Sražená omáčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6410
20.10.12 11:55

@Seizdra já když jsem poprvé takhle vylila omáčku a pak jsem to říkala mamce, tak se mi smála, že to bylo zbytečné :zed: :lol: Tak teď dělám chytrou, že vím, jak na to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bárac
25.5.13 17:28

Myslím, že nejdřív musí okyselená omáčka projít varem, pak můžete vzít trochu omáčky do naběračky, přidat trochu smetany a když se nezdrcne, může se přidat do hrnce. Dálám to tak. Zkuste.

• Citovat
  • Upravit
274
3.7.14 15:28

SOS, prosím o pomoc!

Dělám zapečené maso se smetanou - klasika brambory, kuřecí maso, brambory - Zapéct v troubě. Nechala jsem 15 minut zatáhnout, přilila smetanu, po 15 minutách se jdu podívat jak se to peče…na bramborách sražená smetana, dole plave jenom voda. Nevím co s tím - Mám ještě jednu smetanu, ale nevím jak to zachránit…

Nechápu, čím to je, už se mi to stalo po druhé, pokaždé v té samé troubě. V troubě u rodičů se mi to nikdy nestalo… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
3.7.14 15:58

A nemáš nastavené pečení shora? Že by se ta smetana zatáhla dřív, než prosákne? Nebo moc vysoký stupeň :nevim: Jak zachránit nevím, vzala bych prostě druhou smetanu, pekáč vytáhla ven, prolila, počkala až smetana prosákne a šup s tím zpět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
3.7.14 16:01

A nebyla ta smetana ledová z lednice? Jednou se mi stalo to samé a dělala jsem s tím jídlem psí kusy :lol: :zed: Nejlepší je dát všechny suroviny do zapékačky najednou, to mám už vyzkoušené :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
3.7.14 16:07

@MUFICE @puntice Tak jsem nejspíš přišla na to, čím to bylo - smetana byla jen 12%! Jsem na sebe pěkně naštvaná, že jsem se snažila ušetřit pár korun, protože jsem běžela pro další dvě, už 31% a za ty jsem dala 60 korun :-D

Jinak peču jako vždy, asi ze zhora i ze spoda a smetanu jsem právě nechala venku z lednice asi hodinu - což normálně ani nedělám :) Tak jsem se vyvztekala, všechno vyndala, obrala ty sražené kusy, slila, nalila novou smetanu a teď se modlím, ať je to k jídlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
3.7.14 16:59

Delam pokazde stejne a vzdy ze stejne smetany a holt nekdy se to srazi…na duvod jsem neprisla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10554
3.7.14 17:21

Taky se mi vzdycky srazi smetana a prave jsem prisla na to ze kupuju spatny druh, ale utracet takovy prachy za ni nebudu kdyz potrebuju cca pul litru :-),takze jsem to vymyslela tak, ze vzdycky maso vyberu omacku rozmixuju a je to, je krasne hladna a pozivatelna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
3.7.14 17:57

Asi je to tím, že leješ studenou smetanu do horkého masa. Já tu smetanu leju, ještě než to dám celé do trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
3.7.14 18:21
@SoonSoon píše:
@MUFICE @puntice Tak jsem nejspíš přišla na to, čím to bylo - smetana byla jen 12%! Jsem na sebe pěkně naštvaná, že jsem se snažila ušetřit pár korun, protože jsem běžela pro další dvě, už 31% a za ty jsem dala 60 korun :-D

No, já používám pouze 12% a vždycky je to dobré ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
3.7.14 18:29
@Sunnyess píše:
Asi je to tím, že leješ studenou smetanu do horkého masa. Já tu smetanu leju, ještě než to dám celé do trouby.

ja taky a stejne se to obcas srazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
3.7.14 22:32

Já bych si to taky myslela - ale dělám to tak léta a stalo se mi to jen poslední 2 vaření. Mamka to dělá úplně stejně a té se to nesrazí nikdy - ale ona je kouzelnice :mrgreen: Každopádně příště se vyvaruji všech hrozeb a snad to dopadne. Mimochodem, i dneska to bylo nakonec dobré - ta silnější smetana to zachránila:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí