Sráží sušička prádlo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
30.10.16 13:27

Sráží sušička prádlo?

Hezké nedělní odpoledne, maminky. Ráda bych se těch z vás, které mají doma sušičku, zeptala, zda se vám v ní sráží prádlo a klasické čtvercové látkové pleny. Už od února zvažuji její koupi, abych se zbavila stále rozloženého sušáku a vlhkosti z prádla, ale mám obavy, abychom pak neměli krátká trika, kalhoty, dětské pleny apod. Děkuji všem za příspěvky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
30.10.16 13:29

Tak kdyby srazela timhle zpusobem, tak si ji nikdo neporidi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1108
30.10.16 13:30

Plenky nevim.
Obleceni mozna krapet jo… :think:
Spis prijde, ze snizuje zivotnost pradla. Kdyz vidim, jake chuchvalce pokazde vyndavam, tak pri kazdem suseni se z obleceni vyfouka urcity pocet vlaken, pri dalsim zase a zase.
Cili logicky to pradlo odchází urcite driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
30.10.16 13:31

Manželova bavlněná trika se některá srazila. Pleny nevím, používám je jen na utírání, takze je ani moc nežehlím, tak nevím. Mám je stále zmačkané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3458
30.10.16 13:36

Některá bavlněná trička bych řekla, že se srazila na délku. Manželovo lepší trika tam raději nedávám, nechám uschnout jen na ramínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
30.10.16 13:48

Plenky v ní suším běžně, nedávají se tam jen PUL veci (nesmí se) a flísové separačky (je to zbytečné, suché jsou za půl hodiny na sušáku, ani ne). Já osobně (a nejen já) tám ani nedávám čtvercovky. Sice je nesrazí, ale jaksy nadýchá a tím nakrabatí, takže ve výsledku jsou menší, hůř se skládají a jsou objemnější. Sražené ale nejsou, po namočení se zase roztáhnou. Takže je taky věším.
Už se mi taky stalo, že to srazilo klasické pánské bavlněné tričko, takže manželova „slušná“ trika tam, taky nedávám.
Kvůli mé optrnosti tam nedávám většinu džín a pak zimní bundy a softshell.
Jiank vše, pořád mám pocit, že se mi sušička sakra vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
30.10.16 14:08

Záleží na tom jaké programy používáte. Mě z prádla sušička nic výrazně nesrazila. Ségra si v sušičce napoprvé z oblečení udělala super věci na panenku, pak si přečetla návod a už dobrý. Jinak čtvercové plíny suším na program suché k žehení a pak se nekrabatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
30.10.16 14:11

Moje nesrazi nic. Nastesti, mam 187cm a srazeni uz tak tezko sehnatelneho prodlouzeneho obleceni by byl problem. Nejvic jsem se bala ponozek, protoze ty opravdu vetsi damske nejsou a panske jsou mi siroke, nemuzu je nosit, toci se mi v botach. Nastesti se fakt nesrazilo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.10.16 14:11

Jo, pár věcí se nám srazilo. Manželova trika z Bushmana třeba hodně, jsou v podstatě na vyřazení. Tak jsem mu řekla, ať příště nakupuje jinde, protože co nesmí do sušičky, nemá v mé domácnosti co pohledávat :-D (toleruju softshell a pár dalších materiálů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21505
30.10.16 14:14

Mám sušičku rok. Dávám tam vše kromě krajkového prádla, šatů, pleteniny a některých triček. Manželova lepší trička tam dávám, přežila vždy v pohodě. sráží se mi akorát dětské ponožky, i když už kupuji vhodné do sušičky a suším dle návodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
30.10.16 15:50

Pokaždé se mi něco trochu srazí, ale hlavně mi připadá, že celkově ničí prádlo. Pokaždé když vytahuji oblečení, je minimálně jeden kus (většinou trika nebo mikiny) s nějakou dírkou. Látkové plenky se mi zatím nikdy v sušičce nesrazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
30.10.16 17:38

@novomamča Tohle se mi občas taky stalo a dělají to špatně zapnuté zipy nebo suché zipy. Všechno se suchým zipem suším v pracím pytlíku a zipy buď úplně zapnuté (pokud nejdou rozdělit na dvě půlky) nebo úplně rozepnuté (pokud jdou rozdělit na dvě půlky jako je třeba u bund). Nebo máte některé věci z nekvalitních materiálů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
30.10.16 19:58

Tak mně se zdá, že se trochu sráží, vidím to na dětských bodýčkách. Pak se taky sráží dětské ponožky. Taky pozoruji víc poničené věci, například utěrky mají díry (s utěrkami nesuším nic se zipem), kapesníky to samé. Možná to moc odstředuji a dlouho suším, nevím. Anebo to jsou ty starší kusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
31.10.16 06:50

Ano, sráží, zejména bavlnu, len. u děcek to nevadí, unosí top mladší. Svoje oblečení asi začnu kupovat větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
31.10.16 09:07

Na povleceni, rucniky, pradlo a kalhoty super, trika zkracuje, takze je tam ani nedavam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný