Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Seizdra já když jsem poprvé takhle vylila omáčku a pak jsem to říkala mamce, tak se mi smála, že to bylo zbytečné
Tak teď dělám chytrou, že vím, jak na to ![]()
Myslím, že nejdřív musí okyselená omáčka projít varem, pak můžete vzít trochu omáčky do naběračky, přidat trochu smetany a když se nezdrcne, může se přidat do hrnce. Dálám to tak. Zkuste.
SOS, prosím o pomoc!
Dělám zapečené maso se smetanou - klasika brambory, kuřecí maso, brambory - Zapéct v troubě. Nechala jsem 15 minut zatáhnout, přilila smetanu, po 15 minutách se jdu podívat jak se to peče…na bramborách sražená smetana, dole plave jenom voda. Nevím co s tím - Mám ještě jednu smetanu, ale nevím jak to zachránit…
Nechápu, čím to je, už se mi to stalo po druhé, pokaždé v té samé troubě. V troubě u rodičů se mi to nikdy nestalo… ![]()
A nemáš nastavené pečení shora? Že by se ta smetana zatáhla dřív, než prosákne? Nebo moc vysoký stupeň
Jak zachránit nevím, vzala bych prostě druhou smetanu, pekáč vytáhla ven, prolila, počkala až smetana prosákne a šup s tím zpět ![]()
A nebyla ta smetana ledová z lednice? Jednou se mi stalo to samé a dělala jsem s tím jídlem psí kusy
Nejlepší je dát všechny suroviny do zapékačky najednou, to mám už vyzkoušené ![]()
@MUFICE @puntice Tak jsem nejspíš přišla na to, čím to bylo - smetana byla jen 12%! Jsem na sebe pěkně naštvaná, že jsem se snažila ušetřit pár korun, protože jsem běžela pro další dvě, už 31% a za ty jsem dala 60 korun ![]()
Jinak peču jako vždy, asi ze zhora i ze spoda a smetanu jsem právě nechala venku z lednice asi hodinu - což normálně ani nedělám
Tak jsem se vyvztekala, všechno vyndala, obrala ty sražené kusy, slila, nalila novou smetanu a teď se modlím, ať je to k jídlu…
Delam pokazde stejne a vzdy ze stejne smetany a holt nekdy se to srazi…na duvod jsem neprisla…
Taky se mi vzdycky srazi smetana a prave jsem prisla na to ze kupuju spatny druh, ale utracet takovy prachy za ni nebudu kdyz potrebuju cca pul litru
,takze jsem to vymyslela tak, ze vzdycky maso vyberu omacku rozmixuju a je to, je krasne hladna a pozivatelna ![]()
Asi je to tím, že leješ studenou smetanu do horkého masa. Já tu smetanu leju, ještě než to dám celé do trouby.
@SoonSoon píše:
@MUFICE @puntice Tak jsem nejspíš přišla na to, čím to bylo - smetana byla jen 12%! Jsem na sebe pěkně naštvaná, že jsem se snažila ušetřit pár korun, protože jsem běžela pro další dvě, už 31% a za ty jsem dala 60 korun
No, já používám pouze 12% a vždycky je to dobré ![]()
@Sunnyess píše:
Asi je to tím, že leješ studenou smetanu do horkého masa. Já tu smetanu leju, ještě než to dám celé do trouby.
ja taky a stejne se to obcas srazi
Já bych si to taky myslela - ale dělám to tak léta a stalo se mi to jen poslední 2 vaření. Mamka to dělá úplně stejně a té se to nesrazí nikdy - ale ona je kouzelnice
Každopádně příště se vyvaruji všech hrozeb a snad to dopadne. Mimochodem, i dneska to bylo nakonec dobré - ta silnější smetana to zachránila:)