Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím, mám 2,5 měsíce syna a ten mi při kojení děsně mlaská no a tím i polyká vzduch. Měla jsem na návštěvě již 2 LP, obě hromadu rád, ale v praxi nám nic nepomáhá, už jsem se pomalu stavěla i na ucho ![]()
Přisátí máme správne, protože ve světlých chvilkách to zvládne i bez toho mlaskání, nicméně dáváme odrihnout co to jde, ale všechen vzduch asi nikdy nevylitne a občas se odrihnout prostě nepovede, takže ho pak moc trápí bolavé bříško.
Každopádně můj dotaz zní: když se říká „3mesicni kolika“ myslíte, že to platí i na tento případ? Když to má ze spolykaneho vzduchu, že pak jak se střeva okolo toho 3 měsíce vyvinou, tak mu bude líp? Respektive zvládne to lépe odkrkat a vyprdet bez kroucení a vztekánim? ![]()
Moc diky
Jakmile se dítě začne samo otáčet, nějaký vzduch si “vyprdi” sám ven. jakmile bude více na břichu, bude i sám lépe krkat. A tím se to zlepší, ale nemusí to odejít hned ve 3 měsících, u prvního syna to bylo spíše v 6… Jinak doporučuji zkusit sem tam dát i espumisan a baby calm v této kombinaci, na moje děti to v kombinaci s odřihnutím fungovalo docela dobře. Ne sice, že by tím vše přestalo, ale určitě se to zlepšilo.
@LuisaHelena a dávala jste nějak na přeskáčku opravdu před každým kojením? My teda zkoušeli obojí, ale každé zvlášť a přišlo mi, že ani jedno nemělo účinek ![]()
Mě u tohoto ho espumisanu ( a balonixu a ostatních kapek se symethiconem) řekli že mám první 2-3 dny dávat před každým kojením a až to trochu poleví tak pak třeba ob kojení a potom už stačilo třeba jen ráno jako udržovací dávka…jo a doporučuju vyzkoušet Symethycone baby od Dr. Maxe, případně koupit rektální rourku abys malému pomohla od nejhoršího. Supr je taky mastička Pupík.
Příspěvek upraven 23.08.24 v 18:48
@Andrea800 píše: Více
Já to vždy jela dohromady ze začátku před každým kojením (konzultováno s doktorkou, prislo jí to zbytečné dávat oboje, ale nám to fungovalo skvěle), 5 kapek espumisan a trochu baby calm. Espumisan je spíše na prdíky, baby calm na lepší kakání (jde to snáze, dávám občas i staršímu dítěti, když má zácpu). A ráno jsem dávala ještě 5 kapek bio gai a vitamin D kapku, cca do půl roku, vitamin D dávám dal i tříletému. Cca za 2 týdny jsem vždy viděla efekt, pak jsem již dávala jen většinou od odpoledne do večera, kdy to bývalo horší, noci a během dne nebylo potřeba, neboť se před večerem “vyprděly”. Jakmile se to opět zdálo horší, zase jsem přidala. Ale od těch 3 měsíců to začalo být vždy lepší, že stačilo už spíše jen pozorovat, kdy je to nejhorší a předejít tomu v těch kritických časech. Zkuste, třeba vám to také pomůže. A když ne, za chvíli vám to prejde prirozene věkem, nebojte ![]()
Moc děkuji za rady
zkoušíme furt něco, tak třeba už by mohlo taky něco z toho zabrat ![]()
Už odpočítávám minuty, kdy tohle peklicko skončí, že ty miminka musí tak trpet ![]()
@JancaS84 ano zkoušela, ale žádný zázrak z ní nevyšel. Párkrát něco víc i se stolici, ale že by na malém byla vidět nějaka větší úleva se říct nedá…