Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím vás,
prosím poraďte mi nějaký sport, který by mohl provozovat náš syn(10).Je to duší velký sportovec, bohužel má zdravotní omezení a spoustu jich nemůže, nebo nezvládá. Nosí na nohách ortézy, takže aby to nebylo něco s běhání, skákáním… bohužel co by se mu líbilo to většinou nemůže😕Je z toho špatný a často povecerech brečí, proč není jako zdravý kluci…😢 Potřeboval by něco kolektivního. Plavani ho nebaví, lyžovat by neměl ![]()
Napadá vás něco!?
Hele ja vim, ze je to takhle blbý, ale my dělame orienťáky. A ten se dokonce děla i pro vozičkáře. Orientak se nemusi behat, ale můžete ho chodit společně, plazit.. prostě si jen najděte nejbližší klub a zeptejte se jestli by vas vzali do party i s touhle tezkostí. Kluk tam najde kamarady a jeste se nekam podivate. Do zpravy mi napiste mesto.. zkusim vam vyhledat nejblizsi klub.
Příspěvek upraven 26.11.21 v 22:59
A co třeba střelbu? Není ve vašem okolí střelecký kroužek, vzduchovky nebo laserové pistole? Tam moc pohybu nepotřebuje, pravidelně se pořádají závody, i mistrovství ČR a děti to baví.
@Janli píše:
A co třeba střelbu? Není ve vašem okolí střelecký kroužek, vzduchovky nebo laserové pistole? Tam moc pohybu nepotřebuje, pravidelně se pořádají závody, i mistrovství ČR a děti to baví.
To je taky dobry!
Strelba je super napad.
Existuje i jizda na koni pro handicapovane, to zaroven pomaha po vic strankach.
Ale bude asi problem najit cloveka, co se tomu venuje.
Nevím, jestli to považujes za sport, ale celkem bomba je bowling. Deti hraji obouruc, coz je technicky docela náročné a kdyz se trenuje poctivě, clovek se seznámí i se svaly, o nichž nemel tušení.
Děkuji ten orienťák asi ne…dělá mu problém i delší chození, jde pak pomalu a ostatní tím zdržuje (kvůli tomu ho ani učitelka nebrala na výlety
) Střelba zní dobře, ale jsme z malého města, tak tady toho tolik není. Jestě včera přišel se šermem, ale to asi bude jenom ve větších městech ![]()
Nikdy by mě nenapadlo, že ho ten sport bude tak trápit…já na sport nikdy moc extra nebyla…ale asi když ví, že nemůže tak o to víc chce.
Díky za typy.
@werakla lukostřelba
Provozuje se kupodivu i v lecjaké malé „řiti“ (jako třeba u nás ve vedlejší vsi o 500 obyvatelích)
A máme v téhle disciplíně vítězného paralypionika (vozíčkář) ![]()
@werakla píše:
Děkuji ten orienťák asi ne…dělá mu problém i delší chození, jde pak pomalu a ostatní tím zdržuje (kvůli tomu ho ani učitelka nebrala na výlety) Střelba zní dobře, ale jsme z malého města, tak tady toho tolik není. Jestě včera přišel se šermem, ale to asi bude jenom ve větších městech
Nikdy by mě nenapadlo, že ho ten sport bude tak trápit…já na sport nikdy moc extra nebyla…ale asi když ví, že nemůže tak o to víc chce.
Díky za typy.
Tak oni se delaji specialni kratke trate, ale na vsechno se da odpovedet tak, ze vlastne nemuze… Ono kdyz se chce tak toho jde hodne. Rikam dela se i trilon pro vozickare.
.. to si proste musis sednout a obehnout nejblizsi kluby s ruznymi sporty, potkat se s trenery atd.
@werakla podívej se v okolí po střelnicích. Třeba laserovka se střílí i ve školách, kupodivu střelecký spolky a kroužky jsou spíš v malých městech. Chce to hledat a třeba to dítě pár kilometrů i vozit.
I šachy jsou sport
, pocházím z malého města a nyní bydlím v jiném malém městě a v obou byly šachové kroužky/kluby
Hlavně musíš počítat s tim, že to bude stát i tvuj cas.. ja mam deti zdrave, ale sport delame cela rodina, vsichni spolu, dohromady a tak to je nejlepší.
@werakla Atletika pro handicapované - vrh koulí, hod oštěpem nebo diskem. Sportovci se účastní i paralympiády. Pak ještě lukostřelba.