Správný výběr porodnice - Praha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22
9.7.10 20:25

Správný výběr porodnice??

Ahoj Maminky,
je to asi často kladeny dotaz a možná i take hloupy, ale nejsem Pražská. Přistěhovala jsem se pred necelym rokem a vubec netušim jak to chodi s porodnicemi. termin porodu mam na necele 4 mesice a pan doktor mi teprve ted rekl ze musim byt zaregistrovana asi pocital stim ze to vim ale u nas na mOrave nic takoveho neni:( tak mi prosim poradte která nemocnice je opravdu pro prvorodicku vyhovujici a zdali mate dobre reference, nyni bydlime v Zelenči( praha-východ ).. děkuji moc

Příspěvek upraven 09.07.10 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2508
9.7.10 20:27

Zalezi asi z jake strany Prahy momentalne jsi, ale ja muzu doporucit Benesov. Je to sice mimo prahu, ale jsi tam zachvilicku a ode mne reference jen ty nejlepsi !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
9.7.10 20:51

hmmm, to tedy je otazka, jestli te zaregistruji, ale snad jo, nechci malovat certa na zed, pak by to asi bylo nejschudnejsi nejbliz bydliste,anebo mimo prahu jak pise pisatelka prede mnou, z tech mimoprazskych se taky hodne vychvaluji Neratovice…no ja rodila v Krci a tam bych ti to nedoporucila, kdybych si vybirala ted, sla bych asi do Podoli, ale to jsem spis slysela zas od jinych lidi, ze tam je to relativne ok, jenze vis co, ono se rika, a ja si to myslim taky, ze stejne nejvic zalezi na jakyho dr. a PA narazis zrovna pri tvem porodu, at je to v jakekoliv porodnici…no, preju stastnou ruku pri vyberu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
9.7.10 20:54

Ahoj, já rodila 2 x V motole a jednoznačně doporučuju, sice nemám srovnání a taky nevím, co očekáváš, ale já byla se vším nadmíru spokojená a to jsem rodila poprvý císařem a porduhý přirozeně, takže jsem tam tak nějak všeho znalá. Plus jsem tam ještě před těhu ležela i na normální gynekologii na zákroku.

• Citovat
  • Upravit
20518
9.7.10 20:58

Omlouvám se předem, že odpovídám na něco jiného, ale … připmněla jsem si jednu známou, vlastně, zítra ji uvidím … je z Prahy (a tím se omlouvám, že výraz „pražačka“ nevvztahuji na všechny bydlící v Praze, no, snad chápete … )a ta se ptala, kde jsem rodila. Říkám, že v Budějcích. „No, jasně, ale kde? " "No v Budějcích!“ „A vy tam máte JEN JEDNU porodnici???“ :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
9.7.10 21:22
Heduš píše:
hmmm, to tedy je otazka, jestli te zaregistruji, ale snad jo, nechci malovat certa na zed, pak by to asi bylo nejschudnejsi nejbliz bydliste,anebo mimo prahu jak pise pisatelka prede mnou, z tech mimoprazskych se taky hodne vychvaluji Neratovice…no ja rodila v Krci a tam bych ti to nedoporucila, kdybych si vybirala ted, sla bych asi do Podoli, ale to jsem spis slysela zas od jinych lidi, ze tam je to relativne ok, jenze vis co, ono se rika, a ja si to myslim taky, ze stejne nejvic zalezi na jakyho dr. a PA narazis zrovna pri tvem porodu, at je to v jakekoliv porodnici…no, preju stastnou ruku pri vyberu :wink:

Obavam se ze ty velke porodnice v pze maji registraci kolem 12. tydne… nevim jestli budou ochotny ? …
S tou krci, rodila tam kamoska a to co vypravela - porod a i ta pece hruza. Ja si teda myslim ze cela krc jako nemocnice je dost desna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
9.7.10 21:24

Já rodila v porodnici U Apolináře a moc moc moc dopodučuju! Péče před i po je skvělá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
9.7.10 21:28
pryfish píše:
Heduš píše:
hmmm, to tedy je otazka, jestli te zaregistruji, ale snad jo, nechci malovat certa na zed, pak by to asi bylo nejschudnejsi nejbliz bydliste,anebo mimo prahu jak pise pisatelka prede mnou, z tech mimoprazskych se taky hodne vychvaluji Neratovice…no ja rodila v Krci a tam bych ti to nedoporucila, kdybych si vybirala ted, sla bych asi do Podoli, ale to jsem spis slysela zas od jinych lidi, ze tam je to relativne ok, jenze vis co, ono se rika, a ja si to myslim taky, ze stejne nejvic zalezi na jakyho dr. a PA narazis zrovna pri tvem porodu, at je to v jakekoliv porodnici…no, preju stastnou ruku pri vyberu :wink:
Obavam se ze ty velke porodnice v pze maji registraci kolem 12. tydne… nevim jestli budou ochotny ? …
S tou krci, rodila tam kamoska a to co vypravela - porod a i ta pece hruza. Ja si teda myslim ze cela krc jako nemocnice je dost desna…

Jj to je fakt, že registrace Podolí a Apolinář je okolo 12tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21516
9.7.10 21:34

většina pražských porodnic registruje ve 14+0tt. takže budeš mít spíš štěstí, jestli někde bude volno, protože celkově Praha je dost nacpaná… Já jsem první rodila v Podolí a teď jsem zaregistrovaná zase (ale pozor od 31.10. tam malují, takže budou ostatní porodnice asi dost plné). Ale já to mám i specifické, protože mám těhu cukrovku a do Podolí docházím do speciální poradny. Jinak Podolí bylo super jak na porod, tak i na šestinedělí.
Z těch mimopražských ještě doplním, že jeosu hodně dobré reference na Příbram a Hořovice. Opravdu záleží i na tom, ve které části Prahy bydlíš, abys pak nejela do porodnice přes celou prahu ve špičce…
navrhovala bych ti obvolat Motol, Podolí, Apolináře a Bulovku (to jsou takové ty vyzkoušené) a poptat se, jestli tě ještě zaregistrují, abys to všechno nemusela objíždět osobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
9.7.10 21:38

No jak pisi holky, tak v Praze se asi uz nezaregistrujes, tka musis kolem toho 12 tt a to tma jeste musis vyckat frontu a doufat, ze na Tebe misto zbyde.
I kdyz rovna dneska jsme cetla zpravu, ze registrace c porodnici je nezakonna a ze by jsi mela mit pravo, aby Te ve „spadove“ porodnici vzali http://deti.centrum.cz/…ni-porodnic/ ale ono jedna vec je co se pisi a druha je praxe - tezko se s nimi budes hadat…
Ja tedy nejsem z Prahy, ale bydlim kousek od ni - no tak polovina holek tu rodi v Praze, ale ja jsme 2× rodila v Benesove a naprosta spokojenost - registrovat se tam nemusis jen se nahlasis cca 4 tydny pred terminem. Je to tam moc pekne - uplne nove spis jako penzion nez jako nemocnice a i personal je moc mily… Takze pokud nechce rodit zrovna v Praze tak Benesov vrele doporucucji - kdybych rodila potreti nevaham ani vterinu a jdu znovu tam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
9.7.10 21:46
Emilie píše:
Omlouvám se předem, že odpovídám na něco jiného, ale … připmněla jsem si jednu známou, vlastně, zítra ji uvidím … je z Prahy (a tím se omlouvám, že výraz „pražačka“ nevvztahuji na všechny bydlící v Praze, no, snad chápete … )a ta se ptala, kde jsem rodila. Říkám, že v Budějcích. „No, jasně, ale kde? " "No v Budějcích!“ „A vy tam máte JEN JEDNU porodnici???“ :zed: :zed: :zed:

;) :lol: :lol:
Když oni si ti pražáci (ale i ostatní ve velkýnch městech) neuvědomují, jaké výhody ve zdravotnicví mají…
Jen tak mimochodem, jsme z jihu (budějckej okres), ale zakotvili jsme v Praze. A moc dobře si teď uvědomuji, co je to za přepych být ve fakutní nemocnici za 1/2 hodiny městskou… Za tu doby bychom od taťky nedojeli ani do těch Budějc… Ale to taky odbočuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
9.7.10 21:50
Nunulka píše:
Nyni bydlime v Zelenči( praha-východ ).. děkuji moc

Koukala jsem na mapu a relativně blízko máš Brandýs nad Labem, Neratovice, Mělník…
Zkus kouknout na jejich stránky, jak jsou na toms registacema, v Praze asi budeš mít už smůlu.
V každým případě, pokud by s měla rodit, tak doporučuju zavolat si sanitku. Někam tě rozhodně odvezou - minimálně do spádový, pokud bude mít volno.
Ostatně v tý bych to zkusila jako první…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
9.7.10 21:55

Ja jsem z Prahy a rodila jsem v Krci - napodruhe jsem sla radsi do Benesova a byla jsem moc spokojena. Kamaradky jeste hodne doporucuji Neratovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.7.10 21:59
Brontik píše:
Emilie píše:
Omlouvám se předem, že odpovídám na něco jiného, ale … připmněla jsem si jednu známou, vlastně, zítra ji uvidím … je z Prahy (a tím se omlouvám, že výraz „pražačka“ nevvztahuji na všechny bydlící v Praze, no, snad chápete … )a ta se ptala, kde jsem rodila. Říkám, že v Budějcích. „No, jasně, ale kde? " "No v Budějcích!“ „A vy tam máte JEN JEDNU porodnici???“ :zed: :zed: :zed:
;) :lol: :lol:
Když oni si ti pražáci (ale i ostatní ve velkýnch městech) neuvědomují, jaké výhody ve zdravotnicví mají…
Jen tak mimochodem, jsme z jihu (budějckej okres), ale zakotvili jsme v Praze. A moc dobře si teď uvědomuji, co je to za přepych být ve fakutní nemocnici za 1/2 hodiny městskou… Za tu doby bychom od taťky nedojeli ani do těch Budějc… Ale to taky odbočuju…

Jasně. Já sice přímo z čb nejsem, ale autem se tam dá od nás dojet za 10 min. Ale to neřídím já, já jezdím o mnoho pomalejc, já to jezdím cca 15 min! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
9.7.10 22:03

holky neplaste - jo, tak treba v „šíleném Podolí“ kdyz se nezaregistrujes presne 14+0, tak není moc šance (ale tam bych rodila stejně jedině s nabitou pistolí u hlavy :-) )- Apolinář asi tak podobně. Ale Bulovku zkus, tam je dost šance, ze budou mit misto, taky Vinohrady jsou reálný…

vhodnost pro prvorodicku - hmmm, to je prekérka - jestli jsi dost submisivni a nevadi ti mirna buzerace, drobné ponižování a pomerně dost zásahů do porodu - tak to asi dáš v pohodě. pripadne jsi.li naopak velice asertivní a zvládnes i pri porodu argumentovat proc konkretni vec nechces :think:
jedina rada - masli nejakou predstavu o porodu, do zadne prazske porodnice nelez bez porodniho planu ;-)

jinak fakt asi lip mimo Prahu - zminene Neratky, Pribram…maji dobrou povest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková