Sporťák pro dvouleté dítě

285
25.4.25 08:52

Sporťák pro dvouleté dítě

Ahoj holky, prosím doporučíte sporťák pro skoro dvouleté vysoké dítě? Ten starý se nám rozpadl, ale bez kočáru se zatím nikam moc nedostaneme (plus v něm spí), takže potřebujeme náhradu. Na cestování máme Valco Snap 4, ale to je takové „hrkátko“. Chtěla bych něco víc do terénu, s nastavitelnou rukojetí. Nic přehnaně drahého, budeme i tak kupovat z druhé ruky. Děkuji moc za tipy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
25.4.25 09:03

Velkou sedací plochu má britax bmotion nebo bebetto nico. Oba dávají terén celkem dobře. Záleží teda na tom, co si představuješ terénem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
25.4.25 09:09

Thule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
25.4.25 09:12

Chci, aby byl hezky odpružený a šlo s ním jezdit i třeba po lesní nebo polní cestě. Měli jsme Babydesign Husky a ten byl v tomto směru ok. Thule a TFK mj přijdou až moc velké a i mimo rozpočet, tolik už se ki nechce dávat. Pčítám s využitím max 6-9 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.4.25 09:20

Tak my polní cesty dávali i s Valco. Navíc tedy 2 l dítě jezdilo v té době hodně na odrážedle už, takže dost odjezdilo.
Ve 2 letech bych se na další kočár vykašlala.
Ale naše dítě nespalo v kočáře nikdy. Tak tam nemám zkušenost.
My se po 2 roce kočáru zbavili definitivně.

Pro starší děti jsme měli Jané Slalom pro (je to trojkolka) a Jané Crosswal (čtyřkolka) - má
nastavitelné odpružení. Z bazaru se vejdeš úplně ok do ceny a ten terén dával ok.

• Citovat
  • Upravit
285
25.4.25 09:30

@Snopy123 Tak ono to to Valco nějak dá, ale je to fakt hrkátko, totálně neodpružené. Navíc jsme oba s manželem dost vysocí, takže ta nenastavitelná rukojeť je na prd. Hledám teda určitě něco dalšího. S kočárkem potřebuji denně nachodit x kilomentrů, chodit na kroužky, vyzvedávat na čas starší ze školky v době spánku atd. Pro nás být bez kočáru není reálné. Plus jsem věk zaokrouhlila nahoru, dva mu budou až na začátku léta (ale je hodně velký), zbavit se brzy kočáru jr pro mě nereálné (leda že bychom začali všude jezdit autem, což fakt nechci). Malý nejde správným směrem ani 20 metrů, jít s ním na čas 1,5 km ke školce pěšky a pak hned zpět, tak se zblázním max po druhé cestě.

Každopádně děkuji za tipy na kočár :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
25.4.25 09:33
@Yxc28 píše: Více

Tak to ty dva jmenovaný zvládnou v pohodě. Nenech si vymluvit, že ve dvou letech nepotřebuješ kočár, sama víš, co dítě zvládne a co ne. Já bych nenechala dítěti ničit nohy a kyčle na odrážedle ani omylem. Na hraní super, ale aby na tom dítě jezdilo kilometry, tak to fakt ne. Jestli jste vysocí, tak koukni na xlandry a joie mytrax. Oba mají vytahovací rukojeť, ta polohovací ti moc nepomůže. Sice ji dáš nahoru, ale kopeš do zadní osy koleček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.4.25 09:36

@Janli co máš proti odrážedlu? Ono krom motorek je už blbě i klasické kolo bez šlapek, nebo li odrážedlo?
To jsem nevěděla. Naštěstí kyčle má ok. Jinak on kočár nikdy nemusel, takže ve 2 letech si do něj nesedl. :nevim: Nevím co by jsi v té situaci dělala, ale i my museli nějak fungovat a on „běhokolo“ - odrážedlo- miloval. Zrovna v těch polích a lesních cestách jsme byli denně, protože je máme za barákem. Od 3 letech jezdí na klasickém kole bez pomocných koleček (ty neměl nikdy).

Edit, jestli si všimla, tak jsem ji na konci doporučila 2 kočáry, kde se cenově vejde.
Ale kupovat 2 l dítěti třeba Thule mi přijde zvláštní. Ale každý má jiné preference.
Navíc oni kočár mají, nejsou bez kočáru.

• Citovat
  • Upravit
7291
25.4.25 09:49

my měli valco snap sport, ten s nafukovacíma kolama. Ale to že jste vysocí tak to vám nepomůže. Ještě je super ten britax bmotion 4+, nebo 3+. Ale rukojet ted fakt nevím. Já měřím 165, chlap 175.
jinak my kočar měli u dcery do tří let a dvou měsícu, pak šla už do školky. Ale i to léto kdy měla čerstvé tři roky se využil, hlavně na dlouhé výlety.. zoo apod… Když jsme šli někam na celý den využilo se vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
25.4.25 09:54
@Snopy123 píše: Více

My jsme měli kočárek do čtyř let, takže to dítě v něm může strávit ještě dost času. Na odrážedle dítě používá nohy nepřirozeným způsobem. Že má kyčle v pořádku teď ještě neznamená, že se problémy neprojeví později. Odrážedla jsou někde na úrovni chodítek. Taky si všichni mysleli, jak jsou v pořádku, ale když dospěla generace, která je měla, ukázaly se problémy. Stačí se podívat, jak na nich dítě vyvrací nohy, to je v době, kdy děti překotně rostou prostě špatně. Kolo už je něco jiného. Ale to si

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76303
25.4.25 10:01

Jané Slalom jestli někde seženeš bazarový, vynikající kočár, mám velké dítě a když jsem v nouzi potřebovala, převezla jsem ho i v pěti letech, od dvou do tří tam spala naprosto v pohodě, výborně se s ním jezdilo, ale třeba lesem jsme nejezdili, les nikde poblíž nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.4.25 10:02

@Janli Tak pak otázka, proč se dráha odrážela prodávají a lidi je kupují. Třeba Yedoo stojí poměrně dost.
Ono se to stále vyvíjí. Za našich velkých dětí děti jezdily na motorkách, pak že ne. Tak přišla do módy odrážedll ( nebo-li kolo bez šlapek ) a to tedy taky už ne.
Naše poslední dítě by si ve 4 letech do kočáru nesedlo. Vlastně asi krom pochodu Praha / Prčice a podobné žádné z dětí.
Problémy naštěstí nemají ( jsou dospěle, tak to by asi už bylo vidět ).

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
25.4.25 10:04

@stinga My jsme měli verzi 2004 co byla a byla moc fajn. Lesní cesty dával taky.

• Citovat
  • Upravit
76303
25.4.25 10:10
@Snopy123 píše: Více

já měla verzi 2012 a milovala jsem ten kočár

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
25.4.25 10:13

@stinga to už pak asi bylo vytuněné :-) Vím, že se pak nějak řešily barvy, které někdy vyšisovaly a snad i pak měnili nějak odvětrávání boudičky/ okýnko. Ale nevím přesně.
Tehdy to byla novinka a hrozně to jelo (asi jako dneska Thule a Valco).
Já ho měla taky ráda. Na nejmladšího jsme si pak pořídili J. Crosw. Taky nebyl špatný.
Tak to dokonce byla nějaká verze 2003 koukám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4