Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, potrebuju poradit co byste uvarili pratelum k veceri, neco fakt dobreho, myslim tim predkrm a hl. jidlo. Dezert vymysleny mam. Diky
Jako predkrm tatarak z lososa a jako hlavni jidlo recke souvlaki s rozmarynovymi brambory a tzatziky
recept na souvlaki pouzivam tento:
http://www.recepty.cz/…uvlaki-15965
Hlavní jídlo hovězí steak se šťouchanýma bramborama, oprančenou cibulkou a sllaninou a teplou omáčkou z bylinkovýho pesta a smetany. Předkrm já osobně považuju za zbytečnej, ale klidně něco sladko-slanýho, bílej melou, parmská šunka, křen… Nebo opečený mini housky a nějakej sýr, rybka… ![]()
Co třeba torttili? na stole ta spousta mističek s masem, zeleninou a dipy vypadá skvěle a každý si může namixovat podle chuti.. jako předkrm mě napadá slavnostnější verze caprese - do nějaké formičky- například oválné - dáš na dno nadrobno nakrájenou mozzarelu a na to rajčata ( ty musíš co nejvíce zbavit vody ), upěchuješ a pak opatrně vyklopíš… na talíři to ozdobíš snítkou bazalky a olivovým olejem…
Já nejradši pro víc lidi chystám fondue. Každy si nabídne, na co ma zrovna chut.
Tak ja bych jako predkrm udelala slane strudly (sunka, syr, mozna nejaka zelenina nebo slaninka) a nakrajet a podavat teple nebo studene. Nebo parky v testitku nebo strudl s parky, proste neco takoveho „jednoducheho“. Nebo treba oblozene misy. Nebo slane sneky.
A k veceri bych udelala budto testoviny s omackou (pokud pratele jedi testoviny, samozrejme) budto zapecene nebo nezapecene se zeleninovym salatem a vinkem nebo kdyz maso, tak asi steak s brambory (opecenymi) a nejaky zeleny salat (vylozene hlavkovy nebo kaderavy salat a zalivku s vajickem a opecenou slaninou). ![]()
@kolik píše:
@luca001 Pokud nejsou syrove, tak ano
Úplne nejradši dělám kombinaci obojího.
Masové z kureciho, k tomu 6 omáček, na stole saláty a dalsi věci jako priloha a nez se udělá maso, tak namacet chleba v sýru.
Taky mi iPad píse carky a háčky jak chce, tak doufam, zes nemyslela syrovy=nedodelany ![]()
@luca001 a jak ty masa nalozit v cem? a pect asi v troube? koukala jsem do jedne kucharky a je tam spoustu dipu tak bych udelala, masa, dipy a k tomu treba salat nebo brambory. a jako predkrm ma napadla dynova polevka
Já to dělám vždycky jenom z kureciho (můžeš ale použit jakékoli, kuřecí je ale myslím nejrychleji hotové), vecer předem ho nakrajim na kostky, osolim, opeprim a naložím do oleje.
Omáčky máme nejraději 3 klasické - cibulova (cibule na kosticky+tatarka), cesnekova(česnek+tatarka) a dabelskou(tatarka, kecup a trochu chilli). Pak dělám dalsi 3 podle momentální chuti, protože máme sadu s drzackem na 6 omáček (něco podobného http://www.fondue-grily.eu/…8-cm-CHAFING ) Fajn recepty jsou třeba tady http://www.fondue.cz/recepty.php#….
K tomu chleba(veka) na kostky a mám na stole spoustu misek se vším možným (sýr na kosticky, salát, rajčata s mozzarelou, chilly papricky, okurky… Každy si bere na co ma chut.
Jako předkrm polivka muže klidne byt. Já dělám třeba syrovou roladu nebo žlutý meloun s prsutem.
Tak nakonec zitra bude bruschetta s procuitem a mozzarelou a veprova panenka se slaninou, mozzarelou a spenatem a k tomu stouchany brambory a nakonec cokoladovy dort podle itala
vsem dekuji za napady