Správa odběrných míst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19789
14.10.21 18:11
@Cenarius píše:
@Modesta v černých ovcich tohle bylo nedávno. Tohle „zastupování“. Samo, že pak posílali a jen pokuty apod. a poslat výpověď nebylo tak nějak kam. Jelikož v sídle si poštu nikdo nepřebíral.

To, že smlouvy v sídle nikdo nepřebírá, není ovšem problém toho, kdo posílá odstoupení od smlouvy. Je potřeba to poslat ihned, doporučeně a na dodejku.

Já mám datovou schránku a bylo by to doručeno 10 dnů po odeslání, i kdyby se do své datové schránky nepřihlásili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
14.10.21 18:21
@Modesta píše:
@eumedon
Podepsala registrační smlouvu a Dohodu o zastupování, přesně jak to píšeš. Krucinál. Dostala samozřejmě i papír na odstoupení od smlouvy, ovšem informace o tom, že je odstoupení od smlouvy bezplatné, jí bylo akorát ústně řečeno.

Odstoupení od smlouvy je bezplatné, když odstoupí podle obchodního zákoníku do 14 dnů.

https://www.kurzy.cz/…ragraf-1828/
https://www.kurzy.cz/…ragraf-1829/

Odstoupení od smlouvy pošli hned zítra, doporučeně a na dodejku a když nedostaneš potvrzení o doručení, tak zásilku reklamuj, ať máš v ruce, co se s ní dělo.

Pokud na adrese uvedené v obchodním rejstříku poštu nikdo nepřebírá, nevadí: Pošleš to na adresu podle obchodního rejstříku a zásilka se považuje za doručenou dnem, kdy bylo adresátovi hozeno do schránky avizo o uložení zásilky.

Ať bylo hozeno uložení zásilky, nebo dostaneš zprávu, že je na adrese nedostupný, potřebuješ doklad, co se se zásilkou dělo: Zmaření doručení adresátem má právní následky doručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
14.10.21 19:33

@eumedon

Jj, už jsem babi instruovala, že zítra vyplníme ten jejich formulář a pošlu to doporučeně na adresu. Mají jí zítra volat, takže jim řekne, že odstupuje od smlouvy a formulář už poslala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
14.10.21 19:41

Na té adrese dle obchodního rejstříku má sídlo 369 firem, to mě fakt dostalo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
14.10.21 20:27
@Modesta píše:
Ahoj holky,

dneska na babičku vybafl chlap ze Správy odběrných míst s tím, že hledají klienty zkrachovalé Bohemia energy a chtějí získat balík klientů, kterým by dohodli lepší podmínky, než kdyby každý přecházel k jinému poskytovateli na své triko.

Hledala jsem na netu a připadá mi, že je to spíš bouda a šméčko. Babi podepsala nějakou jejich registrační smlouvu, prý je možné kdykoli od smlouvy bezplatně odstoupit.

Chlap babi tvrdil, že na založení téhle společnosti se domluvily velké firmy poskytující energie, aby byl přechod klientů v případě krachu jedné z nich snazší. Ale mě se to prostě celé nelíbí a tak vás prosím o Vaše případné zkušenosti.

Samozřejmě zase šmejdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.21 11:08

@Modesta bacha, to vypadá na energošmejdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
16.10.21 12:53
@Geralt_Of_Rivia píše:
@Modesta bacha, to vypadá na energošmejdy.

To je horší, než elektrošmejdi. Na jaře jsem se o tom bavil s právničkou ERÚ. Rozdíl je v tom, že na elektrošmejdy má ERÚ metr, protože jedou podle energetického zákona, uzavírají s vámi smlouvy o dodávce, které můžete vypovědět ještě do 5 dnů od zahájení dodávky a víte, s kým jednat, je na to standardní postup.

Energetičtí zprostředkovatelé nespadají do kompetence ERÚ a působnosti energetického zákona, na odstoupení od smlouvy je podle občanského zákoníku 14 dnů a podepisujete jim plnou moc, aby jednali vaším jménem a na váš účet a nemůžete vědět, co vaším jménem kde dojednali a kde vypověděli, pokud nekomunikují, takže pokud vám v tom udělají nepořádek, tak se to pak hůř dává do pucu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
16.10.21 21:59

@eumedon @Geralt_Of_Rivia

Hned v pátek jsem vyplnila ten jejich formulář na zrušení smlouvy, ofotila si ho a podala doporučeně na poště s dodejkou. Takže jsme žádost o odstoupení poslali včas.

Ještě jednou všem díky z rady a pomoc. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15840
16.10.21 22:01
@Modesta píše:
@eumedon @Geralt_Of_Rivia

Hned v pátek jsem vyplnila ten jejich formulář na zrušení smlouvy, ofotila si ho a podala doporučeně na poště s dodejkou. Takže jsme žádost o odstoupení poslali včas.

Ještě jednou všem díky z rady a pomoc. :kytka:

Ještě u žádosti o zrušení smlouvy doporučuji požádat o výmaz všech osobních informací dle GDPR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.10.21 10:41

@Modesta můžu se zeptat, jak to u vás vypadá? moje máma včera taky jednomu chytrákovi podepsala ta samá lejstra, takže teď sepisuju odstoupení atp., budu posílat doporučeně s dodejkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
21.10.21 11:38
@iva.ou píše:
@Modesta můžu se zeptat, jak to u vás vypadá? moje máma včera taky jednomu chytrákovi podepsala ta samá lejstra, takže teď sepisuju odstoupení atp., budu posílat doporučeně s dodejkou…

Hned druhý den volala paní, že má pro babi nabídku. Tak jsme jí oznámili, že už jsme poslali odstoupení doporučeně s dodejkou. Což mi připomnělo podívat se, ještě to nedoručili. Takže je to pravda minimálně s tím, že poštu si u nich nikdo nepřebírá. Ale podací lístek máme schovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.10.21 12:00
@Modesta píše:
Hned druhý den volala paní, že má pro babi nabídku. Tak jsme jí oznámili, že už jsme poslali odstoupení doporučeně s dodejkou. Což mi připomnělo podívat se, ještě to nedoručili. Takže je to pravda minimálně s tím, že poštu si u nich nikdo nepřebírá. Ale podací lístek máme schovaný.

mamce teď volala kočenka od nich a že prý jí to teda zruší… říkám jí, ať se tím nedá uchlácholit, že jí řeknou, že to ruší, nezruší to a jí pojede výpovědní lhůta, kterou snadno může projet. Už poněkolikáté s ní toto řeším a nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
21.10.21 12:04
@iva.ou píše:
mamce teď volala kočenka od nich a že prý jí to teda zruší… říkám jí, ať se tím nedá uchlácholit, že jí řeknou, že to ruší, nezruší to a jí pojede výpovědní lhůta, kterou snadno může projet. Už poněkolikáté s ní toto řeším a nic…

Přesně tak, rozhodně bych to zrušila písemně. V žádném případě bych se nespoléhala na to, že to někdo jiný zruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.10.21 12:11
@Modesta píše:
Přesně tak, rozhodně bych to zrušila písemně. V žádném případě bych se nespoléhala na to, že to někdo jiný zruší.

Jediné, co mne těší, tak vzadu na té Registraci je psané, že v případě odstoupení od smlouvy nevzniká zákazníkovi povinnost hradit žádné poplatky, a to ani v případě, kdy správce už začal na přání zákazníka s poskytováním služeb…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
21.10.21 12:24
@Modesta píše:
Přesně tak, rozhodně bych to zrušila písemně. V žádném případě bych se nespoléhala na to, že to někdo jiný zruší.

jo a ještě koukám na Energetický zákon a tam se píše, že bez sankce lze vypovědět smlouvu do 15. dne po zahájení dodávky elektřiny nebo plynu (ne do 15. dne od uzavření dohody či čeho)… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný