Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já teda v těhotenství docela sportovala, dokud to šlo tak kolo, ale tam mi brzo začalo překážet břicho, ještě na začátku 6 měsíce jsem chodila běhat, pak už jen rychlá chůze s holemi. V 7 měsíci jsem ušla výlet přes 20km. Ale v 9. měsíci už jsem byla ráda že vyjdu kopec. Takže myslím, že pokud bude dělat sport dobře tobě tak klidně sportuj, ale myslím že v 9 měsíci už toho moc nenasportuješ, že už tě tělo nenechá. Ale myslím že miminku to neublíží. Ale pokud ti bude sport vyvolávat bolesti břicha tak se na to vykašli.
A bere se za sport i dobíhání ne MHD? Takhle jsem si dala stovku ještě den před porodem
Vážně, cvič jen tolik, aby Ti to bylo příjemné.
Já taky hodně cvičila teď jsem 32tt nahoře 9 kg (druhé těhotenství) a mám teda docela velké břicho ( první dítě 3880g a 54 cm a druhé dítě mám počítat prý větší, zatím UTZ ukazuj velkýho prcka) jsme ráda že jdu na svižnou procházku, taky nestačím břicho překáží, v posilovně jsem jak nějaká celebrita každej na mě blbě. Na rotopedu mě bolí pod žebrama, přemýšlela jsem orbitack, že bych si někde půjčila ![]()
@Markéta Fe
Poslouchej své tělo, pokud tě takhle bolelo břicho, tak je to jasný signál aby si zvolnila. Nic ti neuteče…
Ahojte, jsem 23tt, jezdím na orbitreku, přidám prosbu o radu: jak jste počítaly tepovku? měla bych mít kolem 145 (věk, atd), ale udýchám optimálně tak 135 - jinač bych to hnala a asi neudýchala. je nějaký jiný výpočet, než ten klsický?
@21.6.2014 vykašli se na tepovku a sportuj podle pocitu…já na začátku sportovala se sportesterem, někde jsem si přečetla, že v těhotenství by se nemělo překračovat 140 tepů za minutu a akorát mě to stresovalo, protože i při poměrně pohodovém tempu jsem měla i 160. Tak jsem se na to vykašlala a sportovala na pocit, vždycky takové tempo u kterého bych zvládla konverzovat. ![]()
Zdravím všechny ![]()
Ráda bych obnovila diskuzi. Jsem v 21. týdnu a zatím každý den střídám rotoped a běžecký pás (jen chůze) a zajímalo by mne jestli jste některá vydržela až do porodu.
Ahoj,
prosím ty z vás, které máte zkušenosti se sportováním v 8. a 9. měsíci o vaše zkušenosti.
Jsem 34+4 tt a jsem hodně zvyklá se hýbat a moje, možná naivní, představa byla sportovat (samozřejmě ne naplno) až do porodu. Zatím to bylo ok, ale včera mi to poprvé na elipticalu vůbec nesedlo, bolelo mě břicho tak, že jsem to musela rozhánět ve vaně. Srdce a plíce stíhají ok, jedu na tepovku. Dítě v bříšku prospívá dobře. Cvičím i pilates a jogu pro těhotné, ale jen jako doplněk, kardio by mi moc chybělo. Máte nějaké zkušenosti? Díky z ně!