Sráží se mi prádlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sráží se mi prádlo
Ahoj už jsem vážně zoufalá a naštvaná. Koupila jsem si nové oblečení a opět se mi srazilo, nejvíce na délku. Vždy tedy nosím jen chvíli a pak už se to nedá. Pěkná bavlněná halenka vydržela jedno vyprání.. Peru na 30, takže žádné vysoké teploty a program bavlna. Pračka je stará dva roky beko. Poradíte něco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A není to kvalitou oblečení?
(Čistá) bavlna se při třiceti stupních snad srazit ani nemůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bavlněné prádlo se srazi nejvíc proto, že fabrika, kde se šilo, se vykašlalo na vysraženi látky před šitim a Po.
Tohle můžeš řešit buď kupováním bavlny s příměsí, kvalitní značkou oblečení a nebo kupovat o číslo větší a vyprat před prvním nošením.
Já osobně třeba kupuju poslední roky oblečení v Lidlu od esmary (Což netvrdím, že je kvalitní značka), ale nesráží se a to ani 100% bavlna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A je to opravdu z bavlny? Já peru všechno na 60 a nesrazilo se mi nikdy nic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Program bavlna je ten úplně nejmíň šetrný, je to na ručníky, uterky, hadry, pleny, damaskove povleceni, ne na jemné oblečení.
Halenku bych prala na program pro smisene prádlo, nebo na jemne, kdyby byla z nejake lehoucke látky, třeba z batistu (byt bavlněneho, to je jedno).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Scara souhlasím. Taky si kupuji Esmaru na e-shopu v Lídlu. Normálně peru i na 60° a dávám do sušičky vše. Nemám s tím oblečením problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toto mi nedělá pračka, ale sušička. Občas něco tak vysuší, že to je hned o velikost menší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak za to muze pracka, ze je mi vsechno male.
To me nenapadlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bavlna se mi teda nikdy nesrazila. Akorát se občas srazí nekvalitní hadry (typu pepco) v sušičce, ale v pračce nikdy nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yasmine5 jeste bych zkusila premerit stupne v pracce. Nam se stalo, ze se pradlo srazelo na ctyricitce. Treba z noveho svetru xl se po vyprani stal xxs
A nektrere veci byly v pohode. Az pak uplne nahodou tchyne dala ruku do vypousteci vody a zjistila, ze je uplne varici. Pracka proste vsechno vyvarovala
alespon jsme meli vsechno hygienicky ciste ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit