Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Gabco, jdi do Nera na tu prohlidku. Oni tam maji dve koupelny (krom tech na pokoji) kam rodicky v I.dobe porodni davaji. A tam prave muze i manza. Sestra to podala tak, ze se maximalne snazi, aby par mel soukromi. ![]()
ahojky,taky jsem rodila na Mělníku 4/2009 a nemůžu si stěžovat..vše bylo super.Na porodním sále byl se mnou celou dobu přítel.Občas přišla sestra s dr.jinak opravdu soukromí.Personál vždy milý a usměvavý.Nesetkala jsem se s neochotou apod. A teď po té rekonstukci a lepším vybavení a specializací se na možné komplikace si myslím,že to tam nemá chybu.
Takže já volím Mělník:) přeji krásný a hlavně bezproblémový porod ať už se rozhodneš rodit kdekoliv! ![]()
Ahojky, tak to jsem ráda, že slyším další kladný ohlas na mělnickou porodnici
Po dovolené se tam chystám na „exkurzi“ tak jsem na to zvědavá. Půjdu i do Nera a pak se rozhodnu podle toho jak na mě kde udělají dojem ![]()
Přeju krásný sluníčkový den ![]()
Ahoj, byla bych ráda, za nějaké nové příspěvky, kdo rodil v poslední době v Mělníku. První mimčo, jsem porodila v NEra, ale asi před měsícem jsem měla v Nera dosti psychicky náročný incident s interní lékařkou a jsem rozhodnutá, že pokud se tam nedomluvím o osobním porodu s vybryným personálem, jdu rodit jinam. Mělník na fotkách vypadá velice pěkně, ale ocenila bych zkušenosti s lékaři. Díky moc. ![]()
Ahojky,přidávám se k Neratovicím,byla jsem naprosto spokojená s personálem a prostředím…když budu rodit znova,tak určitě tam je to tam super!!
![]()
Ahoj, rodila jsem na Mělníku i když jsem měla blíž Roudnickou porodnici. Registrace je v 36tt. Rodila jsem v prosinci a díky chřipkám tam návštěvy nesměly, jedině úplně venku na chodbě. Sestry byly příjemné až na jednu dětskou, tu jsem naštěstí chytla jen jednou a při odjezdu domu. Sice mají nové vybavení, ale celkový dojem na mě tedy moc nezapůsobil. Oproti Roudnické porodnici tam mají mnohem větší pokoje, takže podruhé tam půjdu rodit taky. Jídlo bych si teda pro těhotný a kojící matky představovala trochu jiné a pestřejší. Při příjmu na mě zapomněli s večeří, takže jsem musela poprosit přítele, aby mi šel něco koupit. Když mi to přinesl, tak ho nechtěly ani pustit dovnitř a ještě mi napočítali den pobytu navíc. Neratovice mám daleko, jinak bych šla rodit tam. Na Mělník jsem moc dobré reference neslyšela i přesto jsem tam rodila. Dr. mi ho rozmlouval kvůli tomu, že tam nemají dětskou JIP, takže by mimi v případě komplikací bylo převezeno do Prahy.
Jinak, když se na Mělnickou prodku půjdeš podívat, tak tě bezproblémů provedou, podají informace, ale musíš se ptát!!! Za přítele/manžela/popř. někoho u porodu platíš 300,–, košili jsem měla svoji, mimi oblečení jejich. Porodnické vložky - dostaly jsme jednorázově každá po 5ks, potom svoje. Pleny pro mimi dávají 8ks, takže přibalit i svoje, protože někdy nestačí. Pití svoje. Při registraci dávají papír, kde co a jak. Já musela mít i svoje povlečení, kvůli vyrážce z jejich. Takže až tam půjdeš na exkurzi, tak si připrav papír s otázkama, aby ses dozvěděla vše co chceš.
Taky jsem se rozmýšlela jestli Mělník nebo ne, ale nakonec jsem si říkala, že člověk může jít na just jinam a nemusí to tam být taky růžové
Známá tam teď rodila a byla údajně spokojená, údajně je tam nový primář a sestřičky se jí na vše ptali apod.
Jinak jsem teda myslela, že tam mají teď nový neonatologický oddělení právě pro případy problému?? ![]()
Holky a jak je to po porodu, dají Vám mimi hned na sále do náruče?
Jinak pravda, že na Mělníku na co se nezeptáš, to nevíš a možná i trochu záleží kdo má zrovna směnu.
Zdravim TěhulkoG, já mám zkušenost z porodnice v Mělníku, rodila jsem koncem května tohoto roku, císařským řezem a musím říct, že nic kladného mě ani nenapadá! Hned první den mi slíbili, že v den porodu mi malého přinesou. Hmm, nepřinesli, tak prý až druhý den dopoledne, tak jsem čekala, pořád se vyptávala a zase nic! Opět slib, že večer určitě a nebýt toho, že jsem jim tam začala histericky řvát, tak by mi ho nepřinesli ani večer. Ale stalo se a probíhalo to tak, že od první chvíle, co se sestra konečně dostavila nade mnou stála a opakovala, že už musí jít atd. Takže super! Rodila jsem v pondělí, kvůli preeklampsii jsem se na novorozenecké dostala až v pátek, v sobotu jsem se za malym šla podívat (byl na vyhřívaném lůžku) a ptala jsem se sestřičky, kdy mi ho dají na pokoj, sestra né moc vstřícná mě odbila, že ať nepočítám s tim, že to bude dneska a ať přijdu až odpoledne, že se teď malej bude koupat a přebalovat (při čem jsem nemohla z nepochopitelného důvodu být!). Měla jsem vztek, tak jsem si počkala na dětského lékaře a ten sestře řekl, ať mi malého dají na pokoj hned, že neni důvod, aby zůstával na lůžku. V tu chvíli jsem myslela, že mam vyhráno, ale ono ne! Začaly problémy s krmením, měla jsem málo mléka, které vlivem stresu ubývalo a tak jsem od sestřiček dostávala lahvičky, bohužel jimi nastavenou dobu, takže mi malý pokaždé usnul a nevypil vůbec nic, takže za hoďku jsem si byla vyžádat novou a to mi řekli, že mam přijít až za 2 hodiny, že jsme před chvílí mléko měli. Paráda! takže jsem si lahvičky zkovávala a ohřívala je pod vodovodem! V pondělí mi na gynekologické prohlídce doktorka řekla, že by jsme mohli v úterý asi domu, potom následovala dětská vizita a já se primářky „dovolila“ optat, jestli je malý v pořádku na to, aby bylo možné propuštění druhý den! Hmm, milá paní primářka se do mě pustila tónem za který by zasluhovala dostat přes tlamu!! Začala na mě téměř křičet, že malej je v pořádku, že já jsem ta, co to brzdí a ať nepočítám s propuštěním v nejbližších dnech! To už jsem byla ( musim to napsat ) NASRANÁ a začala vyřizovat reverz,když už vše probíhalo a šel se na mě podívat primář z ženského oddělení (snažil se mi ještě domluvit,abych zůstala), v tom do pokoje vtrhla dětská primářka a že mi malého nedá! Že ještě neni v pořádku a reverz na dítě neexistuje!!! Hm, neni zvláštní, že ráno v pořádku byl? Psychicky jsem na tom byla tak špatně, že jsem se podvědomí už malého vzdávala, měla jsem pocit, že neni můj, ale jejich, měla jsem sto chutí odejít, dát se doma psychicky dohromady a pak si pro malého přijít, ale zůstala jsem. Tlak se mi nelepšil ani po jejich lécích, když jsem jim řekla, že je to stresem, tak mi paní doktorka odpověděla, že stres na tlak nemá žádný vliv! Hahaha!!! No ve středu mě propustili se stále se neměnícím tlakem, ale přišly nové rodičky a nebyli lůžka. Musím podotknout, že s příkrmem a propuštěním mělo problém více maminek! Porodnici jsem si vybrala kvůli množství nadstandartních pokojů, na který jsem se stejně nedostala a zkončila jsem na pokoji s cikánkou, která byla mladší než já (26) měla 3 dítě, jedno už ji odebrali a ještě měla syfilis!!! Pobyt v Mělníku byl vážně super záitek!! Doporučuji ženám milujícím adrenalin! PS. od té doby mám hrůzu z doktorů a u žádného jsem nebyla! A asi dlouho nebudu!! Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale nedostatků bylo tolik, že do jedné věty to napsat nelze.
No, tak to je teda síla tohle, tak to si mě moc nepotěšila
chudáku ![]()
Ahoj holky! Tak mám za sebou prohlídku mělnické porodnice a musím říct, že tam na mě vše působilo velice dobře
. Vrchní sestra mě ochotně provedla a ukázala snad úplně všechno. Pořád se mě ptala jestli nemám nějaké otázky a že si můžu případně kdykoli zavolat kdybych ještě něco chtěla vědět. Porodní boxy, pokoje, zázemí jip…vše vypadá opravdu tak hezky (pokud se tak o nemocnici dá mluvit:-) ) jako na fotkách a i přes některé negativní ohlasy jsem se nakonec rozhodla, že na 99 % budu rodit na Mělníku…
Známá tam rodila v květnu tohoto roku a byla naprosto spokojená.
AndyV: Mělník je teď po rekonstrukci vybaven moderním neanatologickým oddělením takže pro případ problémů jsou tam na to vybaveni… Jinak mi sestra říkala, že hned po ošetření ti mimi dají do náruče. A kdy máš termín?
DevilAjka: To je mi opravdu moc líto, že máš takové zkušenosti
Holt člověk nikdy neví na koho narazí
Kamarádka má teď třeba naprosto hrozný zážitek z porodu v Praze - Podolí a přitom od dalších x lidí jsem slyšela jen chválu… ![]()
No myslím, že nám nezbývá, než to prostě risknout a buď má člověk štěstí a je to ok nebo bohužel ne a to se může stát i kdekoliv jinde v porodnici, takže já se jenom modlim, aby jsme to tam všichni přežili ve zdraví…
Tak to jsem ráda
, tak snad to tak bude. Já mám termín v půlce září a ty?
jj, snad to přežijem ve zdraví a budem mít štěstí
Mě přesvědčila ta známá, která byla původně registrovaná v Podolí a nakonec prý byla šťastná, že rodila na Mělníku.
Já mám termín až začátkem prosince, tak budu očekávat reference
…doufám, že kladné:-)…a držím palce ať vše dobře dopadne! ![]()
Ahoj děvčata … kamarádka rodila na Mělníku v 4/10 a byla velice spokojená. Osobně si myslím, že to je jen o tom na jakou sestru/doktora člověk narazí a je jedno kde jste, protože (s prominutím) „blbce“ potkáte všude
Já mám termín v 1/11 a jsem rozhodlá pro Mělník.
Zdravim děvčata,
taky se zrovna rozhoduji mezi Mělníkem a Nerátkama
dost lidí mě přesvědčuje o Mělníku, slyšela jsem teda kladné názory i na Neratovice
tak vám vůbec nevim.. asi usoudim dle exkurze a sympatiím personálu ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.