Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:
Dobrý den, nejsem dospělá a bydlím s rodiči (je mi 14 let) a před 3 měsíci jsem dostala první menstruaci. Doma jsme zvyklí se sprchovat v pátek a úterý, měli jsme to takhle doma zavedený vždy. Rodiče hodně řeší, když se já nebo bracha sprchujeme v jiný den než v pátek nebo úterý. Jen mi to přijde celkově hodně nehygienický a při menstruaci nebo v létě ještě víc.. Nevíte jak rodiče přesvědčit, abych se mohla sprchovat častěji? Měl to někdo z Vás doma stejně?
Měla jsem normální rodiče. A myslím si, že jsem normální rodič. Koupání opravdu regulovat nehodláme.
Takovi lidi fakt existujou? Videla jsem to jen ve Vymene manzelek… My se vsichni sprchujeme každý den, i mimina jsme koupali a nikdo nemel s pokozkou problemy. U menstruace chodim minimalne 2× denne
@Floraly píše:
To delaji kvuli penezum?
No neřekla bych, ze nemáme peníze to ne, ale těžko říct jestli se snaží šetřit.
Nepředstavitelné. My denně cvičíme. Koupat se pouze 2× týdně. Tak jsem smradlavý postrach okolí.
Ja se za to docela stydím, je to i vidět, jelikož když si umeju hlavu v pátek, tak ji mám v pondělí ve škole už mastnou..
@Anonymní píše:
Ja se za to docela stydím, je to i vidět, jelikož když si umeju hlavu v pátek, tak ji mám v pondělí ve škole už mastnou..
A ty jsi nesvepravna?
@aiwwa píše:
A ty jsi nesvepravna?
Čistě formálně ve čtrnácti fakt je, takže ten útok byl zbytečný. Ve čtrnácti je člověk ještě hodně ovlivněnej tím, v čem vyrůstá, nemá moc srovnání, to, na co je zvyklej, mu nepřijde až tak divný a neví, jak se tomu bránit nebo jak se vymezit. Občas se úderníci najdou (e-mimino jich je zjevně plný), ale standard to není. Moje máma třeba byla vyznavačkou teorie, že vlasy se mejou jednou za týden, a trvalo mi celkem dlouho, než jsem přišla na to, že to je blbost a že se vůbec nic nestane, když si je umeju víckrát, a že si ušetřím debatu s ní, pokud to udělám v době, kdy je v práci.
(sprchovat jsem se teda mohla každý den po libosti vždycky, jen ty vlasy nějak vadily).
@Anonymní píše:
Dobrý den, nejsem dospělá a bydlím s rodiči (je mi 14 let) a před 3 měsíci jsem dostala první menstruaci. Doma jsme zvyklí se sprchovat v pátek a úterý, měli jsme to takhle doma zavedený vždy. Rodiče hodně řeší, když se já nebo bracha sprchujeme v jiný den než v pátek nebo úterý. Jen mi to přijde celkově hodně nehygienický a při menstruaci nebo v létě ještě víc.. Nevíte jak rodiče přesvědčit, abych se mohla sprchovat častěji? Měl to někdo z Vás doma stejně?
Opět prázdninové trollení. ![]()
@Jeremi ve 14 je snad dost velká na to, aby si o hygieně rozhodovala sama. Viz to mytí vlasů.
Mimochodem pokud je jí skutečně 14,nemá na emiminu co dělat.
@Anonymní píše:
Sprchovat se jen dvakrát týdně fakt v našich končinách nesplňuje hygienický standard ani za normální situace. Zkoušela jsi s nimi o tom mluvit? V čem je problém, proč na tom trvají takhle? „Hodně řeší“ znamená co přesně? Co se stane, když jejich pravidlo porušíš?
@Jeremi píše: Čistě formálně ve čtrnácti fakt je, takže ten útok byl zbytečný. Ve čtrnácti je člověk ještě hodně ovlivněnej tím, v čem vyrůstá, nemá moc srovnání, to, na co je zvyklej, mu nepřijde až tak divný a neví, jak se tomu bránit nebo jak se vymezit. Občas se úderníci najdou (e-mimino jich je zjevně plný), ale standard to není. Moje máma třeba byla vyznavačkou teorie, že vlasy se mejou jednou za týden, a trvalo mi celkem dlouho, než jsem přišla na to, že to je blbost a že se vůbec nic nestane, když si je umeju víckrát, a že si ušetřím debatu s ní, pokud to udělám v době, kdy je v práci.(sprchovat jsem se teda mohla každý den po libosti vždycky, jen ty vlasy nějak vadily).
Jako detem, mne i partnerovi, rodice myli vlasy jednou za tyden, vzdy v nedeli. Byl to asi nejaky standard tehdy, kazdy jsme teda vyrustali v jine casti republiky
Babicky to mely stejne, maminky asi dle potreby, takze to asi tak nezvykle nebylo. S nastupem puberty to uz ale nikdo neresil a sprchovali jsme se jak jsme potrebovali teda.