Sportovní školka Človíček - přístup učitelek k dětem?

33
30.7.13 11:01

sportovní školka Človíček

Ahoj,
jdu si pro radu. V Praze se bude otvírat pobočka sportovní školky Človíček v pohybu a já přemýšlím, že bych tam dala dítě. Nemáte/neměla jste některá děti v této školce (Chocerady, Horoměřice)? Nebo neslyšely jste o ní něco? Zajímal by mě reálný přístup učitelek k dětem (jedna věc je individuální přístup hlásat na webu, realita je věc druhá), dál jak je to opravdu se sportem, jestli děti nejsou přetěžované, jak je to s kurzy plavání, lyžování…
Předem dík za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13
2.10.14 23:28

zklamání

Ahoj,
musím bohužel říct, že školka zklamala. Zapomeň na individuální přístup. Vše je v režii direktivní paní ředitelky. V podstatě bych to srovnala přístupem jako ve státní školce + platba. Děti neúměrně přetěžují a očekávají od nich 1OO% zapojení do všech aktivit přesně dle jejich představ jakmile něco nechce dělat hned to s tebou řeší atd. Syn je pohybově nadaný tedy příliš problémů nemáme, ale s přístupem nejsem spokojená.

Zajímalo by mě, zda má někdo také takovou zkušenost? S velmi chaotickým přístupem paní ředitelky a absolutní neochotou vyjít v čemkoli vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
3.10.14 18:27

Ve školce ČLOVÍČEK jsem byla jako zájemce o pozici učitelky a upřímně - byla jsem v šoku. Přesně jak píše Kmami - neúnosné požadavky na děti - i na dvouleté. Byla jsem se i podívat ve třídě nejmenších dětí a děs. Velmi rázná paní ředitelka třídy přeplňuje /proč asi?/ - bylo tam určitě přes 20 2-3 letých dětí a jedna učitelka, která evidentně nevěděla kam dřív skočit - děti brečely, 2 byly počůrané. Razí se zde heslo, že i nejmenší děti se musí veškerých aktivit zúčastnit/myslím těch sportovních venku/ a pokud se to rodičům nelíbí, tak musí dát dítě pryč. Toto je heslo paní ředitelky a tím se netají. Evidentně na mně bylo vidět zděšení a paní ředitelka to rychle pochopila a rozloučila se se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.10.14 21:33

To jsem si bohužel myslela… chtěla jsem spíš i slyšet názor někoho jiného, zda třeba nejsem přecitlivělá, ale vzhledem k tomu, že už jsme do jiné školky chodili tak mám srovnání a toto chování prostě není normální a je s podivem, že to paní ředitelce tak dlouho prochází… resp. v tom vidím jediný důvod - cena školky. Na Prahu je příznivá s bohatým programem a pak jsou asi rodiče ochotní skousnout ledasco.

Navíc můj syn je ještě dost malý a nedokáže mi vše popsat, ale tak si říkám, když se takto arogantně a bez jakékoli úcty chová k rodičům jak se asi chová k dětem, když tam nejsme…?

Učitelky se dost mění a jsou příšerně mlaďoučké, hned po škole tedy bez jakékoli zkušenosti s dětmi (natož vlastními). No, každopádně já hledám jinou alternativu, aby syn mohl školku opustit. Vzhledem k tomu, že musím pracovat a jako samoživitelka si bohužel nemohu dovolit být po dobu hledání jiné školky s malým doma musím ho v této školce zatím ponechat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
21.10.14 13:36

Ahoj, oživuji diskusi. Taky by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti s touto školkou. Ráda bych tam synka od příštího roku přihlásila, ale nikde jsem žádné recenze nenašla, až tady a ty mě trochu děsí… Syn je na pohyb vážně šikovný, tak se mi líbí sportovní školka, ale teď se bojím, aby se tam líbilo jemu. Nebo nevíte o nějaké jiné? Jsme z Prahy 10. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
21.10.14 19:42

Musím říct, že se to ve mě celé pořád dost pere, školka má hodně výhod:

• velmi bohatý program, děti se tam opravdu nenudí /někdy mám až pocit, zda mají vůbec čas si hrát/, ale celkově to považuji za obrovské plus,
  • krásná budova, velké třídy, vlastní hřiště a teď nově i hřiště u školky s houpačkou atd.
  • cena, za tuto cenu jsou ostatní školky opravdu jen hlídací koutky bez jakékoli přidané hodnoty,
  • kroužky - bohatý výběr nejrůznějšího zaměření,

Nevýhody vidím v tomto:

• pokud syna vyzvedávám odpo je tam již jen jedna paní učitelka klidně na 20 dětí (chaos jako blázen),
  • pokud přijdu se synem po 8.30 nebo ho vyvzednu později než v 16:00 platí se pokuty - při nahlášení zpoždění 50Kč, při nenahlášení 150 Kč + odpoledne se účtuje 150 Kč za každou započatou hodinu tedy v nejhorším případě 150 pokuta + 150 poplatek, osobně mě toto děsně stresuje, nemůžu si dovolit platit víc, jak jsem již zmiňovala jsem na syna sama a už platit školku je pro mě dost zatěžující,
  • ředitelka - opravdu to je kapitola sama pro sebe. Generál. Buď se přizpůsobíte nebo padejte jinam.

Také nepovažuji za úplně šťastné, že je ve školce vlastní kavárna. Sice jsem z toho ze začátku byla nadšená, ale prodávají tam Kofolu, jupíky, gumové hady atd. přijde mi to dost komické obzvláště pokud školka si neustále hraje na to jak má zdravou stravu, vše je děsně zdravé tak toto považuji za paradox nabízet dětem toto, ale paní ředitelka je podnikavá na plotě visí bannery jako reklama tedy určitě dostává něco i za reklamu pro Kofolu a za to, že jí ve školce nabízí…

Syn je tam víceméně spokojený, ale on není moc náročný, má rád děti takže myslím, že jemu by se líbilo kdekoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
22.10.14 13:08

@Kmami Ahoj, děkuju za odpověď! Ty pokuty za pozdní příchod jsou zvláštní, ale věřím, že s tím by jsme problém neměli. Kavárna ve školce netuším k čemu je… asi jak píšeš, podnikavá ředitelka :nevim: S ředitelkou jsem jednou mluvila - chtěla jsem přihlásit syna na odpolední kroužek pro veřejnost - a je fakt, že byla rázná, že chtějí 2 leté bez rodičů a prý kdo pláče tak končí… A prý se dělají u zápisu do školky talentovky, je to pravda? Co po dětech chtějí? Já nevím, jestli tam synka hlásit, na jednu stranu je spíš mamánek a zatím si hraje raději sám než s dětmi (jsou mu čerstvě 2 roky), ale na druhou stranu je to divoch temperamentní a pohybově fakt nadaný. Tak bych chtěla, aby učitelky a prostředí bylo takový příjemný a přátelský a děti dělali od malinka nějaký sport, ale aby z nich nedělali s chladným přístupem vrcholové sportovce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.10.14 15:47

No, on je právě problém, že ředitelka je hodně ambiciozní a myslím, že jejím tajným přáním je vychovat dalšího olympionika. Přesně jak si zmínila. Brečí? Ať vypadne.

Kamarádka chtěla do školky dávat syna na atletiku byli mu čerstvě tři roky. Popíši situaci:

Přijdeš do školky, počkáte v kavárně na trenérky, ty si děti vyzvednou a odvedou je za školu na hřiště, kde s nimi trénují. Toto dítě do školky nechodilo, tedy neznalo ani prostředí, ani učitelky. Odvedli ho pryč a samozřejmě brečel (rodiče se na děti při tréninku nesmí dívat, ředitelka zahlásila jen do pléna: „Nikoho z vás nechci na oválu vidět“). Za 10-15 min. se vrátila jedna z učitelek s dítětem za ruku, že celou dobu brečí a ředitelka vzkazuje, že chodit nemůže a vrátí mamince peníze.

Takhle to tam prostě chodí. Přijde mi poměrně logické, že tříleté dítě v cizím prostředí s cizími lidmi brečí a potřebuje chvilku, aby si zvykl, ale to je můj názor. Jak jsem psala my tyto problémy nemáme, ale všechny děti nejsou stejné a opravdu mám pocit, že se jedná o snahu vytvořit „roboty“ - všichni děláme toto stejně, takže budeš i ty.

Ředitelku jsem zrovna tento týden zas potkala, je fakt na pěst. Nepříjemná, arogantní nevím úplně o co jí jde. Kdyby nebyla vdaná tak bych řekla, že je „nenaskladněná“ jak tomu já říkám, ale jestli se takto chová i k svému manželovi, který mimochodem dělá ve školce finance tedy je její podřízený tak to asi tak s největší pravděpodobností i bude… ;)

Ohledně talentovek - no, je to pravda ty se tam dělají. Pokud si vzpomínám chtěli po synovi házet, opičí dráhu, skok do dálky atd. Jak jsem psala syn je šikovný takže vše zvládl tedy nás přijali, ale to jsem netušila co nás potom čeká… já chci, aby byl syn pohybově vedený a šikovný, ale bojím se, že tedy by mu sport zhnusili a už by se k němu nikdy nevrátil. Nechci z něj mít vrcholového sportovce, chci, aby si sport užíval a bral ho jako zábavu. Tady to bohužel berou přespříliš vážně.

Já už mám vybranou jinou školku a pokud se na všem dohodnu tak tam nastupuje 1.11. a tady nás už nikdo neuvidí.

Příspěvek upraven 22.10.14 v 16:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.10.14 15:59

Jo a ještě drobnost k té kavárně. Mě také nevadí, považovala jsem to za výhodu, ale pokud má dítě narozeniny tak si nesmí do školky přinést nic sladkého pro kamarády pouze ovocný nebo zeleninový dort - propagují striktně zdravou výživu (to mi přišlo naprosto v pořádku, tak děti mají sladkého dnes myslím až dost), ale potom v jejich kavárně prodávají Kofolu, gumové hady atd.

Kdyby tvoje dítě přineslo do této školky bonbony tak to s tebou budou řešit jako s největším vyvrhelem.

Prostě mi tento přístup přijde jako alibismus nejvyššího kalibru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
22.10.14 20:35

Toho jsem se bála. Každopádně ti děkuju za cenné informace, ušetřilo nám to přestup z této školky do jiné… Takový přístup není nic pro nás. Je škoda, že si to tímto kazí, protože si myslím, že sportovní školka je super nápad a dnešním dětem to jen prospěje. Můžu vědět, jestli dáváš synka na jinou sportovní nebo půjde do „klasické“ školky? Ještě jsem našla sportovku v Řepích, ale to je druhý konec Prahy a pak je sportovka v Kunraticích, ale tu otevřeli až letos, tak nikde žádné reference a cena 11 000 Kč za celodenní každodenní docházku :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.10.14 22:27

Recenze jsou docela boj, ale dneska jsem našla recenze na top skolky cz - dej si do vyhledávače mš človíček a pak komentáře - bohužel mi není umožněno vložit přímo odkaz.

škoda, že jsem nenašla dříve. Je tam řada pozitivních komentářů, ale začínají se tedy hodně množit i ty negativní. Někomu toto může vyhovovat, ale pokud za školku platím očekávám fér jednání jako k partnerovi na minimálně stejné úrovni, ale ne toto! :evil:

JJ, sportovní školka je super nápad určitě, ale ona školka je hlavně o lidech a to je tady velké mínus. Učitelky jsou opravdu mlaďounké. Ředitelka úlet absolutní.

Já budu dávat syna nejspíše nakonec do anglické sportovní školky, školné je jedním slovem ASTRONOMICKÉ, ale probrala jsem se zaměstnavatelem a budu mi na to polovinu přispívat! Což jsem rozhodně nečekala, ale naštěstí firmě vydělávám dost peněz a potřebují mě, takže paráda. :dance: :dance: Do budoucna uvidíme. Jako asi pro většinu lidí je pro mě syn nejdůležitější na světě :srdce: chci mít jistotu, že je o něj dobře postaráno a je spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
22.10.14 22:36

Ahoj, ted jsem si všimla, že diskuze je oživená, takže:
nakonec jsme to riskli a dítě do školky dali a musím říct, že nelitujeme. Jedna věc je vedení školky, které v žádném případě není ideální (paní ředitelka je opravdu samorost a je těžké s ní vyjít), ale na druhou stranu náplň skolky, program i učitelky jsou super. Dítě tam chodí už druhý rok a uvažuju o tom, že následně půjde i do školy. Dělají spoustu věcí (mám srovnání s jednou státní mš, což není vypovídající, ale i tak :-)), dítě se opravdu skokově posunulo dopředu nejen pohybově, ale i mentálně, o samostatnosti nemluvím. Je ale pravda, že jsme tam nedávali dvouleťáka, ale starší, nevím, jestli pro ty nejmenší děti to není přece jenom moc náročné - asi jak pro které. Každopádně odměnou mi je, že dítě se do školky od prvního dne těší, což u státní rozhodně neplatilo. Chodí celý rok plavat, pojedou na týden na lyžák, mají tam divadla, vstupy rodičů s povoláním, den s prarodiči, byli na kole, na bruslích, in-linech… Obdivuju učitelky, do čeho všeho jdou.
Kavárnu a hlavně to sladké v ní teda taky nesnáším (sama si tam kafe občas dám), tlaky ze strany rodičů jsou a vím, že bylo přislíbeno, že až doprodají sladké brumíky a lentilky, nové už kupovat nebudou a přeorientují se na zdravější věci - no skutek nějak utek, i když se tam objevily vedle sušenek i pixly se sušeným ovocem, ale třeba to přijde, rodiče se ozývají pravidelně.
Jinak co je paradoxní, dítě paní ředitelku miluje, ona se k nim chová úplně jinak, děti se s ní nasmějou a mají ji opravdu rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.10.14 22:56
@ledabylka píše:
Ahoj, ted jsem si všimla, že diskuze je oživená, takže:
nakonec jsme to riskli a dítě do školky dali a musím říct, že nelitujeme. Jedna věc je vedení školky, které v žádném případě není ideální (paní ředitelka je opravdu samorost a je těžké s ní vyjít), ale na druhou stranu náplň skolky, program i učitelky jsou super. Dítě tam chodí už druhý rok a uvažuju o tom, že následně půjde i do školy. Dělají spoustu věcí (mám srovnání s jednou státní mš, což není vypovídající, ale i tak :-)), dítě se opravdu skokově posunulo dopředu nejen pohybově, ale i mentálně, o samostatnosti nemluvím. Je ale pravda, že jsme tam nedávali dvouleťáka, ale starší, nevím, jestli pro ty nejmenší děti to není přece jenom moc náročné - asi jak pro které. Každopádně odměnou mi je, že dítě se do školky od prvního dne těší, což u státní rozhodně neplatilo. Chodí celý rok plavat, pojedou na týden na lyžák, mají tam divadla, vstupy rodičů s povoláním, den s prarodiči, byli na kole, na bruslích, in-linech… Obdivuju učitelky, do čeho všeho jdou.
Kavárnu a hlavně to sladké v ní teda taky nesnáším (sama si tam kafe občas dám), tlaky ze strany rodičů jsou a vím, že bylo přislíbeno, že až doprodají sladké brumíky a lentilky, nové už kupovat nebudou a přeorientují se na zdravější věci - no skutek nějak utek, i když se tam objevily vedle sušenek i pixly se sušeným ovocem, ale třeba to přijde, rodiče se ozývají pravidelně.
Jinak co je paradoxní, dítě paní ředitelku miluje, ona se k nim chová úplně jinak, děti se s ní nasmějou a mají ji opravdu rády.

Moc děkuju za tvou reakci, ale já se prostě s chováním paní ředitelky asi neumím srovnat… taky se to ve mě pralo a pere, protože program je pestrý a zábavný, syn je víceméně spokojený, cena bezkonkurenční. Původně jsem si byla jistá, že tam syn bude chodit i do ZŠ, ale nevím, zda jsem paní ředitelce extrémně nesympatická nebo se tak chová ke všem, ale tak arogantní jednání si prostě nechci nechat líbit… říkám si, že to prostě nemám zapotřebí. Kdybych věděla, že to za to stojí tak ok, ale mám platit za soukromou školku a chodit kolem paní ředitelky po špičkách a lézt jí do zadku, aby mě měla ráda a začala se ke mě chovat normálně..? to mi přijde uhozený. /vůbec neříkám, že to ty děláš, ale já mám poměrně náročnou práci, jsem na syna sama a potřebuji mít aspoň v této oblasti klid a ne další stres/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
23.10.14 13:10

Díky, koukala jsem na ty topškolky a reakce jsou různé, někdo tam psal, že loni dobré ale letos hrůza. Nelíbí se mi, že se tam tolik střídají učitelky. Ještě to rozmyslíme, ale asi to nebudeme pokoušet, chci aby první zkušenost se školkou měl příjemnou, aby se mu tam líbilo a byl spokojený. Už takhle to je pro ty děcka velká změna jít do školky a nebýt s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
23.10.14 14:02

Jak jsem psala, za sebe nemůžu doporučit, můžeš se tam zajít podívat až budou dělat zápis na další rok a udělat si obrázek sama. Vlastní zkušenost je vždy nejlepší.

Ale mladé a často střídající se učitelky + velmi zvláštní paní ředitelka jsou objektivní skutečnosti, které se jen tak nezmění…

Každopádně držím palce při výběru školky, je to tedy boj. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin