Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky pořídili jsme si sprchový box a jsme s ním moc spojení, problem mám s tím, že když se myjeme tak pak je box celý bíly od mýdlové vody a nejde to ničím dolů, tak jsem se chtěla zeptat jestli mi někdo neporadí, čím to dolů jde uvažovala jsem o koupi nějakého dražšího prostředku přímo v koupelnovém centru, ale raději první uvítám rady ať peníze zbytečně nevyhodím. Děkuji mockrát ![]()
Máme čistič od Ravaku, je to úžasné i na vodní kámen a k tomu ještě cosi od Ravaku (teď přesně nevím, jak se to jmenuje, snad balzám?), nanese se to jednou za pár měsíců a mělo by to působit jako ochranný film proti usazeninám. Jenže s drobkem se toho moc nestíhá, takže jsem vyzkoušela zatím jednou a nějakou dobu to fungovalo.
Používám BRIL nebo LARRIN do koupelny (v mechanickém rozprašovači), stojí okolo 40 korun a z velké části sundává i mapy po vodním kameni. Zbytek kamene sundá většinou ocet. (Máme hodně tvrdou vodu…)
Skorošvagrová teď koupila nějaké čističe z řady W5 v Lidlu a musím říct, že je to super a nejsou drahé. Máme brutálně tvrdou vodu, na kachličkách byly vždycky stopy po vodním kameni (jsou to takové ty 25 let staré, lesklé) a normálně to tím vyčistila, že se v tom člověk skoro vidí
Nějaké Brefy a Cilit Bangy se proti tomu můžou jít normálně bodnout ![]()
My máme teda extrémně tvrdou vodu, ani ocet na kámen moc nepomáhá… Brutální chemii se bráníme, takže máme „bílou“ stěnu ve sprcháči. Časem ji budeme muset stejně měnit (máme rozbitý ten posuvný mechanismus) a už NIKDY nebudu chtít průhledný hladký materiál - příště chci nějakou imitaci kapiček nebo tak něco, na čem ten vodní kámen nebude tak vidět. Odmítám být otrokem našich věcí ![]()
já mám cilit bang.. na vodní kámen.. nastříkám rozmudlám takovou houbičkou na nádobí. a nechám chvíli pak spláchnu.. dělám to ale tak jednou za 14 dní až 3 týdny.. přijde mi, že používáním sprchových gelů nenechává tolik špíny a mýdlových stop.. ale zkusím dle vašich rad i něco levnějšího! díky! ![]()
My máme tady tenhle
http://www.leroymerlin.pl/…7880509.html
a na té zadní černé stěně to právě nechává od toho mýdla ty stopy bile a ty kapky, díky moc za rady vyzkouším to jinak cilit bang a takové jsem už zkoušela a prd velebnosti. ![]()
My jsme sprchový box zrušili úplně! Nic horšího jsme koupit nemohli.
![]()
Angua píše:
Skorošvagrová teď koupila nějaké čističe z řady W5 v Lidlu a musím říct, že je to super a nejsou drahé. Máme brutálně tvrdou vodu, na kachličkách byly vždycky stopy po vodním kameni (jsou to takové ty 25 let staré, lesklé) a normálně to tím vyčistila, že se v tom člověk skoro vidíNějaké Brefy a Cilit Bangy se proti tomu můžou jít normálně bodnout
Ten W5 mám na okna a nemůžu si to vynachválit. Někdy platí, že levnější je lepší.
Já používám Bref na vodní kámen, stojí okolo 90 kaček
.. taky máme tvrdou vodu a je to šílené.. O tom ochraném filmuod Ravaku jsem taky slyšela jen samou chválu, ten stojí myslím okolo 200,–
My máme taky ten čistič od RAVAKU a úplně k ničemu. Ty bílé kapky to neodstraní.
Nemáte někdo nějakou radu jak pořádně vyčistit zástěnu ve sprcháči? Máme ji z čirého skla a zaboha to nemůžu ničím pořádně vyčistit, pořád je tam vidět jak stejkala voda atd. Zkoušela jsem Savo na koupelny, Bref, Cilit i teď ten nový pěnový a nic, pořád to tam zůstává ![]()