Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
dneska na babičku vybafl chlap ze Správy odběrných míst s tím, že hledají klienty zkrachovalé Bohemia energy a chtějí získat balík klientů, kterým by dohodli lepší podmínky, než kdyby každý přecházel k jinému poskytovateli na své triko.
Hledala jsem na netu a připadá mi, že je to spíš bouda a šméčko. Babi podepsala nějakou jejich registrační smlouvu, prý je možné kdykoli od smlouvy bezplatně odstoupit.
Chlap babi tvrdil, že na založení téhle společnosti se domluvily velké firmy poskytující energie, aby byl přechod klientů v případě krachu jedné z nich snazší. Ale mě se to prostě celé nelíbí a tak vás prosím o Vaše případné zkušenosti.
Dnes mě otravoval nějaký chlap po telefonu z MND a chtěl, abych změnila dodavatele ČEZ právě za MND. Poslala jsem ho do háje.
Chlap z té Správy odběrných míst tu byl osobně, v podstatě chodil od bytu k bytu a zjišťoval, kdo je u Bohemia. Já se to bohužel dozvěděla pozdě.
Tomu bych nevěřila, zvláště, když Čez i Eon avizovali, že zákazníky Bohemia energy budou sami kontaktovat. Zaslala bych odstoupení od smlouvy, pohrozila žalobou za podvod.
@Modesta píše:
@BožislavaChlap z té Správy odběrných míst tu byl osobně, v podstatě chodil od bytu k bytu a zjišťoval, kdo je u Bohemia. Já se to bohužel dozvěděla pozdě.
Není u vás zakázán podomní prodej? Nahlásila bych ho na MP nebo úřad.
Taky jsem našla na webu tuhle informaci. Až manžel přijde z práce, půjdu se mrknout na stanovy družstva, jestli tam něco takového je. ![]()
@Modesta píše:
@HavlovaTaky jsem našla na webu tuhle informaci. Až manžel přijde z práce, půjdu se mrknout na stanovy družstva, jestli tam něco takového je.
Vyhláška města nebo městské části.
@Modesta píše:
Ahoj holky,dneska na babičku vybafl chlap ze Správy odběrných míst s tím, že hledají klienty zkrachovalé Bohemia energy a chtějí získat balík klientů, kterým by dohodli lepší podmínky, než kdyby každý přecházel k jinému poskytovateli na své triko.
Hledala jsem na netu a připadá mi, že je to spíš bouda a šméčko.
Mně taky.
Babi podepsala nějakou jejich registrační smlouvu, prý je možné kdykoli od smlouvy bezplatně odstoupit.
Prý je možné od smlouvy kdykoliv bezplatně odstoupit - to jí říkal, nebo to má černé na bílém? Když je možno kdykoliv odstoupit, tak nač potřeboval její podpis? K čemu ji ta smlouva zavazuje? Podepsala plnou moc někomu neznámému?
Chlap babi tvrdil, že na založení téhle společnosti se domluvily velké firmy poskytující energie, aby byl přechod klientů v případě krachu jedné z nich snazší. Ale mě se to prostě celé nelíbí a tak vás prosím o Vaše případné zkušenosti.
Zkušenosti jsou takové, že babičky nemají nic podepisovat neohlášeným návštěvám a podomním obejdům.
To nebyl dodavatel energie, čili není chráněna podle energetického zákona, ale jen podle občanského zákoníku. Nepodepsala mu smlouvu o dodávce, ale smlouvu o zmocnění a on jejím jménem a na její účet teď může podepsat smlouvu o sdružených dodávkách energií s kýmkoliv. Třeba s tím, od koho dostane vyšší provizi.
Koukni na justice.cz, je to rok stare s. r. o., jeden spolecnik, zakladni kapital 10 000.
Dovoluju si tvrdit, ze chlap keca. Krom toho, ze je to samo nesmysl, zadnou takovou spolecnost velci obchodnici s energii nezalozili.
Seber babicce smlouvu a vyres to sama. Mozna pravnik, normalne bych ti poradila e.on nebo cez, za normalnich okolnosti byli ochotni to resit (vim teda o nekolika pripadech, snad to byl standart) a se smejdem vyrazit dvere. Ale ted budou mit prace nad hlavu..
Edit: je teda pravda, ze slo o stavajici zakazniky, co to bezmyslenkovite nekomu podepsali a pak se probrali.
Příspěvek upraven 14.10.21 v 16:08
… za prvé, u vás musí určitě být zakázán podomní prodej (to je ten už v podstatě všude), za druhé, DPI jsou u nás ČEZ, E.ON a Pražská energetika a ti všichni avizovali, že se klientům BE ozvou sami a určitě ne tak, že by na ně klepali doma - podle mě to bude bohužel nějaké šméčko
Rozhodně se co nejdřív podívejte na to, co babička podepsala, co konkrétně je v tom napsáno a pošlete odstoupení
Jo a babi instruujte, ať sama už nikdy nic nepodepisuje mezi dveřma, tak se slušný cokoliv nechová - vždycky je to šméčko ![]()
@eumedon
Podepsala registrační smlouvu a Dohodu o zastupování, přesně jak to píšeš. Krucinál. Dostala samozřejmě i papír na odstoupení od smlouvy, ovšem informace o tom, že je odstoupení od smlouvy bezplatné, jí bylo akorát ústně řečeno.
@Havlova
Tak jsem koukla na seznam vyhlášek našeho města a tam bohužel o zákazu podomního prodeje nic není.
@větvička1
Zkusím kontaktovat EON, jako výhradního dodavatele u nás. A mrknu na ty jejich stránky, abych zkusila dohledat informaci o tom, zda je odstoupení od smlouvy skutečně bezplatné.
Všem, kteří mi věnovali čas, mockrát děkuji ![]()
@Modesta píše:
Ahoj holky,dneska na babičku vybafl chlap ze Správy odběrných míst s tím, že hledají klienty zkrachovalé Bohemia energy a chtějí získat balík klientů, kterým by dohodli lepší podmínky, než kdyby každý přecházel k jinému poskytovateli na své triko.
Hledala jsem na netu a připadá mi, že je to spíš bouda a šméčko. Babi podepsala nějakou jejich registrační smlouvu, prý je možné kdykoli od smlouvy bezplatně odstoupit.
Chtěj vidět tu smlouvu, babi tomu nemusí rozumět a může to být nějaká bouda. Hele logicky, proč by si někdo dával práci a obcházel byty a nabízel lidem něco levnějšího? Vždycky je za tím nějaký háček a vyhledávají si právě důvěřivé důchodce, kteří slyší na každou slevu a ochotně jim všechno podskrabnou.
@Modesta v černých ovcich tohle bylo nedávno. Tohle „zastupování“. Samo, že pak posílali a jen pokuty apod. a poslat výpověď nebylo tak nějak kam. Jelikož v sídle si poštu nikdo nepřebíral.
@Modesta píše:
Odstoupit od smlouvy je třeba rychle, ve lhůtě 14 dnů! Kdoví, co jejím jménem a na její účet uzavřel, je potřeba si od nich jejich jménem vyžádat informaci, jinak to skončí ve zmatcích! Co uzavřel, vypovědět a počkat na kontakt od DPI.