Kdy dát dítě do sporťáku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7391
16.4.25 06:42
@Dn0712 píše: Více

a jak si to dítě v pěti měsícich samo sedlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7391
16.4.25 06:43

takže si tam taky do toho sedu nedostala ze čtyř… ale pasivně… dítě když si už sedne tak nepadá, ale sedí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
16.4.25 06:53
@Ela02 píše: Více

Dávala jsem do sporťáku co nejvíc do lehu to šlo asi od 5m, v korbě brutálně řval a v nosítku taky.

• Citovat
  • Upravit
2712
16.4.25 06:54
@KKK85 píše: Více

No normálně přes šikmý sed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
16.4.25 06:56

Ona po 4 ještě nalezla, to začala teď v pul roce. Ona se začala nejdřív opírat o loket, pak o rucku, anebo to ještě zkoušela tak, že hrudník mela u kolen a šla pomalu nahoru. Ale všechno sama, ja ji nikdy s ničím nepomohla, já ani nesnasim ty houpačky, chodítka a podobne blbosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
16.4.25 07:00

Jinak doktorka viděla, jak do sedu jde, jak sedí a říkala, že je všechno v pohodě.

A to se mi nezdá, že dítě nepadalo, když si sedne. Eli prostě když se pro něco natahovala nebo tak, tak prostě neměla stabilitu nebo to neuměla odhadnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7391
16.4.25 07:02

no asi to bude tím že šla do toho sedu tak brzo, ale jak šla sama tak ok. Dcera si sedla až v 10m tak byla asi celkově pevnější. Už se plazila, lozila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
16.4.25 07:20

Jo, tak to bude určitě tím, že už byla celkove silnější. Jako jak jsem si četla o vývoji, tak vím, že dítě jde na 4, pak si sedne. Nevím, proč si to ta moje vymyslela po svojem :D zakázat se ji to nedala a právě jsem si říkala, že když začala sama, tak to není nic proti ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.25 07:26

Ahoj. Já jsem malého pomalu zkoušela dávat sedět. Vždycky každý den na chvilku jsem si ho posadila na sebe. Měl oprena zada o mě. Asi po měsíci pak už seděl sám..
V té hluboké korbě taky neviděl, vztekal se a ty procházky byly strašný, takže jsem ho dala na fera do sporťáku. Teď Hezký vidí, vydrží a je klid.
Jasný, říká se, že se to dítě má naučit samo, ale proste nebudu čekat než mi z hluboké korby vyroste. Šel do sportaku až v 9m :nevim: :nevim: takže jsem tomu musela dopomoct. Teď jsme spokojeni oba dva..
Vývoj nevyvoj… někdy to prostě nejde jinak.. já mám taky jenom jedny nervy.. :srdce: :P :pankac:

• Citovat
  • Upravit
2712
16.4.25 07:29
@Anonymní píše: Více

Ale tak když jde to sportaku, nemusí umet sedět. Ségry ani jedno dítě neumělo sedět, tak byly v pololehu ve sportaku od 6 mesicu. Tak to moc nechápu, že si ho „učila“ sedet, ať muze do sportaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7391
16.4.25 07:32

to je uvažování fakt toto… vývoj nevývoj… klidně dítěti zku… záda, hlavně at jsi v klidu… proč sis to dítě dělala? Jsi slepice… a klidně mě nahlaš že ti nadávám!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7391
16.4.25 07:37

a jinak moje segra si vyčítá že dávala sedět. už od 5-6m, a holka pak měla z toho vybočené od kyčli nohy. šíleně do O. Ale fakt jakože hodně nepřirozeně. řešili to pak u odbroníku a asi dva se ji ptali zda nedávali předčasně dítě sedět… že to právě může udělat. Holka pak rok spala v plastových ortézach na nohách aby se ji nohy vrátili do rovného tvaru. Na to bys měla nervy??? Od roku a půl do dvou tak spala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
16.4.25 07:44

Ve sporťáku v sedě cca od 10m, kdy už uměla sedět sama. Korbu nicméně bojkotovala o pár týdnů dřív, takže jsem dala sporťák do úplného lehu a zároveň asi o 10° naklonila, aby viděla, neklouzala, ale úplně ležela. To fungovalo celkem dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
16.4.25 07:45

To je hrozne, chudák malinký. To by mě nenapadlo, že tohle může způsobit nějaké narušení vývoje.
Jak jsem psala, ja nejsem pro žádné urychlovani vyvoje, ale na druhou stranu jsem si říkala, že v minulosti třeba používali chodítka hodně, konkrétně třeba matka mého manžela, a žádné obtíže nema jako spousta jiných lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7391
16.4.25 07:48

já byla taky v chodítku jako malá. a nemám taky žádné potíže. Skoliozu jsem měla, zda to je taky z toho těžko řící.
Jako my segře říkali at neposazuje, ale říct si nedala… měli takové křesílko plyšové s minnie, a ještě ji obložila polštáři.. prý tak nepláče a vidí okolo sebe… Ono to bude třeba jedno dvě děti s tisíce že to něco způsobí. Druhá věc ono bolesti zad v dospělosti taky mohou být z těch chodítek, posazování v utlém věku…což dospělí trpíme na bolesti zad dosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí