Večeře pro přátele

3588
19.10.12 08:16

vecere pro pratele

Ahoj holky, potrebuju poradit co byste uvarili pratelum k veceri, neco fakt dobreho, myslim tim predkrm a hl. jidlo. Dezert vymysleny mam. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
979
19.10.12 08:35

Jako predkrm tatarak z lososa a jako hlavni jidlo recke souvlaki s rozmarynovymi brambory a tzatziky :-) recept na souvlaki pouzivam tento:
 http://www.recepty.cz/…uvlaki-15965

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.10.12 08:36

Hlavní jídlo hovězí steak se šťouchanýma bramborama, oprančenou cibulkou a sllaninou a teplou omáčkou z bylinkovýho pesta a smetany. Předkrm já osobně považuju za zbytečnej, ale klidně něco sladko-slanýho, bílej melou, parmská šunka, křen… Nebo opečený mini housky a nějakej sýr, rybka… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET-Lucius
19.10.12 08:37

Co třeba torttili? na stole ta spousta mističek s masem, zeleninou a dipy vypadá skvěle a každý si může namixovat podle chuti.. jako předkrm mě napadá slavnostnější verze caprese - do nějaké formičky- například oválné - dáš na dno nadrobno nakrájenou mozzarelu a na to rajčata ( ty musíš co nejvíce zbavit vody ), upěchuješ a pak opatrně vyklopíš… na talíři to ozdobíš snítkou bazalky a olivovým olejem…

• Citovat
  • Upravit
2371
19.10.12 08:42

Já nejradši pro víc lidi chystám fondue. Každy si nabídne, na co ma zrovna chut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
19.10.12 09:18

Tak ja bych jako predkrm udelala slane strudly (sunka, syr, mozna nejaka zelenina nebo slaninka) a nakrajet a podavat teple nebo studene. Nebo parky v testitku nebo strudl s parky, proste neco takoveho „jednoducheho“. Nebo treba oblozene misy. Nebo slane sneky.

A k veceri bych udelala budto testoviny s omackou (pokud pratele jedi testoviny, samozrejme) budto zapecene nebo nezapecene se zeleninovym salatem a vinkem nebo kdyz maso, tak asi steak s brambory (opecenymi) a nejaky zeleny salat (vylozene hlavkovy nebo kaderavy salat a zalivku s vajickem a opecenou slaninou). ;)

• Citovat
  • Upravit
2371
19.10.12 09:52
@kolik píše:
@luca001 Pokud nejsou syrove, tak ano :D

Úplne nejradši dělám kombinaci obojího. ;) Masové z kureciho, k tomu 6 omáček, na stole saláty a dalsi věci jako priloha a nez se udělá maso, tak namacet chleba v sýru.
Taky mi iPad píse carky a háčky jak chce, tak doufam, zes nemyslela syrovy=nedodelany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
19.10.12 13:34

@luca001 a jak ty masa nalozit v cem? a pect asi v troube? koukala jsem do jedne kucharky a je tam spoustu dipu tak bych udelala, masa, dipy a k tomu treba salat nebo brambory. a jako predkrm ma napadla dynova polevka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2371
19.10.12 16:23

Já to dělám vždycky jenom z kureciho (můžeš ale použit jakékoli, kuřecí je ale myslím nejrychleji hotové), vecer předem ho nakrajim na kostky, osolim, opeprim a naložím do oleje.
Omáčky máme nejraději 3 klasické - cibulova (cibule na kosticky+tatarka), cesnekova(česnek+tatarka) a dabelskou(tatarka, kecup a trochu chilli). Pak dělám dalsi 3 podle momentální chuti, protože máme sadu s drzackem na 6 omáček (něco podobného http://www.fondue-grily.eu/…8-cm-CHAFING ) Fajn recepty jsou třeba tady http://www.fondue.cz/recepty.php#….
K tomu chleba(veka) na kostky a mám na stole spoustu misek se vším možným (sýr na kosticky, salát, rajčata s mozzarelou, chilly papricky, okurky… Každy si bere na co ma chut.

Jako předkrm polivka muže klidne byt. Já dělám třeba syrovou roladu nebo žlutý meloun s prsutem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
19.10.12 19:04

Tak nakonec zitra bude bruschetta s procuitem a mozzarelou a veprova panenka se slaninou, mozzarelou a spenatem a k tomu stouchany brambory a nakonec cokoladovy dort podle itala :) vsem dekuji za napady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí