Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj. Zkušenost mám z června 2011 a za pár dní bude další ![]()
S mimčem po porodu jsi hned- akorát ho zváží a osuší- vedle tebe. A pak si ho ty dvě hodinky necháš na porodním sále. Při převozu na pokoj ho myly, ale do půl hodinky byl zase k dispozici.
Pak mi ho vzali snad akorát na oříznutí pupíčku.
Co se týče injekcí a pod. Při porodu to probíhalo tak, že přišla doktorka a řekla- „tak píchneme něco na bolest? Dám vám kapačku, aby se to lépe rozjelo, ano?“ Prostě formou otázky a porady, ne příkazu. Na stránkách porodnice mají doporučení co s sebou. Docela sedí. Při registru dostaneš taky doporučení co s sebou, informovaný souhlas o porodu, papíry na jméno dítěte.
Nemocnice organizuje předporodní kurzy, tak je dobrý, že se dozvíš informace přímo k téhle porodnici.
@favofrenki píše:
Ahoj ráda bych oživila diskuzi. Rozhoduji se mezi Mělníkem a Neratovicema. Je tu někdo kdo by mi mohl napsat čerstvé zkušenosti? Děkuji
Promiň za anonym, znám obě nemocnice z „druhé“ strany (a ony mne) a pokud už bych si musela vybrat, tak rozhodně Mělník. Tam jsou schopni se o miminko i rodičku postarat o něco více než v Nera, kdyby nedejbože nastala komplikace. Pocházím z Mělníka a rodit budu u Apolináře ![]()
Ahoj, tak já mám zkušenost s porodnicí Mělník… jednu z února 2011 a jedna je 18 dní zpátky
Byla jsem spokojená, miminko máš prakticky hned u sebe. Pak ho jen ošetří, vezmou na umytí a oblečou a jste zase spolu : -)
Při registraci dostaneš papír, kde píšou, co vzít sebou.
Jinak personál je velice příjemný s lidským přístupem. Vše ti řeknou, vysvětlí.. s ničím jsem neměla problém ![]()
Tak čerstvá zkušenost ![]()
Opět vše ok. Porod jsem měla rychlý. Při kontrakcích vždycky trpělivě čekaly, než se mnou mohli komunikovat, nebo manipulovat
Byly hodné. Na moje přání daly mimčo po porodu na břicho a pak se ptaly, kdy ho můžou osušit. Bez oxytocinu.
Na pokoji pohoda. Nemůžu si na nic stěžovat.
Na mimčo jsem dostávala 6 ks plen na den, dvě přebalovací podložky, dvě látkové pleny a oblečení dle potřeby. A leniensku mastičku na tělo.
Ahoj.
Také můžu přidat zkušenost s porodnicí Mělník. Rodila jsem v lednu letošního roku a jsem naprosto spokojená. Ten den nás rodilo asi 7, pokud se dobře pamatuji a musím říct, že i přesto bylo vše super. Nikdo na nás nespěchal, doktorka i porodní asistentka na sale byly milé. Pokaždé mě informovaly, co bude následovat, jak to výpadá a tak. I před odchodem na sál, byly sestřičky moc milé. Většinu času jsem trávila na záchodě a ve sprše, kam mi dokonce přinesla sestřička i rehabilitační míč, aby mi bylo příjemněji. Hned co se malý narodil, sestřičky ho zvážily, změřily a nechaly manžela, aby si ho podepsal. Během šití už manžel malého choval a pak jsem ho dostala já. A jak už jsem psala, i přestože ten den to byl jeden porod za druhým, nechaly nás na sále 2 hodiny odpočívat a užívat si sebe navzájem. Paní doktorka byla tak v pohodě, že jsme se během šití dokonce domluvily, že bych chtěla chodit k ní i na běžné kontroly.
Malého jsem pak už měla u sebe pořád, a když jsem potřebovala třeba do sprchy, ochotně ho sestřičky ohlídaly. Je to mé první, takže mi tam ochotně se vším radily, koupání, kojení, přebalování…někdy i několikrát po sobě, dokud vše nebylo fajn. Kojení v leže nám. moc nešlo, tak mi půjčila sestřička ze sesterny i židli.
Q přesně jak píše Nainuva vše pro miminko jsem měla k dispozici.
Pokud bude druhé mimi, tak vím 100%, že rodit budu na Mělníku.
MILÉ TĚHULKY
máme pro Vás připraveny PŘEDPORODNÍ KURZY pořádané Nemocnicí Neratovice.
Pro více info kontaktujte přímo porodnici: predporodnikurzy. ner@mediterra.cz nebo tel. 315 637 471. ☻ ZAČÍNÁME již 13.8.2013 ☻ RC Nebozez
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
@favofrenki Mela jsem to stejne… maly byl ode mne cca 15 minut, kdyz ho koupali, protoze byl od smolky… jinak ho ani koupat nemusi a muzes s nim byt porad.. na vsechno se ptaji, hrozne se mi libilo, ze se mnou jednali velmi slusne. Seznam je na netu - http://www.nemocnicemelnik.cz/…cke-oddeleni
Byla jsem tam jen na prohlidce.