Sražené mléko
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sražené mléko
Ahoj maminky, dcera (necelé dva roky) je zvyklá pít po obědě před poledním spaním mléko. Nepije už UM ale kravské Bio plnotučné mléko. Dnes se mi poprvé stalo že mi přinesla skoro prázdnou láhev že už není a v lahvi zůstala obrovská sraženina. Takže vypila jen vodu a tuk zůstal v lahvi. Nechutnalo to kysele a ani to nezapáchalo. Když jsem pořádně čichla k lahvi ze které jsem mléko lila tak tam šlo cítit trošičku jako kdyby začínalo kysnout ale na cuť to zatím vliv nemělo. Trvanlivost je až do 17.6 takže prošlé taky nebylo ale vím že čerstvé mléko se kazí rychleji. Myslíte že se jí z toho nemůže něco stát? Děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A neni to nehomogizovane mleko? Tomu se ten tuk usazuje nahore…neni to, ze by zbytek byla voda, jen ma nahore vlastne smetanu. Pokud nebylo zkysle, tak ji urcite nic nebude…maximalne se po… ale jestli zustala smetana, tak ani to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 zdá se že zůstala smetana ale nikdy se mi to nestalo. A to už to tak pije několik měsíců. Nepřevařuji ho ale ohřívám v kastrolku a tam bylo ještě,,pohromadě,, muselo se srazit až v lahvi. Já jsem si lokla studeného ze sklenice a nechutná nijak špatně ale samozrejmě jsem ho vyléla. Tak budu doufat že to nic nebude. Je psáno že je ošetřeno pasterizací. Nepasterizované piju já ale dceři bych se ho asi zatím bála dávat nepřevařené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Korculalala : to neni o pasterizaci, ja kupuji pasterizovane, ale nehomogenizovane…jako uplne tomu technologicky nerozumim, ale homogenizovane mleko je nejak promichane, ze je vsude stejne, nehomogenizovane ne, takze se ta smetana. usazuje nahore…nebo tak neco
Proste kdyz ho nechas stat, tak bude mit nahore vrstvicku smetany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 ne, tak to určitě nebyla vrstvička smetany. Když jsem to z té lahve vyklepala do dřezu tak to byly vyloženě sraženiny které nešly ani spláchnout vodou. ![]()
Tak budu doufat že se jí nic nestane. Dám jí probiotika hned jak se vzbudí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemohl to být prostě škraloup, třeba jsi mléko víc ohřála a pak se vytvořil
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne holky to nebyl škraloup. Normálně sražené mléko přes půl lahve. Přidám fotku jak to vypadalo vyklopené do dřezu. Už se vzbudila a vypadá dobře tak snad dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit