Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, když jedu s dcerou někam na výlet, tak máme spoustu věcí v autě. Většinou sedím vzadu, tak ty krámy všechny schytám já
To máte přebalovací tašku, bundy, šály, čepice, pití, nějaká hračka, já s sebou mám diář, no prostě kramáři
Jak to máte vyřešeno vy? Manžel odmítá kapsář ve svém autě, co tedy? Do kufru věci nedáme, pak se k nim nedostaneme a trůní tam kočár…Díky za tipy!
Bundy, šály atd dáváme nahoru do kufru. Stejně tak tašku s přebalování. Flašku s pitím a nějaké jídlo dávám mezi sedačky, ať se děti můžou obsloužit. Hračku si drží v klíně, když ji chtějí, když ne mezi sedačky.
Proč odmítá kapsář? Však nemusí být růžový, dělají i v tmavém provedení a nejsou tak okopané sedačky. I když do toho kapsáře toho zase tolik nevejde. Přebalovací tašku jsem dávala do kufru, když bylo místo. Na kočár se dá ledacos položit. Šály a čepice se mohou hodit na plato v kufru. Pití do přihrádky mezi sedadly, hračky a nějaké věci na odložení mezi sedadly vzadu nebo dopředu, když je volno, pokud sedíš vzadu.
@mamma1 Dávám tam, kde je místo. Tzn. dozadu mezi kluky a nebo do kufru a nebo mladšímu pod nohy. Záleží taky na tom, jakým autem jedeme. Pořídila bych kapsář a dávala bych ho jenom na cesty…
Na sezeni vzadu by me teda nenalakali ani za zlaty prase - i pri cestach z porodnice jsem sedela vepredu… No a co oci nevidi
Taky mame hodne kramu, jak se ale nevali po mne nebo okolo mne tak mi to tak nevadi
No kam…mame bordel po celym aute
nastrkame to, kam se to zrovna vejde. neco do kufru ke kocaru, neco klukum pod nohy, mezi autosedacky… velkou tasku mam u sebe vpredu, pac v ni porad neco lovim.
kapsare ti moc mista neuspori, nic se do nich nevejde. my tam mame ochrany proti okopani sedacek, to ma podle me vetsi smysl.
Tak ja nevim, mi taky kapsar nemame ale veci se mi po celym aute nevali
co se da tak narvu do kufru, piti dam do drzaku co sou k tomu urceny, a zbytek veci narvu do kabelky a tu si necham treba na prostrednim sedadle. Proc nedate prebalovaci tasku, ato obleceni do kufru, behem jizdy stejne prebalovat nebudes a nikdo nezmrzne behem par vterin nez si vytahne bundu z kufru ![]()
@mamma1 Tak do nějaké menší sportovní tašky na zip a strčit dozadu pod nohy, částečně pod sedačku, aby to tam drželo. Jako bála bych se mít věci volně v autě, to je při nárazu o přesdržku (když třeba pominu fakt, že by se to nedejbože dostalo třeba pod pedály).
@mamma1 Sedni si dopředu a krámy můžeš naházet na to volné místo ![]()
Jinak my teedy do kufru dáváme i bundy s čepicema, jen jsou prostě navrchu. Pak vylezeme, rychle vyndáme bundy a teprve pak vyndaváme z auta děti. Máme děti tři a zatím nikdo nezmrzl a to jsem jednou poblitého dvouleťáka komplet převlíkala v mrazu. Holt se to musí dělat rychle, no ![]()
Je to manželovo auto nebo rodinné? Jestli rodinné, tak bych prostě kapsář pořídila, nějaký decentní jednobarevný, ne šílenosti s licencními obrázky (my máme černý). On zároveň ochrání sedačky před okopáním a zašpiněním. Proč ho manžel odmítá? By se za něj styděl před kolegy nebo co? Jestli je auto manželovo, tak jezděte na výlety tvým a dej si do něj, co uznáš za vhodné.
A jinak teda osobně bych toho co nejvíc narvala do kufru. Bundy a čepice určitě můžou přijít na vrch kufru, přebalovací taška taky, pokud bys chtěla přebalovat, stejně musíte zastavit, tak si to vytáhneš. Vzala bych malou tašku s pitím, svačinou, malým balíčkem vlhčených ubrousků/papírových kapesníků a pár hračkami a tím by to haslo. Tašku můžeš zašoupnout na podlahu pod sedadlo, děti předpokládám nemají nohy až na zem. Nebo na přední sedadlo, pokud bývá prázdné. Proč tím obkládáš sebe?
Zabordelené auto jsem měla i před dítětem, kamarád to kdysi pojmenoval „auto, ve kterém se bydlí“. Ale mám tam vše, co je potřeba, abych i s děckem přežila, i kdybych se pár hodin či dnů někde „zasekla“
Jezdíme denně kratší trasy, občas i celkem dlouhé trasy. Malá má věci v kapsáři před autosedačkou a pod autosedačkou (kapsa na krytu sedadla, aby ho autosedačka nezničila). Vedle je taška s akutními věcmi (náhradní mikina, pleny, čepice), drobnosti jako ponožky a rukavice jsou v síťce u nohou spolujezdce. Oblečení do zásoby pro nás pro obě a nějaké záložní jídlo a pití je v kufru v prostoru pod koberečkem.
Zakladatelko, tvůj manžel by si měl uvědomit, že má dítě a že auto není jen jeho. Jste rodina. Tak to prostě teď bude jinak, než jak byl zvyklý.
@nani77 Tak to je ještě decentní, partner tvrdí cosi o pojízdné popelnici…