Soused a udírna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Makikki
17.7.24 23:29

Spused a udírna

Ahoj, můj soused si postavil na svém pozemku udírnu a celodenně tam udí všelijaké uzeniny, ryby, sýry…
Nejdřív mi to krásně vonělo, ale teď po dvou týdnech už necítím nic jiného, než to uzené. Stačí otevřít okno a už se ta,,vůně" táhne k nám. Cítím to doma, venku a prostě všude.
Když jsem se mu s tím svěřila, že je mi to již nepříjemné, tak jen řekl, že má nový koníček a ať jsem ráda, že třeba nehraje na bicí, nebo kytaru… asi po 3 hodinách mi donesl balík uzenin s tím, že se omlouvá.
Normálně za jiných okolností bych se do toho hned pustila, ale teď se mi z toho spíše navaluje. Už to nějak nezvládám. :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3699
17.7.24 23:32

A má pravdu předseda, tedy vlastně soused. Buď ráda, že je takový jiný by tě klidně poslal..jo, tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
17.7.24 23:37

@Proto02 ja vím že jo, nemám v úmyslu být na něho zlá, jen to už opravdu nezvládám. Začínám mít stavy nechutenství jako v těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
7846
17.7.24 23:40
@Makikki píše: Více

Vydrž, pokud do teď negriloval, tak to bude jen počáteční nadšení. Za nějaký čas si vyudí sem tam něco svátečně, aby nakonec udírna stála bez povšimnutí. Znám tenhle scénář od několika přátel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
17.7.24 23:42

Aj
tento koníček jde velmi cítit..

za rok budeš pomalu blít, no
ale je to jeho pozemek, přišel se omluvit..

jak měří hygiena zvuk vím, ale jak měří smrad nevím
zagoogli, zavolej na vaši okresní hygienu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.7.24 23:56
@Lucy75 píše: Více

Ne, takový zápach hygiena neřeší. To prosím řeší občansko právní spor a obtěžování souseda nad únosnou míru.

Pokud udí takhle nonstop, to udí pro sebe nebo na kšeft?

• Citovat
  • Upravit
7846
17.7.24 23:58
@Janli píše: Více

Jak to znám od kamarádů, když si udělali nově udírnu, tak udili pomalu i chleba :) A samozřejmě to nestíhali jíst, tak obdarovávali všechny známe kolem sebe svými jedinečnými výtvory z udírny. Když zjistí, že to leze do peněz a opadne počáteční nadšení, tak už se tolik neudí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9267
18.7.24 05:46
@rmot píše: Více

Svatá pravda :mrgreen:
Zakladatelko buď v klidu. Manželovi toto počáteční nadšení vydrželo asi 2 měsíce.
Teď už udí maximálně 1× za měsíc. V létě vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
18.7.24 06:21

Podle mě ho to taky za chvilku přejde. Vždyť to není ani zdravé. Naši i všichni známí udí tak čtyřikrát do roka.
Jedině zkusit se odpíchnout od toho, jestli neudí na kšeft bez příslušných oprávnění, ale úplně v prvopočátku bych si tak vztahy nekazila.

Některá města a vesnice mají celkově smrad upravený ve vyhlášce, tak se na to zkus taky mrknout. U nás se v domcích městské zástavby nesmí pálit ani udit nic, nesmí nic smrdět do okolí, na periferiích je to omezeno na určité dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.7.24 06:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.7.24 07:04

Nepřeháněj. Nejsi ve městě. Na vesnici se nehrotí.
My máme udícího nadšence v humnech. Je to dál od nás, tak my vidíme akorát dým. Dým bývá nejdýl co dva týdny o víkendu a někdy v týdnu, když má volno. Ještě ho to za 10 let bavit nepřestalo, kdy tady žijeme. O první udírnu přišel 2021. Netrvalo dlouho a byla postavená nová (vlastníma rukama). On je opravdu soused šikovný a vše si na zahradě sám vytvořil. My zas milujeme grilování. Doma máme a používáme kontaktní gril a venku máme velký gril. My si zas užíváme grilování. Taky to prostě voní po okolí.
Jiný soused má zas kotel, jak byly na zabijačky. To máme blíž baráku. A tam vaří pravidelně zemáky pro prasata. Má tam ta prasata. Letos je nemá první rok. Rozhodnul, že je bude mít každý druhý rok. My je jen slyšíme a závan je, když každý den k večeru jde čistit podestýlku. Tak to se rozléhá všude. Jinak o nich skoro nevíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60974
18.7.24 07:13
@Makikki píše: Více

Chápu te, mám takovýho souseda, naštěstí je mezi náma ještě jeden pozemek, ale když vidim, jak to všechno jde na ten pozemek nad nima, tak si přesně rikam, chudáci sousedi a ze bych to tam každej den mít nechtěla. Hodně lidí tu píše, že je to počáteční nadšení, no tenhle nadšeně udi cokoliv téměř denně uz nějakej ten rok :mrgreen:
Na manželce je to znát :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
18.7.24 07:24

Tak pokud to u tebe vede k nechutenství ohledně těch uzenin, je to jen ku tvému prospěchu, můžeš mu být vděčná. Jinak, jak píší ostatní. Souseda to přejde a udí se hlavně v chladných měsících.

• Citovat
  • Upravit
74219
18.7.24 07:30

@a12 to nebude uzeným. Kolegyně je ve skoro 51 letech šlank babička. Když pobíhá s kočárem po dědině. Klidně by mohla tvrdit, že to měla vlastní dítě na last-minute. Oni udí jak diví každý rok. Protože u nich se jí jen maso. Nejraději mají uzené. Nejčastější její svačina je špaldový chleba, kus uzeného a kelímek hořčice před sebou. Do tlusté má hodně daleko. Ale v jejich rodině se nejí téměř nic sladkého. Nemají na to chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60974
18.7.24 07:34
@Kelsey píše: Více

Ona taky není tlustá, ale od doby co udí uz ani není štíhlá, jak byla pred uzenim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat