Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, vím, že je tady několik diskuzí na toto téma, ale bohužel nemám čas pročítat.
Dnes jsem zkoušela přehodit mimi do sportaku a nějak bych chtěla vědět, jestli nedělám něco špatně. Zdá se mi, že sportáček je hrozně nízko. Jsem asi blb, že
Nějak si nemohu zvyknout. Jo a nemůžu přijít na to, k čemu je kolečko large/ small. Moc mi s tím nejde hnout. Počkám až dorazí manžel. Jinak malinké se líbí, ale jak je nastydlá, tak jsem ji dala spát zase do korby. Ještě se tam jen tak tak vejde.
Měla jste také některá šok z mutsy sportaku? s KORBOU JSEM BYLA FAKT SPOKOJENÁ. A to jsem ještě nezkusila nánožník, jak si stěžovaly jiné maminky v diskuzi
Máte zkušenost s Mutsy Urban Rider?
Přidejte zkušenost s Mutsy Urban RiderAhoj, ze sportaku od mutsy sem byla tak sklamana, ze sem ho okamzite vymenila. Hluboka korba super, kocarek krasne houpal, ale fakt ten sportak pro me katastrofa ![]()
Za nás sporťák také nic moc, po půl roce jsem se ho ráda zbavila. Kolečko large/small je na nastavení hloubky sedu. Nám to moc nešlo, bylo k tomu zapotřebí dvou párů rukou, nešlo s tím pohnout. Nízko mi ani nepřipadal, ale z hluboké korby je to trošku nezvyk.
U sporťáku mi vadilo že nešel dát do lehu a hrb na přechodu mezi sedákem a opěrkou ( syn tam nechtěl sedět, asi ho to tlačilo . Ať jsme nastavovali, jak chtěli, prostě tam byl. Pro starší dítě už by byl O.K., nám fakt nesedl. S nánožníkem jsem problém neměla.
To small alrge je na nastavování hloubky sedu. Pokud mám ještě ležící mimčo, nech to na large, pokud už ti sedí a je malinké a chceš, by sedělo blíž k madlu a mohlo se pohodlněji držet, tak to dej na small, ale pak musíš podložit sed něčím, protože když to máš na small, tak je opěrka předsunutá po sedadle trošku dopředu a když ji položíš na leh, tak logicky nemůže rovně na ten sed navazovat a dělá ten schod. Lehce ho odstraníš tím, že dáš na sedák nějakou složenou dečku nebo kus molitanu - klidně pod potah. Až bude dítko větší a bude potřebovat víc místa, tak dáš zpět na large a vyndáš tu vycpávku pod sedákem. Za mě je to úponě super vychytávka, kterou nemá žádný jiný kočárek a já ji tedy moc ocenila, když mi malý mohlů poéhodlně sedět v sedátku, které mělo pro něj odpovídající velikost.
Když to budeš nastavovat, tak si sundej sedačku z posdviozu, obrať si ji k sobě spodkem a toč těmi kolečky. Jde to ztuha, proto, že je na tom ten potah. Uvidíš, co dělá ta opěrka a bude ti jasné, jak odstranit ten hrb, který tam jinak vznikne při položení opětky na leh (když máš nastaveno na small).
Jinak nezapoměň, že proti směru musíš sedačku upevnit tzím suchým zipem uprostřed sedačky k těm tyčkým napříč a když máš kočárek po směru, tak zase ty háky dole musí zapadnout u urbanridera před ty tenté příčné tyčky a u 4Ridera to křížového spoje.
Sporťák je nízko proto, aby větší děti do něj mohly sami nastoupit. Neboj, vždycky tvoje dítě nebude jen takový bezmocný uzlíček, ale bude taky chodit a pak to, že je kočárek nízko dost oceníš.
Originál nnánožník já používám jen na jaře a na podzim, když ještě nemám fusak. JInak v zimě jsem jezdila jen s fusakem a bohatě to stačilo. Mám takový fígl, jak ho uchytit, aby byl funkční i pro menší děti (kryl trochu proti větru) a aby to i líp vypadalo. Foto najdeš v Mutsy diskusi, je tam skoro jako jedno z posledních - kočárek v barvě Active Coffee a myslím, že na té fotce mám madlo potažené tyrkysově modrým potahem. Já ten nánožník protahuju pod madlem a upínám ho až k bočním tyčkám od opěradla. Poprvé to jde blbě, ale už jsem si na to zvykla a jde mi to lehce. Navíc já to nasadím a nechám tam, dokud to před létem nesundávám. Pod to dávám už jen deku,m takže tu zvádnu malého přikrýt i když je nánožník nasazený. Nakonec jsem s tím spokojená, protože narozdíl od neorigo nánožníků to u hezky vypadá.
Když budeš něco ještě potřebovat, tak se klidně ozvi na normální diskusi Mutsy.
Mě tu sporťák Mutsy leží už 2 roky a vyjela jsem s ním snad 3×. Jinak je tu jen na spaní na zahradě.
když už, tak jsem jezdila golfáčema a do terénu je stejně nejlepší šátek.
S hlubokým jsem byla vcelku spokojená. Sporťák nejde moc do lehu, malé miminko se při jízdě ve spánku hroutilo.
Tak mě vyhovuje i sporťáček, až na ten nánožník, který jsem teď přes zimu skoro zničila (obrousila jsem mu rohy, když jsem měla aretaci koleček). Kočárek je nízko, ale když má to madlo na ruce vysoké, tak mi to ani nevadí. Hrb jsem vyřešila složenou dekou.
Koukni na to, jak mám nánožník já - myslím, že je to i lepší, než když ho jen tak zapneš. A neobrousíš ho o kolečka ![]()
Mafina5 píše:
Koukni na to, jak mám nánožník já - myslím, že je to i lepší, než když ho jen tak zapneš. A neobrousíš ho o kolečka
Jé, aha, tak to jsem zjistila brzo, teď už ho asi používat nebudu, když je teplo, hele a ty tam máš nějakou vložku do kočáru a proč?
No přijde mi to pohodlnější pro mimčo a hlavně v létě, aby malý neseděl přímo na tom materiálu kočárku, Nezdá se mi to dost pohodlné. Navíc tu vložku vezmeš a vypereš a je za chvíli suchá. Je to z obchodu pinkie.cz, ale holky co mají Mutsy taky hodně kupují na mimibazaru. Jsou tam myslím dvě paní, které je šijí a vědí jaký tvar, aby seděl přímo do konkrétního kočárku.
Já to mám barevně docela pěkně sladěné na léto, neb mám půjčenou sluneční stříšku v barvě Ice Blue a tak se mi to hodí k těm věcem od Pinkie (vložka, ochrany pásů a potah na madlo). Ten potah na madlo je k nezaplacení v období, kdy děti papkají v kočárku
a opchrany na pásy jsou zase fajn, když miminko přechází do sporťýáku a je ještě malinké - ty origoš jsou hrozně tvrdé a velké.
Jinak já tedy včera nasadila nánožník po zimě, kdy jsem jezdila jen s fusakem. Fusak vyprala a říkala si, že budu jezdit s nánožníkem a dečkou. Ale jestli bude takovej hic jako dnes, tak asi nánožník taky sundám ![]()
Strašně moc díky na detailní popis.Jinak ji mám zatím proti směru jízdy a sucháče na připnutí jsem ještě neobjevila. Malá ted spí, tak odpo mrknu. Naštěstí se do korby ještě vejde jen tak tam, tak zatím spí v ní. Jinak včera odpo spala i ve sportaku.Určitě se na diskuzi objevím. Postupně se se sportakem seznamuju
Jiný nemáme, tak si musím zvyknout
díky
Mafina5 píše:
To small alrge je na nastavování hloubky sedu. Pokud mám ještě ležící mimčo, nech to na large, pokud už ti sedí a je malinké a chceš, by sedělo blíž k madlu a mohlo se pohodlněji držet, tak to dej na small, ale pak musíš podložit sed něčím, protože když to máš na small, tak je opěrka předsunutá po sedadle trošku dopředu a když ji položíš na leh, tak logicky nemůže rovně na ten sed navazovat a dělá ten schod. Lehce ho odstraníš tím, že dáš na sedák nějakou složenou dečku nebo kus molitanu - klidně pod potah. Až bude dítko větší a bude potřebovat víc místa, tak dáš zpět na large a vyndáš tu vycpávku pod sedákem. Za mě je to úponě super vychytávka, kterou nemá žádný jiný kočárek a já ji tedy moc ocenila, když mi malý mohlů poéhodlně sedět v sedátku, které mělo pro něj odpovídající velikost.
Když to budeš nastavovat, tak si sundej sedačku z posdviozu, obrať si ji k sobě spodkem a toč těmi kolečky. Jde to ztuha, proto, že je na tom ten potah. Uvidíš, co dělá ta opěrka a bude ti jasné, jak odstranit ten hrb, který tam jinak vznikne při položení opětky na leh (když máš nastaveno na small).
Jinak nezapoměň, že proti směru musíš sedačku upevnit tzím suchým zipem uprostřed sedačky k těm tyčkým napříč a když máš kočárek po směru, tak zase ty háky dole musí zapadnout u urbanridera před ty tenté příčné tyčky a u 4Ridera to křížového spoje.
Sporťák je nízko proto, aby větší děti do něj mohly sami nastoupit. Neboj, vždycky tvoje dítě nebude jen takový bezmocný uzlíček, ale bude taky chodit a pak to, že je kočárek nízko dost oceníš.
Originál nnánožník já používám jen na jaře a na podzim, když ještě nemám fusak. JInak v zimě jsem jezdila jen s fusakem a bohatě to stačilo. Mám takový fígl, jak ho uchytit, aby byl funkční i pro menší děti (kryl trochu proti větru) a aby to i líp vypadalo. Foto najdeš v Mutsy diskusi, je tam skoro jako jedno z posledních - kočárek v barvě Active Coffee a myslím, že na té fotce mám madlo potažené tyrkysově modrým potahem. Já ten nánožník protahuju pod madlem a upínám ho až k bočním tyčkám od opěradla. Poprvé to jde blbě, ale už jsem si na to zvykla a jde mi to lehce. Navíc já to nasadím a nechám tam, dokud to před létem nesundávám. Pod to dávám už jen deku,m takže tu zvádnu malého přikrýt i když je nánožník nasazený. Nakonec jsem s tím spokojená, protože narozdíl od neorigo nánožníků to u hezky vypadá.
Když budeš něco ještě potřebovat, tak se klidně ozvi na normální diskusi Mutsy.
Mafina5 píše:
Koukni na to, jak mám nánožník já - myslím, že je to i lepší, než když ho jen tak zapneš. A neobrousíš ho o kolečka
Tak toto je super. Včera jsem to zkoušela. Jen jsem to rvala za tu první tyč u střechy a vypadalo to hrozně. Díky moc za foto.
Ten sucháč je přesně ve středu sedačky z vnější strany. Je tam jakoby zapnutý, tak ho musíš vytáhnout. Na této fotce, je to docela vidět, kam ho připnout
Ta sedačka ti bude líp držet a nebude jakoby sjíždět. Ale některé holky to vůbec nepoužívaly a nevadilo jim to. Když ten sucháč není připnutej, tak ta sedačka je jakoby taková nakloněná rovina a né rovné sedadlo s nakloněnám opěradlem, jestli mi rozumíš.