Sprej Mommox - zkušenosti

monulina1
21.3.19 14:39

Sprej Mommox

Ahojky, prosím dostala jsem sprej mommox, máte s ním někdo zkušenost. Dali mi ho na ztrátu čichu, ale nějak se bojím jsou to kortikosteroidy. A měl jste někdo alergickou reakci silnou? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
21.3.19 15:04

Já jsem ho dostala na chronický zánět dutin a rýmu. Používala jsem ho asi dva měsíce a žádný efekt jsem.nezaznamenala. Asi by to chtělo delší dobu, ale otehotnela jsem, tak jsem ho vysadila. Vedlejší účinky jsem žádné neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
21.3.19 15:30

Jednou jsem se ptal doktora na inhalační kortikoidy, a on mi řekl, že žádné komplikace nezná.

• Citovat
  • Upravit
21956
21.3.19 16:05

dcera ho dostala od alergologa na alergickou rýmu. Mám ho doma jako lahvičku poslední pomoci, když by nezabíraly prášky. Dceři pomáhá vždy rychle. Nemyslím si, že by veškeré užívání kortikoidů bylo špatné. Jen se musí dodržet nějaké základní zásady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
21.3.19 17:03
@monulina1 píše:
Ahojky, prosím dostala jsem sprej mommox, máte s ním někdo zkušenost. Dali mi ho na ztrátu čichu, ale nějak se bojím jsou to kortikosteroidy. A měl jste někdo alergickou reakci silnou? Děkuji.

Kortikosteroid to je, ale v lokálním podání nežádoucí účinky v podstatě nemá. Jinak plný efekt se dostaví cca po týdnu užívání. Před aplikací je pak pro lepší účinek propláchnout si nos mořskou vodou a vysmrkat se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
14.9.23 21:16

Ahoj, oživuju diskuzi. Teď jsem dostala mommox na chronický zánět dutin. Pomohl někomu na podobné problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12490
15.9.23 07:15
@4Mia píše:
Ahoj, oživuju diskuzi. Teď jsem dostala mommox na chronický zánět dutin. Pomohl někomu na podobné problémy?

Lékaři asi ví, co dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25072
16.9.23 19:45

Mám ho na chronickou zadní rýmu, pomáhá. Akorát se nesmí brát moc dlouho, je třeba dělat nejdéle po třech měsících pauzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.9.23 19:57

@lucad77 a máte jen tu rýmu? Nebo Vám to jde také do nějakého většího zánětu? Mně to vždy skončí zánětem dutin, CRP 70 atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25072
17.9.23 18:52
@4Mia píše:
@lucad77 a máte jen tu rýmu? Nebo Vám to jde také do nějakého většího zánětu? Mně to vždy skončí zánětem dutin, CRP 70 atd…

Já mám jen tu rýmu, respektive chronické zvýšené zahlenění po opakovaných operacích krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.25 16:42

Alergie

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s lékem na alergii Ewofex 180mg? Napsal mi ho praktik. lékař a po přečtení příbalového letáku to asi brát nebudu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12490
10.3.25 17:41
@Renča3050 píše: Více

A proč nebudeš? Něco jsi lékaři zatajila, že nechceš léčbu. Nebo lékaři nevěříš? V tom případě proč k němu chodíš?

Navíc tento příbalový leták se mi zdá úplně v pohodě.

Jako, když mám jeden lék, a v příbalovém letáku mám napsané, že může nastat i smrt, tak se nebudu léčit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
7.7.25 12:51

Holky, nemáte někdo zkušenosti s momoxem u dítěte kvůli zvětšené nosni mandlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3026
7.7.25 17:03

Měla jsem Mommox předepsaný na rýmu, ale nakonec se z toho vyklubala úplně jiná diagnóza. Tudíž nezabral, ale ani neuškodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.25 15:04

My dostali Mommox pro malého 6let na rýmu, občas alergická, občas z nachlazení, řešíme i astma, nejsem si jistá, jestli Mommox zabíra, spíš se mi zdá, jak kdy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí