Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím,
Chtěla bych se zeptat mám dceru který bude za týden 6 měsíců a zvládá sedět s oporou bez opory nám to ještě nejde ale nechci mi být v hlubokém kočárku to je horor tak mě napadlo jestli je dobrý nápad jí dát do sportovního kočárku aby byla v polosedu protože strašně ráda kouká na svět
budu ráda za doporučení a za pomoc
![]()
Doporucuji si neco precist o spravnem vyvoji. Deti se nemaji posazovat, dokud se neumi do sedu dostat sami pres vysoky sikmy sed.
@Ela02 Ahoj
do sporťáku má ísť mimčo až keď 2 mesiace samo stabilne sedí. U nás to vyriešilo nosítko. Korbičku tiež bojkotuje. Má 10 mesiacov
stále stabilne nesedí, za to obchádza nábytok už 4 mesiace.
Samozřejmě se ještě poradím s lékařem jen mě napadlo když ráda kouká na svět a vlastně pořád jí nosím na ruce protože nechce být v hlubokém kočárku jestli by mohla už být v polosedu ![]()
Nosítko máme to miluje v něm i usne ale občas je potřeba i ulevit zádům
Vozidla bych dítě v hluboké korbičce na břiše. Kšíry jsou samozřejmostí, aby to nevyslovili ven. Jo a fakt si najdi informace o správném vývoji. Dítě se nemá posazovat. Ničíš mu páteř
Syn byl od 4 měsíců neboj když je ta poloha úplně na ležato nic se neděje. Rozhodně něco uvidí a do polosedu ji nedavej..
Příspěvek upraven 15.04.25 v 18:36
@Al35 píše: Více
No ale zakladatelka píše, že tam dá dítě v polosedu. To je dost zásadní rozdíl.
@nozu já jsem se zeptala jestli ji můžu dát do polosedu ne že jí dám do polosedu to je dost podstatný rozdíl ![]()
@Ela02 píše: Více
V tomhle období se u nás jezdilo na brise a koukalo kolem.
@Tarena jde o to že mi přijde divný dát malou do hlubokého kočárku na břicho vždyť nic neuvidí bude koukat do stěny hlubokého kočárku když ráda kouká kolem sebe co je venku ne v kočárku
![]()
@Ela02 píše: Více
Vypodlozila jsem matraci, at je trosku vice, korbu otocila, at ma hlavu tam kde neni striska, dala ksiry a super. Vzdyt uz dela druhe vzprimeni, ne?
Proto se radši ptám zkušených maminek než abych malý ublížila samozřejmě se zeptám i pediatra co si o tom myslí ale doopravdy bych jí nechtěla nijak ublížit to není můj úmysl ![]()