Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky
chci si koupit sporťák pro malou janéčko a nevím jaký ročník koupit. Mohl by mi někdo poradit jestli je v nich nějaký rozdíl nebo je to jedno jaký ročník koupím?Četla jsem něco o padající zadní brzdě a o užší sedačce.Tak nevím do kterého roku jít ![]()
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProA jaký máš na mysli? ![]()
Pokud Jané Slalom Pro, tak u těch je to skoro jedno, v podstatě jde jen o design a barvy. Brda drncá u hodně kusů, ale obecně jsou to kočáry držáci, snadné na manipulaci i skladné do auta a lehké. Koupila jsem ten 2009 a po měsíci ho prodala a koupila si Reverse - má hlavně otočnou sedačku (na mrně nefouká, vidíme na sebe, může kočár tlačit a nebojuju s protivětrem na in-linech) a stříšku, která už nepotřebuje žádné další clonění (slunečník, sluneční clonu) a nemá klasickou brzdu, tak se nekopu za chůze, jen cvakačku přímo na kolečku. Hodně jsem četla, jak je úzký a všichni jsou v praxi překvapení, jak je velký, záda má delší, než klasický a dítě se v něm nebortí ke straně, jdou utáhnout kšírky a další detaily zpříjemňující používání.
měli jsem 2007 a 2009. U staršího padala brzda, šisovaly barvy, praskala slída na okénku stříšky, popř. se vytrhovala ze švů.
2009 byl jediný problém: zpočátku jakoby vrzavě křupalo kolečko, promazala se vnitřní osa a jezdil bez problémů.
U Reverse se mi nelíbily kolečka, taky jsem pak četla, že dělaly neplechu, ale úplně osobní zkušenost nemám.
Je pravda že zas má lépe vyřešený sed a vůbec celkově otáčení, tu clonu atd.¨Má užší sedačku, ale není tam zas takový rozdíl. Můj syn není žádné tintítko a přesto se vešel i s fusakem a měl tam moc místa okolo.
Zuzi, proč kolečka? Jsou stejná, jako u klasiky - nafukovací a s nastavitelným odpružením.
Mě se taky možná trochu víc líbí ta starší stříbrná, ale jinak reverse
A nevím jestli to je jen dojem, ale starší mi připadají o něco málo větší a pneumatika vyšší
Ale jinak prostě nafukovačky.
Ahoj, já mám reverse i 2009 a rozdíl v kolečkách je, že u reversu jsou asi 3× širší, ale zas nemaj vzorek, takže v zimě to pak vyjde nastejno. Co se mi na reversu nelíbí, že celý to uložení kolečka je plastový, kdežto 2009 má kovový.
Tracy Z těch třech kolekcí, co píšeš, je úplně jedno, kterou vybereš, jsou v podstatě stejný. Sedačku mají stejně širokou,to reverse(kolekce 2010) je užší. Zrovna tak kolekce 2011 se vrátila k předchozím modelům a je zase velká a široká, ta má jen jiný použitý materiál co se látek týče. Je to takovej ten „neoprén“, co je na reversu. Mimochodem to mi přijde dooost dobrý ![]()
Háta_x píše:
Zuzi, proč kolečka? Jsou stejná, jako u klasiky - nafukovací a s nastavitelným odpružením.
jo? tak to jsem blbá a myslela jsem, že jsou úplně jiný. Tak to omluva Reversovi
jak ten neopren je opravdu super materiál. Měli jsme Utopii a nikdy jsme nepotřebovali pláštěnku
juj omlouvám se,měla jsem na mysli slalom
večer si to tady pročtu detailněji až bude čas ![]()
Tracy píše:
juj omlouvám se,měla jsem na mysli slalomvečer si to tady pročtu detailněji až bude čas
Však my tu všechny mluvíme o Slalomu
Reverse je z kolekce 2010, narozdíl od předchozích a následující, má otočnej sed, jen je menší(kratší) a užší ![]()
spaagetka píše:Tracy píše:Však my tu všechny mluvíme o Slalomu
juj omlouvám se,měla jsem na mysli slalomvečer si to tady pročtu detailněji až bude čas
Reverse je z kolekce 2010, narozdíl od předchozích a následující, má otočnej sed, jen je menší(kratší) a užší
Do asi 2005?2006? slalom - adaptérový, pak do 2009 slalom pro bazadaptérový, v roce 2010 otočný slalom pro reverse teď 2011 slalom pro /„limitovaná edice“/ i reverse. Jinak jané má těch kočárů víc unlimit, rider, trider, dřív nomad jen co mě tak napadá.
nausikaa píše:spaagetka píše:Do asi 2005?2006? slalom - adaptérový, pak do 2009 slalom pro bazadaptérový, v roce 2010 otočný slalom pro reverse teď 2011 slalom pro /„limitovaná edice“/ i reverse. Jinak jané má těch kočárů víc unlimit, rider, trider, dřív nomad jen co mě tak napadá.Tracy píše:Však my tu všechny mluvíme o Slalomu
Reverse je z kolekce 2010, narozdíl od předchozích a následující, má otočnej sed, jen je menší(kratší) a užší
A už ty nový reversy 2011 prodávaj? Sestřenka totiž chtěla ten fialkovej a ještě v červnu jí v Handy tvrdili, že ho zatím nemaj
Takže objednávala přes nějakej německej web(o-baby.de), páč tam jí ho objednali, i když v nabídce ho neměli a koukám, že reversy tam stále nenabízí
. Nevím teda, co Handy a ostatní barvy…
přes o-baby jsem taky objednávala a vřele doporučuji. Servis lepší než Češi. Měla jsem strach, co a jak při reklamaci, ale přišla už prasklá pumpička s novým kočárem, bez výhrad poslali ihned novou na svoje náklady. Když nám při čištění praskl ten černý střed na kolečku sporťáku, taky okamžitě poslali. Takže za mě jednička - to jen tak na okraj.
V Handy přístup otřesný - chtěla jsem barvu korbičky, kterou nikde neměli, v Praze mi ji akorát naslibovali a do červenci, kdy jsem měla TP, bych ji neměla.
jinak teda po přečtení o kolečkách bych šla do 09 nebo Reverse
Tak vypadá to,že jsem narazila na slalom 2009 jen má ulomený ten střet na kole,drží na jednom „háčku“ takže seženu na to nový.Mám se obrátit na to handy?
já bych šla určitě do 2009. nejen, že budou v lepším stavu
(obecně),ale jediný má vložku, co se celá vyndá a vypere, a hlavně je užší, než ty dva předtím a dítě se tak děsně nesune ke straně. má rozepínací boudu (zvrchu), je z ní jen síťka, takže super větrání..
má ho sestřenka a kamarádka a vozila jsem v něm i svoje, a musím říct, že ta vložka si mě získala..