná dokážu něco našetřit právě na tu dovolenou a pro případ nouze mám taky něco odložené. on jede na účtu do nuly a pak prostě nemá a není mu hloupé jít za svou mamkou, která vydělává o polovinu mín jak on, má chlapa na ÚP, táhne celý barák a celý měsíc ani neví, jak vypadá maso :(. Jako fakt nevím, jestli s tímto půjde ještě hnout. A proč jsem si pořizovala další dítě? Nechtěla jsem mít jedináčka a chtěla jsem, aby obě děti měly stejného tatínka. a taky než bych to nějak ukončila, popř. našla nového chlapa s kterým bych to podruhé riskla, čas na to mít děti by byl fuč :(.

Pane bože to je naprosto šílený 8o Já většinou říkám zachovat vztah i přes velké ústupky a bojovat o něj, ale u tohohle bych nebyla ani týden, Je to hnus.. Že tě jako nechá s penězi vycukat, aby sis jich víc vážila? Jedná s tebou jako s malým fakanem, neskutečné, já prostě nedokážu ani najít ta správná slova, jak vyjádřit dostatečné zhnusení nad tím „člověkem“.. To nejlepší co můžeš pro své děti udělat je nedávat jim do života takovýhle sociální vzor, promiň, ale jsi jako onuce a jestli chceš, aby takové jednou byly i tvoje dcery tak zůstaň kde jsi.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
24.8.16 12:27
@Anonymní píše:

To je slušné. Myslím, že to splňuje i znaky psychického týrání. Takové malé neviditelné domácí násilí. No, každý svého štěstí strůjcem. Já bych si o takového chlapa ani kolo neopřela.

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
24.8.16 12:32

Mám otázku hlavně na ty, kterým uspořádání financí na mateřské nevyhovuje. To jste se předtím s partnerem nedomluvily, jak to bude, co se změní? Nebo nasliboval a teď nesplnil? Nebo jste to nějak vůbec neřešili a každý si něco „myslel“? Šly jste do dětí i bez vlastních úspor, s tím, že budete na partnerovi totálně závislé?
Nechci rýpat, jen mě zajímá, jak se člověk do takové situace dostane.

• Citovat
  • Upravit
2927
24.8.16 13:34
@JTom píše:
Ano, tak to je a oddělené účty to vůbec nijak nevyřeší. Vždy jde o společné jmění. Výjimkou by byly prostředky prokazatelně získané mimo manželství. Musela by se uzavřít předmanželská smlouva nebo SJ zúžit nebo zrušit.

Do peerdelky, tak to jste me nepotesil, jako at si dedi kluci jeho penize, to jo, ale moje jsou jen pro meho syna :(,vim, psal jste, ze neni moje, tvoje ale NASE, ale my to mame takhle proste nastavene…budu skudlit pod koberec, to mi nikdo nedokaze :) a co nejaky sporici ucet, knizka na jmeno meho syna? to by mu taky "sebrali? diky za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
24.8.16 13:38

@Danulinka16 je to tak, že jako manželka máš půlku majetku a půlka jde do dědictví a z té máš ještě podíl.

Když to bude na kluka, tak je to kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
24.8.16 14:06

Když vznikaly zákony o manželství, tak šlo hlavně o ochranu rodiny, aby lidé s rozdílnou společenskou rolí měli zajištěnou stejnou ekonomickou úroveň. S rodinou typu moje děti a tvoje děti bijí naše děti se nepočítalo. V poslední době jeden politik přišel na metodu „odklánění peněz“. Ono je jedno, jak to budete dělat, zásadní je, abyste byli vzájemně dohodnuti. Můžete vyvádět peníze přímo na účty dětí. Jejich osud v případě dělení dědictví ale může záviset na tom, kdo bude tasit rychleji. Je lepší dodržovat zákony, než se zaplétat do situací, kdy obě strany mají svou pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
24.8.16 14:14

Dekuji za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.16 16:36

Ahoj,
přidám svojí zkušenost s rodinným rozpočtem. Já jsem na rodičáku, s přítelem máme pětiměsíční holčičku. Každý máme svůj účet. Neexistuje společný účet, abych náhodou neutratila jeho peníze. Žádné peníze od přítele nedostávám, věci pro malou si platím ze svého, včetně spoření mého a naší holčičky, z toho jídlo, financuju svoje auto a musím něco taky ušetřit, kdyby náhodou. Přítel má příjem minimálně čtyřikrát vyšší než já a to beru tu nejvyšší částku rodičáku. Financuje si opravy v baráku, který je jeho. Kupuje jídlo, většinu jídla si bere sebou do práce, je přes týden pryč. Financuje si svoje auto, spoření a úrazovku pro malou. Pořád brečí, že má málo peněz a že moc utrácíme. Má několik účtů na kterých má statisícové částky. Docela mě mrzí, že je takový sysel. Nemůžu si dovolit si mu říct o nějaké peníze, to by byl rajt :(

• Citovat
  • Upravit
33484
24.8.16 17:10
@Anonymní píše:
Ahoj,
přidám svojí zkušenost s rodinným rozpočtem. Já jsem na rodičáku, s přítelem máme pětiměsíční holčičku. Každý máme svůj účet. Neexistuje společný účet, abych náhodou neutratila jeho peníze. Žádné peníze od přítele nedostávám, věci pro malou si platím ze svého, včetně spoření mého a naší holčičky, z toho jídlo, financuju svoje auto a musím něco taky ušetřit, kdyby náhodou. Přítel má příjem minimálně čtyřikrát vyšší než já a to beru tu nejvyšší částku rodičáku. Financuje si opravy v baráku, který je jeho. Kupuje jídlo, většinu jídla si bere sebou do práce, je přes týden pryč. Financuje si svoje auto, spoření a úrazovku pro malou. Pořád brečí, že má málo peněz a že moc utrácíme. Má několik účtů na kterých má statisícové částky. Docela mě mrzí, že je takový sysel. Nemůžu si dovolit si mu říct o nějaké peníze, to by byl rajt :(

Ty jo, teda fakt nechápu 8o Koukám že se to tady dneska hemží hamounama, holky co vás vede k tomu si pořizovat s takovýma chlapama děti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.16 17:17

Jenže oni se ti chlapi vybarví až docela pozdě. Takže uvažuju o samostatném bydlení, abych se nemusela pořád dohadovat o penězích a měla klid.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
24.8.16 17:36
@Anonymní píše:
Ahoj,
přidám svojí zkušenost s rodinným rozpočtem. Já jsem na rodičáku, s přítelem máme pětiměsíční holčičku. Každý máme svůj účet. Neexistuje společný účet, abych náhodou neutratila jeho peníze. Žádné peníze od přítele nedostávám, věci pro malou si platím ze svého, včetně spoření mého a naší holčičky, z toho jídlo, financuju svoje auto a musím něco taky ušetřit, kdyby náhodou. Přítel má příjem minimálně čtyřikrát vyšší než já a to beru tu nejvyšší částku rodičáku. Financuje si opravy v baráku, který je jeho. Kupuje jídlo, většinu jídla si bere sebou do práce, je přes týden pryč. Financuje si svoje auto, spoření a úrazovku pro malou. Pořád brečí, že má málo peněz a že moc utrácíme. Má několik účtů na kterých má statisícové částky. Docela mě mrzí, že je takový sysel. Nemůžu si dovolit si mu říct o nějaké peníze, to by byl rajt :(

Proč jsi s takovým chlapem? Fakt mě to zajímá, protože mi to hlava nebere. A ještě mu říkáš přítel. Je to tvůj nepřítel, neváží si tě. Jak moc můžete asi společně utrácet, když k jeho penězům ani nečichneš? Připadala bych si jako rohožka, o kterou si otírá boty. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
856
24.8.16 17:37

@arinecka já si myslím, že to prostě člověk nepozná do té doby, dokud ty děti s takovým člověkem nemá, nebo dokud se nedostane so s. aček např. ztrátou zaměstnání apod. tak, aby viděl, zda ho ten druhý podrží. Dokud oba pracují vydělávají a není o peníze nouze, je vše v naprostém pořádku a harmonii :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
24.8.16 20:25
@zrcadlo píše:
Už bych byla pryč - chlap, který si sám dá tuňáka a hovězí, a děti nechá jíst nudle s mákem, je pro mě úplná nula, a jestli se cuká i kvůli tomu, aby mělo jeho dítě kolo, tak to není sportovec, ale sobec. A pokud by mi snědl mou porci a porce dětí, tak bych řekla „není zač, dej mi dvě stovky na další maso, tohle nebylo pro tebe“. Fakt takhle chceš prožít celý život, a hlavně naučit děti, že tohle je normální vzorec chování? Vždyť ty děti nejsou hloupé, časem to uvidí, a vezmou si z toho „táta může všechno, máma nic“, a buď se tak budou chovat taky, nebo se budou prát s tím, že by to sami chtěli jinak, ale neví jak.
@ppalea píše:
Pane bože to je naprosto šílený 8o Já většinou říkám zachovat vztah i přes velké ústupky a bojovat o něj, ale u tohohle bych nebyla ani týden, Je to hnus.. Že tě jako nechá s penězi vycukat, aby sis jich víc vážila? Jedná s tebou jako s malým fakanem, neskutečné, já prostě nedokážu ani najít ta správná slova, jak vyjádřit dostatečné zhnusení nad tím „člověkem“.. To nejlepší co můžeš pro své děti udělat je nedávat jim do života takovýhle sociální vzor, promiň, ale jsi jako onuce a jestli chceš, aby takové jednou byly i tvoje dcery tak zůstaň kde jsi.. :(

Souhlasím s oběma. Toto už překračuje veškerý meze, samotné by ti bylo líp :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný