Porodnice Mělník x Neratovice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1717
6.7.10 21:11

Mělník x Neratovice

Ahoj holky,
nemáte někdo náhodou čerstvé zkušenosti s některou z těchto porodnic? Termín porodu mám začátkem prosince a stále se nemohu rozhodnout mezi Mělníkem a Neratovicemi. Z různých diskuzí a referencí maminek mi lépe vycházejí Neratovice, ale zase se tam za spoustu věcí platí… :roll: Na mělnickou porodnici jsem moc referencí nenašla a tak uvítám jakékoli informace… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15043
6.7.10 21:47

Rodila jsem v Neratovicich Davidka (11/2009) a byla jsem moc spokojena. Hodne sestry, prima pristup, klid, pohoda (mela jsem tedy jednoluzak), muzu je jen doporucit. Sice se plati, ale stoji to za to. Jo a platila jsem jen pobyt na pokoji, naramek pro mimco a klouboucek na kojeni, co jsem si vyzadala a nabidli mi ho domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
6.7.10 21:55

Děkuji za info:-) A jak je to tam s registrací? Skutečně stačí navštěvovat až od 36. týdne? Já jsem z Mělníka, ale ty Neratovice mi taky zatím vycházejí „líp“.Bude to můj první porod a tak sháním maximum informací o obou porodnicích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.7.10 22:05

Ahoj Tehulko, já zas rodila v Mělníce. Srovnávat s Neratkama nebudu, tam jsem nebyla. V tom Měl.mají nový porodní boxy, fotky jsou na jejich webovkách a fakt vypadají tak pěkně jako na těch fotkách. Na pokoji jsem byla sama, koupelna a záchod je společná pro sousední dva pokoje, ale v tom druhym taky nikdo nebyl:) Volno prý mívají vždycky. Registrace je kolem toho 36.tt. Návštěvy jsou neomezené. Jídlo mi chutnalo, ale já ani nebývám náročná. Co mi trochu vadilo, že co sestra, to jiný názor na to či ono. Jinak košili máš jejich, mimčo má taky jejich oblečky a na den ti dají 8plen. Jo a olejíček a krém na mimi je taky k dispozici. Víc teď z hlavy nevím, ale snad ti to poslouží aspoň trochu. Přeju klidný zbytek pupíkování :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
7.7.10 08:05

Ahojky Zuzi,děkuju ti za info:-). Celkově tedy z mělnické porodnice kladný dojem a doporučila by si? Na ty dětské sestry jsem taky někde četla nepříliš pozitivní ohlasy, ale ono asi všude je něco:-o. Přeju hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
7.7.10 08:17

Teda nechci se do nikoho navážet, ale jestli si vyberu danou porodnici, o tom snad nerozhodne, jestli mi dají olejíček zdarma, ale jaké jsou zvyklosti u porodu 8-o Já se chystám koncem léta do Neratovic, zaplatím si jejich soukromou PA, která by měla zajistit, že budou u porodu vyslyšena moje přání ohledně přirozeného porodu. Předchozí porody jsem absolvovala v Podolí a tam na to každej kašlal. Sice budu muset něco zaplatit, ale velice ráda to udělám, než mít opět pachuť z „pokaženého“ porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.7.10 09:43

Simtě, olejíčky jsem psala proto, že ty zákl. věci si každej může najít na netu, ale není pak příjemný, když ti musí někdo honem honem přivýzt plíny, protože je v porodce nedávaj a nikde takovou „drobnost“ nenapíšou. K doporučení se fakt vyjádřit nemůžu, dítko mám jedno, takže zkušenosti mám pouze s mělnickou porodkou. Ale líbilo se mi tam a příště tam půjdu zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
7.7.10 22:05

Ja muzu srovnavat Podoli (03/2007) a Nera (11/2009) a je to nesrovnatelne. Prave v pristupu personalu. Kdyz porovnam materialni veci, tak obe porodnice poskytuji plinky, obleceni, vlozky. Podoli navic kosile, Nera ma lepsi jidlo a piti k dispozici cely den (Podoli mozna taky, to si ted fakt nepamatuju). Podoli je lepsi v tom, ze ma clovek „svuj“ porodni sal, kam mu nikdo neleze. Na cely porod, tzn. i na I.dobu porodni a samozrejme tam muze byt manzel. Nera maji dva porodni saly az na samotny porod. Do te doby je rodicka na pokoji (pokud ma jednoluzak, tak tam smi i manzel) nebo ve vane (neni-obsazena)… a tak… to mam teda jen z doslechu od sester.
Ale pristup jako k cloveku je neco uplne jineho. Velka porodnice proste chrli deti jak na bezicim pase, nejaka matka je nezajima. Jsou to detaily, ale kdyz se na vas sestry utrhuji, nebo kdyz prijde sestra „damy, vizita, sundat kalhotky a lezet na posteli“ no tak to je fakt des. Jako prvorodicka jsem to brala jako fakt, jako druhorodicka uz jsem tam nesla. :-) Neratovicke detske sestry jsou uzasne hodne („az budete mit cas, prijdte na sesternu na vizitu“ „az budete chtit, prijdte si mimco vykoupat“), doktori slusni, upozornuji na to, co se bude dit („pan doktor prijde za 15min na vizitu“)… a spousta dalsiho.
K samotnemu porodu nemam moc co rict, rodila jsem pokazde akutnim CS. Ale co me prislo v nera super, ze po porodu me dali na muj pokoj, manzel byl u me a hned mi dali Davcu. Ne ze ho vidim prvnich 24hodin jen na kojeni a i pak si v Podoli Jenika odvazeli, ze jsem po sekci a tedy nechopna se o dite postarat. :twisted: Dokonce nam ho sestra nechtela nechat, kdyz tam byl manzel a meli prijit rodice, museli jsme si ho vyhadat. :-(
Proste celkove… pokud je cele tehu v pohode a neni riziko vaznych komplikaci, sla bych do mensi porodky vyhlasene svym pristupem (Nera, Horovice, Vrchlabi - vic jich tady u nas neznam). Na druhou stranu, velka porodka se da zvladnout, clovek tam je jen 4dny a ma za zadkem pristroje, kdyby se neco stalo. Je to proste na uvazeni kazde maminky. :wink:
Jinak v Nera se staci po telefonu zapsat do toho jejich nemocnicniho systemu. Pak doporucuju navstivit porodku, maji kazde pondeli odpo prohlidky, ale predem zavolat, jestli se kona, nemaji-li moc fofr. A do poradny jsem se objednavala cca ve 34tt na ten 36tt. Sla jsem v tom 34tt na tu prohlidku do porodky a dole v recepci jsem se pak nahlasila na urcitou hodinu. Nejlepsi je jit hned rano, tusim ze delaji od deviti? :think: Na osmou (nebo kdy oteviraji) na monitor (rano tam nebyva naval) a potom rovnou do poradny, sestra vola podle seznamu, takze at prijdes pata, sedma, jsi objednana jako prvni a jako prvni jdes na radu. Pokud se zdrzis na monitoru, nevadi, sestra pokazdy vola ty, co vynechala. Jen staci rict, ze nesel natocit monitor a v pohode.
Tak drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
8.7.10 12:14

Gabčo rodila jsem na Mělníku v květnu 2008 a byla jsem moc spokojená. V Nera mám známou sestřičku a říkala mi, že cena versus kvalita neodpovídá. Tak nevím, ale od přijetí do porodnice, když mi doma praskla plod.voda, bylo vše super. Bolesti jsem měla křížové, tak mi PA masírovala záda z jedné strany a z druhé manžel. Skoro pořád byla s náma a učila mě prodýchávat. Mohu jen doporučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
8.7.10 20:29

Ahojky Zandule, moc děkuju za info:-D …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
8.7.10 21:42

Gabi, nemáš zač, jukni na jejich stránky nemocnice je i lépe vybavena - kdyby byly kopmlikace-nic nepřivolávám, ale je to dobré vědět. Navíc nadstandartní pokoj není ani za polovičku ceny a na některém může s tebou přespávat i manžel. JSou tam ochotní nemají tak „narváno“ jako v Nera. Celé těhu jsem chodila do Nera a na konci jsem přešla do nemocnice na Mělník a byla jsem v šoku když mi dělali ultrazvuk a co všechno měřili - stehno mimča, obvod hlavy,atd. .To v Nera jsem se nedočkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
9.7.10 08:10

Na stránky už jsem koukala, podle fotek to tam po té rekonstrukci vypadá opravdu moc hezky. Určitě to tam chci jít omrknout naživo - pokud teda dělají nějaké prohlídky, ale asi jo:-). Fakt je ten, že máme v baráku paní, která pracuje v Nera jako porodní asistentka a ta mi teda říkala, že dost často mívají stop stav, takže mám trochu strach riskovat, že mě pak odkážou jinam :-? . Pro mě je teda ten Mělník „lákavý“ i tím, že na nemocnici v podstatě koukám z okna :lol: i když to asi není to hlavní co by rozhodovalo pro tu či onu porodnici… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
9.7.10 09:44

Gabco, vidis a pro me bylo jedno z kriterii, ze na porodnici Nera koukam z okna. :mrgreen: Ani jsem nepremyslela, ze pojedu jinam, kdyz to tady mam kousek. Na tri kontrakce jsme dosli k porodu a manzel se synem to pak meli kousek na navstevy. :palec: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
9.7.10 14:42

No Lucci s mojí nerozhodností jsem sama zvědavá kam se nakonec vrtnu :mrgreen: Blby, ze v Nera je teda člověk na tu první dobu porodní na pokoji (pokud to dobře chápu)a pokud nechytne ten nadstandard jednoluzak tak je to asi s přítomností manžela takový blbý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
9.7.10 17:14

Gabčo, pokud manžel chce být s tebou celou dobu, tak se nerozhoduj a jdi na Mělník, můj tam se mnou byl v pořád. Dr. ho posílala domů, že to bude na celou noc, ale já nechtěla a než se nadál, tak byl v zeleném a se mnou. Bylo to moc krásné, být sama si neumím představit a ještě krotit emoce při kontrastech, to tedy nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková