Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, nevite proc se mi mohl srazit pernik po vyndani z trouby? Prijde vam to asi divne, ale hrozne me to nastvalo, mam sto chuti ho vyhodit
mate nejaky dobry recept na pernik? Chtela bych aby hodne vybehl
Já ho dělám vždycky od oka
A nikdy se nesrazil. Nebouchla si s ním při vyndavání? Dám jedno vajíčko a hrnek cukru vyšlehám pak přileju olej asi necelou půlku hrnku pak přileju hrnek mléka a nakonec dva hrnky pol. mouky a prášek do perníku a kakao A když mám tak ještě Perníkové koření od vitany. A někdy pro změnu nastrouhám ještě jablko. Peču na 180 tak 20 minut.
@Peony1, tím strouhaným jablkem je fajn, zůstane dlouho vláčný (když ho nesníte na posezení).
Poslední dobou se mi stalo dvakrát, že se mi buchta srazila, když jsem použila hladkou mouku z Lidlu. Obvykle dělám recepty s polohrubou, ale tyhle byly s hladkou a buch, dvakrát se to slilo
. Myslím, že to bylo tou moukou..
A tip na vyskočení perníku - před lety mamka omylem nalila do těsta ocet místo oleje. Přesto ten perník zkusila upéct a byl výbornej. Na chuť to nebylo poznat, ale byl nadýchaný jako nikdy ![]()
@KPKristy mám stejnou zkušenost s moukou - ale u jiných receptů..
možná je to fakt tim..
@martina.se píše:
@KPKristy mám stejnou zkušenost s moukou - ale u jiných receptů..možná je to fakt tim..
Mně se to taky nestalo u perníku, ale u receptů, které jsem do té doby dělala bězně a vždy úspěšně. A pokaždé u receptů s hladkou moukou. S polohrubou se mi to nestalo..
@KPKristy píše:
Mně se to taky nestalo u perníku, ale u receptů, které jsem do té doby dělala bězně a vždy úspěšně. A pokaždé u receptů s hladkou moukou. S polohrubou se mi to nestalo..
přesně.. nevim, co to mají za mouku, ale už ji nekupuju
![]()
@martina.se píše:
přesně.. nevim, co to mají za mouku, ale už ji nekupuju![]()
Ale je zajímavé, že tu samou mouku dávám do kváskového chleba a vždycky se povede. Ale už ji taky kupovat nebudu…
@Peony1 píše:
Holky, nevite proc se mi mohl srazit pernik po vyndani z trouby? Prijde vam to asi divne, ale hrozne me to nastvalo, mam sto chuti ho vyhoditmate nejaky dobry recept na pernik? Chtela bych aby hodne vybehl
tak to je divnný, nezapoměla si prdopeč, já dělám perník od dr, oetkera. jednoduchý a moc dobrý.
Asi to bude tou moukou, normalne kupuju jinou, ale vcera sem poslala manzela a byl v penny a koupil nejakou levnou
Bych řekla, že moukou to nebude, já třeba s tou z Lidlu nemám nejmenší problém. Řekla bych, že to bude někde v postupu nebo v receptu - jaký jsi měla recept? Jak jsi míchala suroviny? Jakým způsobem se „srazil“?
Na to přijdeme, pak si to budeš pamatovat ![]()
U nás má vždy úspěch tenhle:
http://www.topmoucniky.cz/…chany-pernik
@Avu hladka mouka, vejce, olej, mleko, prasek do perniku, soda a cukr. Krasne vybehl a kdyz sem ho vyndala tak jsem ho trosku prstem zkusila jak je pruzny a pak prijdu a uplne mi spadnul
Zdravím, já mám problém v pečení buchet. Po dlouhé době jsem už po druhé zkusila upéct perník, ale opět se mi srazil. Co jsem koukala na internetu, že se to může stát vysokou teplotou tak jsem tentokrát ze 180 na 160 a stejně se srazila. A pekla hodinu tak nevím bylo to málo?