Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No holky mi nikdo nic neříkal..a už vůbec do dětská nekontroluje..
teď jsem se dívala.. a opravdu dole to ma uplně sroste..
takže máme jít za dětskou? nebo rovnou na tu gyndu? a to propíchnutí je bolestivé?? bobek:(
Holky a čím promazáváte přesně?.. nějak mě děsí že do budoucna budu přímo na pipku dávat nějakej olejíček… (čekáme první dítko-holčičku).. o přetahování u předkožky u kluků slyším všude, ale o tomto prvně, ani mamka se nezmínila že by něco takového u mě dělala..
@Helll Být tebou, tk si najdu kde máte dětskou gyndu a zavolám tam, že máte tenhle problém a oni ti řeknou co a jak. A neboj to rozrušení nebolí, dělá se to hodně ostrou sondičkou a je to chvilka ![]()
Nase mala to mela poprve kratce po 1 roku, detska vzala mastny krem, natrela, roztahla a povolilo to, mela to ale malinko, vsimla jsem si toho brzy. Tuhle se ji to zase zacalo delat, tak jsem hned letela k dr a ona, ze je vse ok, jen se nemam bat poradne tu pipinku roztahnout (tak jako ona ji fakt nikdy neroztahnu). Jinak hodne promazavat a kdyz to jde, nechat bez pleny, v tech plenkach se ta pipka vic,,slepuje,, k sobe, nez kdyz je,,navolno,,
@Terulisekk infadolan pouzivam ja..velikost mensiho hrasku vmaznu mezi pysky a pak s ni,,cvicim,, mam strach ji roztahnout na,,jeden,, zatah jako doktorka. Prvni je kluk, tam to nebylo tak tezky, u maly se bojim, abych ji neublizila..
@Terulisekk já také nic nemažu a nic jí nesrůstá, ale vždy pořádně očistím, takže zkontroluji, že je to OK. Možná k tomu třeba některé holčičky jsou náchylnější ![]()
@kozisek no tak je pravda že když já jsem byla malá, tak při každém přebalování mě jen neotírala, ale vzala pod sprchu protože vlhčený ubrousky nebyly, tak to možná bude i tím.. a nebo jak píšeš tou náchylností, že každá je jiná…
@donaga no tak to je krásný… opravdu jak píšeš už si představuju jak desetiletý dcerce říkám ať si roztahne nohy že to zkontroluju, bych si připadala jak nějakej pedofil úchilnej:/
Jak už jsem psala výše, nejdůležitější je prostě prevence, předcházet tomu, aby se to vůbec stalo ![]()
Holky, tak já mám chlapečka, ale myslela sem si, že tak jako dr. kontroluje pindíky, tak holkám zkoukne pipku taky
a že na takhle důležitou věc minimálně upozorní…aspoň ségra to říkala, že jí na to důkladné promazání, aby se to neslepovalo, dr. upozorňovala…
Nám to tedy kontroluje na každé prohlídce
Překvapuje mě, že to tady spousta holek vůbec neví ![]()
Menší dcerka to má taky a určitě to není nedostatečnou hygienou, jak tady někdo psal, protože to má od narození. Doktorka o tom věděla, ale nic s tím nedělala, že to máme potírat olejíčkem a zkoušet roztahovat, že se to možná roztáhne samo. Neroztáhlo a v 18ti měsících jsme museli na dětskou gynekologii. Rozrušili jí to tam, pak týden poctivého mazání a roztahování. Teď má dcerka 28 měsíců a slepuje se jí to stále, i když to pořád pečlivě čistíme, promazáváme atd. Prostě tak jednou za měsíc to má vždy zase slepené. Dle instrukcí doktorky si dám vždy trochu dermazulenu na štětičku a rozrušuji jí to sama. Je to strašný boj. U starší dcery jsme to neznali a ta menší na to prostě trpí. Údajně k tomu může mít sklony a pravděpodobně s tím budeme bojovat do puberty.
Navíc dcerka měla i malé pysky přilepené k velkým, to jí gynekoložka rozrušila taky, řvala jako tygr. Ale má to znovu, v únoru jdem zase na kontrolu, tak jí to bude nejspíš dělat znova. A můžu čistit a mazat, jak chci. Vždy to prostě nepomůže.
@pavlats presne tak, nam to se to i pres prevenci vraci take, ikdyz v minimalni mire..