Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jak je holka stará? sorry ale jak dlouho si jí tam nekoukala? Tohle se asi nepřihodí přez noc ne??Jestli ano tak se omlouvám ale říká to nejen dětská ale už v porodnici.
@wewa píše:
Jak je holka stará? sorry ale jak dlouho si jí tam nekoukala? Tohle se asi nepřihodí přez noc ne??Jestli ano tak se omlouvám ale říká to nejen dětská ale už v porodnici.
Mě to tedy neřekli ani v porodnici ani dětská, vím to prostě sama od jiných. Beru to tak, že maminy otřou - vytřou bez toho, že by roztahovaly pysky a koukaly tam. Ale včera jsem otevřela ty fotky, jak to vypadá a myslím, že k tomuto fakt jsou některá děvčátka náchylnější, dcera do toho má táááák daleko, to si vůbec neumím představit, že by jí to takto mohlo srůst. Každá má ten genitál prostě jiný.
U kluka to přetahování, našemu to šlo krásně, nemá se to přetahovat do tří let, vždycky jsme zkusili jednou za měsíc, pak měl chvilku problém a to jsem čuměla, že najednou to takhle „přiroste“, takže s chlapem trénovali a pak zase dobré. Tohle není prostě jen o hygieně, ale zírat na to pořád jak do hangáru asi také není každému po chuti, já to také nekontroluji po každé. ![]()
@kozisek no tak já spíš myslela jak je možný že to najde až srostlé? To přece musí nějakou dobu srůstat a když si s něčím takovým nejsem jistá tak jdu k doktorce vždyť ona je tam od toho přece
já se nebojím jít k doktorovy ani s pupínkem a za divnou mě ještě žádný doktor neměl. Malej měl v pupíčku pidi bouličku a byl to atherom a byl v 10 měsících operovanej al to už je něco jiného jen sem chtěla říct že tady by mi diagnózu nikdo neřekl ![]()
A mimochodem teď už do toho jak do hangáru bude muset koukat ![]()
Holky já kontroluji, roztahuji…vytírám a naše malá už to má podruhé
je to prý vlivem hormonů. Poprvé jsem s ní byla na gyndě malá si toho „rozrušení“ ani nevšimla…prostě to doktorka jen víc roztáhla a povolilo to a teď jsem ji to udělala sama, také o tom nevěděla…volala jsem doktorce a říkala ji že se mi to podařilo rozlepit, říkala že to je fajn a že jí to mám máznout malíčkem vazelínou…
Takže myslím že hygienou to nebude…
Je to hormonama ptala jsem se na to svojí gyndařky dělala na dětské gyndě. hlavně proto jak dlouho se to má kontrolovat zatím holky nic neměla. Ona mi řekla, že to může zarůstat do změny hormůnů v tělě tudíž až do 1 MS pokud je problém..
Tak nám pediatra řekla, že to mám kontrolovat od narození do pul roka malé. Pak, že už to nezarůstá.
@kotýsek píše:
Tak nám pediatra řekla, že to mám kontrolovat od narození do pul roka malé. Pak, že už to nezarůstá.
malé je rok a půl a má to podruhé… ![]()
@wewa Budeš se divit, ale umí se to slepit i přes noc. Já to malé kontroluju a mažu každý večer a tak jednou za měsíc to má najednou zase slepené, tak to hned rozrušujeme. Nevím proč to tak je, ale koukám jí tam opravdu poctivě.
@pavlats píše:
@wewa Budeš se divit, ale umí se to slepit i přes noc. Já to malé kontroluju a mažu každý večer a tak jednou za měsíc to má najednou zase slepené, tak to hned rozrušujeme. Nevím proč to tak je, ale koukám jí tam opravdu poctivě.
já to také kontroluju…každý den i několikrát, a stejně ji to zarostlo…
@Blanka S
A mě zase řekla, že to zarůstá vlivem hormonů, co měla v sobě -odemě převzaté během těhotenství, ale to že znich do pul roku zmizí-vyprchá a pak už to nezarůstá. ![]()
tak si má člověk vybrat, kde je pravda ![]()
@pavlats no to je právě to co jsem chtěla vědět díky, já mám kluka a fakt mě zajímalo to jestli to srůstá delší dobu a nebo pak hned ![]()
Copak u těch malých se to pohlídá, ale už vidím, jak budu prohlížet starší. ![]()
@kotýsek píše:
@Blanka S
A mě zase řekla, že to zarůstá vlivem hormonů, co měla v sobě -odemě převzaté během těhotenství, ale to že znich do pul roku zmizí-vyprchá a pak už to nezarůstá.
tak si má člověk vybrat, kde je pravda
starší je pět a kontroluju 1× týdně a občas to má hóoooooooodně slepené.
Dobrý den za včas běžte na dětskou gynekologii. Já jsem byla dnes s cerkou 2,5let potrhlí ji to jakousi tyčinku chvilku plakala a pak dobrý ale co nás čekalo při curani to je děs pláče a teď nechce ani čůrat má strach tak do vany pod sprchu a je to lepší tak snad to bude dobré