Spoření peněz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anonymní píše:
Kdyz poradce nebrat, tak poradte, jak investovat, sporit… Zatim sporime 7 tisic mesicne. Dluhopisy, akcie 5 tisic, stavebko 1 tisic, deti po 5 stovkach. Chci sporit jeste 10 tisic mesicne ale tak, aby ty penize byly kdykoliv dostupné. Poradite?
koukám na to, vy máte samé „dlouhé“ peníze s nízkou likviditou.To je správné, alespoň nemáte cukání na ně sáhnout.500 pro děti je blbost, to bych zrušila. To je nula celá nula. Vidím to stejně na ten spořící účet, akorát že na tom moc nevyděláš. Ovšem je to konzervativní produkt, to má taky své.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
koukám na to, vy máte samé „dlouhé“ peníze s nízkou likviditou.To je správné, alespoň nemáte cukání na ně sáhnout.500 pro děti je blbost, to bych zrušila. To je nula celá nula. Vidím to stejně na ten spořící účet, akorát že na tom moc nevyděláš. Ovšem je to konzervativní produkt, to má taky své.
Navysila bych stavebka na deti na tu optimalni podporu 2000 rocne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Kdyz poradce nebrat, tak poradte, jak investovat, sporit… Zatim sporime 7 tisic mesicne. Dluhopisy, akcie 5 tisic, stavebko 1 tisic, deti po 5 stovkach. Chci sporit jeste 10 tisic mesicne ale tak, aby ty penize byly kdykoliv dostupné. Poradite?
No v prvni rade, je potreba sporit na stavebko 1700Kč/ měs, aby ti to dalo v konci roku 20 tis. tudíž celou státní podporu. A pokud už ho máš delší dobu a jste dva, tak bych uvažovala o založení druhého pro partnera. Jedno ti skončí a druhé ještě bude dobíhat.
Nedávala bych celých 10 tisíc jen někam na spořící účet, kde sice budou hned dostupnné, ale trošku o ničem. V podstatě je necháš jen někde hnít, a ve většině bank, pokud máš vyšší částku na účtu, tak to třeba ani neúročí.
Občas se dají sehnat nějaké termínované vklady třeba na rok nebo míň, ale zase je potřeba se podívat, kolik to hodí.
Dětem se dá spořit ve zlatě pomocí měsíčních a nebo jednorázových plateb. Takže pokud by se ti nahromadilo víc peněz na tom spořícím, tak se dá jednorázově něco koupit a pak ti přijde slitek dle výběru, který podle potřeby kdykoli prodáš, ale je potřeba zase mít na paměti, že čím déle leží, tím má větší hodnotu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Mně teda poradce můj nikdy nic neukrojil. Samozřejmě z uzavřených smluv má provize, ale to je stejně jako v bance. A je to normální, protože zadarmo nikdo nic dělat nebude.
To spíš takové ty rychlokvašky přímo na pobočce, co mají za úkol všem nasmlouvat všechno. A nebo podobní u té nejmenované akademie.
A pak taky jsem měla čest s jedním od Lišky. Když jsem se tam šla zeptat na detaily k ukončenému stavebku. Tak mě hned nabízel další, protože je prej poradce. Tak takoví lidi jsou o ničem.
Ale jo, ale normalne financne zdatnej clovek to zvladne bez nich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A taky je potřeba, abyste měli dobré životní pojištění, když máte děti, a kdyby se něco stalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Ale jo, ale normalne financne zdatnej clovek to zvladne bez nich.
Navic jestli ma zakladatelka malo financi, zvladne to sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra Můžu ti říct, že jsem jednu dobu měla docela dost přehled. A myslím, že pár věcí taky zvládnu sama. Ale je toho tolik nového a každou chvíli se to mění, že nemám tolik času to sledovat. Takhle jednou za rok nebo podle potřeby uděláme inventuru. Projdeme, co a jak, zhdonotíme to a jedeme dál. A teď jak jsme s mužem dávali peníze dohromady, tak se to fakt hodilo.
Samozřejmě to ale není pro každého. Já mám poradce už asi 15 let a za tu dobu fakt super. Ale chápu, že někdo s tím má problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Navic jestli ma zakladatelka malo financi, zvladne to sama.
@jkra No podle toho, co píše, tak je to docela ranec, tak tam už se vyplatí popřemýšlet, co a jak. A navíc bych řekla, že čím míň člověk peněz má, tak tím víc je potřeba dávat pozor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
@jkra No podle toho, co píše, tak je to docela ranec, tak tam už se vyplatí popřemýšlet, co a jak. A navíc bych řekla, že čím míň člověk peněz má, tak tím víc je potřeba dávat pozor.
Podle me to je jina…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
@jkra Můžu ti říct, že jsem jednu dobu měla docela dost přehled. A myslím, že pár věcí taky zvládnu sama. Ale je toho tolik nového a každou chvíli se to mění, že nemám tolik času to sledovat. Takhle jednou za rok nebo podle potřeby uděláme inventuru. Projdeme, co a jak, zhdonotíme to a jedeme dál. A teď jak jsme s mužem dávali peníze dohromady, tak se to fakt hodilo.
Samozřejmě to ale není pro každého. Já mám poradce už asi 15 let a za tu dobu fakt super. Ale chápu, že někdo s tím má problém.
Ja znam jejich pozadi:). Takze vim sve:). Ale jinak souhlas:).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra Jasný, někteří jsou opravdu marní. A kolikrát jim někdo něco nalije do hlavy a oni to pak bez rozmyšlení používají a nejhorší opravdu je, že někteří sedí v kancelářích běžných pojišťoven a bank ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
@jkra Jasný, někteří jsou opravdu marní. A kolikrát jim někdo něco nalije do hlavy a oni to pak bez rozmyšlení používají a nejhorší opravdu je, že někteří sedí v kancelářích běžných pojišťoven a bank
Zakulisi nekolika velkych poradenskych firem je silene. Klient je kus hadru a honi se prachy. Nejlepsi radu ti daji oni sami, nic stareho nerusit a nemenit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja osobně na akcie nevěřím. Poradci jsou super, ale kdyby byli tak úžasní, proč už nemají stovky milionů a chodí do té práce? Poradce se věnuje cizím penězům, ne svým.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra Jo, to vim. Ale v jedne nejmenovane pojistovne to normalne tak delali, sedela jsem tam kvuli povinnemu a musela jsem odejit.
Bylo to v dobe, kdy se menil zakon s zivotnim pojistenim a zpresnovala se moznost vyberu a danovych odpoctu. No a baba tam do pani kerovala, at to stare zrusi a hned ji zakladala nove. No fakt des. A kdyz jsem to rikala kamaradce, co ji sefuje, tak rekla, ze to neresi, ze takovej maji pokyn. Proste klienta prepojistit, aby meli dalsi provizi. Ale ze ten clovek zase musi zaplatit nove poplatky na smlouve, to nikdo nresil
Fakt des.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zacatecnice2 Já nemyslím, že být opravdu zodpovědný a férový poradce je zase takovej vývar.
Spousta lidí třeba ani tu jeho radu nevyužije a pak taky, pokud někoho španě odhadnou a ten smlouvu nedodrží a neplatí, pak vrací provize.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit