Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
u dcerky jsem objevila srostly poševní vchod..
bohužel jsem si myslela, že to ta ma byt..
ale podle hoto co jsem četla asi nema.. když ji roztahnu pysky tak prostě pochvu ma srostou..
co s tím teď mame dělat??
@Helll píše:
Ahoj všem,u dcerky jsem objevila srostly poševní vchod..bohužel jsem si myslela, že to ta ma byt..
ale podle hoto co jsem četla asi nema.. když ji roztahnu pysky tak prostě pochvu ma srostou..
co s tím teď mame dělat??
k dětské a ta ti dá žádanku na dětskou gyndu bohužel.
Zajít k doktorovi…doma toho víc nevymyslíte, a pokud to má opravdu srostlé, tak ani nevyřešíte…
@Helll mmch, jak je dcerka stará?
Tohle by vám měla říkat a při preventivce i kontrolovat dětská dr. ne?
Budete muset na dětskou gyndu. Udělá se to jako by při „nedostatečné“ hygieně. Ono to takhle špatně vyzní, ale je to prostě z toho, když jí vytíráš, nebo umýváš pipinu, nejdeš tak důkladně do hloubky. Chce to opravdu důkladně velké i malé stydké pysky roztáhnout a pořádně omýt. Ne šolíchat jen svrchu ![]()
@Helll
@Mar__tanka1983 Nám taky nikdo nic neřekl, malé pipinu promazávám olejíčkem když jí mažu po koupání
Malá to měla také. Doktorka jí to oddělila tyčinkou. Doktorka mi řekla, že to dělají hormony, že to chce alespoň jednou denně roztáhnout a namazat jí to tam aby se to klouzalo a nesrůstalo. Řekla mi ještě abych jí to tyčinkou do uší oddělila kdyby to zase začínalo srůstat. Udělala jsem to už 2×, tak sad bude klid!
Opravdu to spousta doktorů neříká a nekontroluje, třeba naše dětská dr ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
@Helll mmch, jak je dcerka stará?
Tohle by vám měla říkat a při preventivce i kontrolovat dětská dr. ne?
Nám to tedy nekontroluje. ![]()
Já jí to kontroluji sama, protože jsem o tom už slyšela, ale tak nějak se toho bojím také.
To bylo přetahování u staršího, teď zase tohle ![]()
Asi pred pul rokem jsem to u moji male zjistila taky. Nemela ji uplne srostlou, ale jen mala skvirka tam zustavala. Mazala jsem k doktorovi a bylo mi receno ze to je normalni a do 2 let se to spravi. Musela jsem hlidat jestli ji to uplne nezarusta a jestli normalne cura, dodrzovat hygienu a fakt peclive utirat+jsem ji to pri kazdem prebalovani promazavala olejickem. Za par dni se ta srvirka zacla zvetsovat. Trosku zarostle to ma porad, ale v pohode
No holky mi nikdo nic neříkal..a už vůbec do dětská nekontroluje..
teď jsem se dívala.. a opravdu dole to ma uplně sroste..
takže máme jít za dětskou? nebo rovnou na tu gyndu? a to propíchnutí je bolestivé?? bobek:(