Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
dělám ráda řecký salát a chci si objednat řecké koření na salát a koření na ryby a tak - no prostě z Řecka a teď nevím, zda objednat 35g nebo 65g. Aby to nezastaralo a zase abych pořád neplatila poštovné. Nemáte odhad, kolik se tak dává gramů na jednu velkou mísu salátu?
@Osmanka a někde v kamenný prodejně to nejde koupit? Zbavila by ses poštovnýho.
To fakt nevím kde, možná jet někam autem dál. A taky někdy to bývá v kamenném obchodě dráž než na netu.
Ja by som objednala 65g. Nie je to zas až tak veľa a ak to bude dobre uskladnené určite chvíľu vydrží.
Napr. jedna kávová lyžička má cca 5g koľko by si ho tam dala, dve-tri na misu?
My máme některý balení koření fakt velký - ryby, saláty. Už je máme dýl a nijak to nepociťuju na chuti. Asi by se to nemělo, ale co, koupili jsme obr balení, tak ho nevyhodim.
Odkud to objednáváš? Třeba by se našel někdo, kdo by si taky něco vzal, a poštovné by jste si rozdělili…
![]()
@Osmanka nebo si vezmi víc balíčku po méně gramech, záleží jak často to použiješ?
@Krasavicaa
Našla jsem dvě firmy, jsou to české, jde o české poštovné. Ale vůbec právě nemám odhad na váze, kolik toho spotřebujeme
.
@Osmanka tyhle koření jsou výraznější takže by mělo vydržet déle proto spíš kupuju víc balení ale po méně gramech, jako zákl koření např papriku tu bych vzala velkou protože tu používam hodně ale jinak bych se bála že to vyčichne ![]()
Záleží, jak často je budete dělat a kolik ho dáš do salátu.
Mám doma lahvičku od koření z Bulharska a má 40g a řekla bych, že vydrží tak jednu letní sezonu. Nicméně, pokud koření dobře uchováš, tak na chutí nic neztratí. Vozím si tak koření ze zahraničí běžně.
Předloni jsem si dovezla kilo saturejky a další koření ve větším množství a zatím je dobré jak na chuti, tak na kvalitě.
Mám řecké bylinky dlouho, ztratily barvu, ale chuť a aroma lepší než české čerstvé. ![]()
@LucaLuca píše:
Mám řecké bylinky dlouho, ztratily barvu, ale chuť a aroma lepší než české čerstvé.
Právě, že mi taky přišlo, že když jsem vzala koření z Řecka na ryby, tak bylo lepší než to koupené normálně tady v řetězcích.
@Osmanka píše:
@Krasavicaa tady jsem objednala a dala to na zásilkovnu za 60,–
Tak to je super ![]()