Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, opar nebo infekce - já myslela, že když to v těle má, tak prostě to jednou přijde.
Ani by mě nenapadlo to házet na Tebe. ![]()
Opar má plno lidí, se kterýma by mohla přijít do styku - třeba i ve školce, ne? ![]()
Já vím, že jsi z toho špatná, ale NEBUĎ, protože by ten první záchvat mohl přijít později - a v ještě horší situaci. ![]()
zakladatelko prestan hazet vinu na sebe,vy jako rodice za to nemuzete,to s tim oparem je nesmysl
Nas se neurolozka jako prvni ptala zdali byla mala ockovana,kdyz jsme ji rekli,ze zatim ne,ze jsme chteli ockovat az ve trech letech,tak rekla ze to je dobre a ze by bylo rozumne zatim neockovat,tak asi tak
Ahoj, ozivuji diskuzi..jaké jsou u vas nebo u vasich deti spoustece zachvatu? Ja se lecim dvacet let, vždy po probuzeni, vzdy grandmal.Cca jednou za rok, rok a půl.
Spoustec - buhvi. Leky jsem zapomnela vzit asi jednou, dvakrat vysoke horecky. Tady je to jasny, ale jinak nevim. Snad spatny spanek.
Alkoholu jsem se teda nijak extra nevyhybala, o vikendu jsem neco popila, ale po tom jsem nikdy zachvat nemela. Teď se mi bohuzel stalo dvakrat, ze zachvat prisel behem dne.
Jednou dopo a vecer se opakoval. Podruhe odpoledne ve vlaku. Dost mě to znepokojilo.
Mela jsem vzdy jistotu, ze si to nejak odbydu rano doma v soukromi a ted tohle. Nenapada me, ale co je pricinou. Mozna opet ne uplne
kvalitni spanek, zmena zamestnani..muze byt?
Diky a vsem preji co nejmene zachvatu ![]()
Hele cokoliv - je potřeba se smířit s tím, že máš holt zranitelnější mozek a o moc lepší to nebude. a dávat na sebe pozor a řešit věci tak, aby si spala pořádně a stres si kompenzovala co to jde - tedy adekvátní mírou pohybu, adekvátním cestami řešení konfliktů a problémů, adekvátním jídlem, adekvántí formou aktivní relaxace a podobně.
Je to opruz, ale čím stabilnější se ti podaří nastavit režim který tě bude posilovat, tím pravděpodobnější bude, že mozek nezkusí vyšilovat.
Tady jsou docela fajn popsané základní principy
https://www.kosmas.cz/…mozte-stres/
A teda zkus se svým neurologem konzultovat, co si myslí o ketogenní dietě a epilepsii. V některých případech to pomáhá stabilizovat situaci - ale nějaké výsledky to má u farmakorezistetní a dětské, ne na občasné záchvaty s dlouhými prodlevami. Nejde se na to spoléhat.