Srůst zoubků

111verunka111
6.2.13 13:54

Srůst zoubků

Zdravím,

potřebovala bych znát názor na zoubky mého devítiměsíčního syna. Na dolním patru zoubky jednička a dvojka po nějakém čase srostly v jeden zoubek. Mám to nějak řešit? Nebo až zoubky vypadnou, tak narostou každý zvlášť?

Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
6.2.13 14:05

@111verunka111 Zubarka mi rekla, ze se srostlice jen maji vic cistit, ze se snadneji kazi. Jinak to neresila. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2591
6.2.13 14:06

@111verunka111 Myslím, že řešit to nemá smysl, když jsou to první zoubky. Já mám taky místo dolní 1 a 2 jeden širší zub a trochu mezeru mezi těmi vedlejšími zuby a žádný problém to pro není :) Jen ten estetický ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
6.2.13 14:07

Dcera 4r má též zoubky srostlé, ale nahoře. Chodíme na pravidlené preventivní prohlídky k zubařce, ví o tom že má srostlici a zatím to neřeší. Uvidíme jak to půjde dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
6.2.13 14:13

Dcera měla to samé. Bohužel druhá spodní jednička jí narostla jen jedna. Zoubky se ale posunuly, takze tam žádnou mezeru nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
6.2.13 20:31

Děkuji holky :) tak snad mu tedy pak naroste každý zoubek zvlášť :)

• Citovat
  • Upravit
2
29.10.22 01:19

Zoubky

Dobrý večer chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenosti. Můj 6lety syn má přední zoubky z pádu na stůl shnile. Tet mu začali růst přední zoubky ale roste mu to za předníma. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 03:29

@Sarita11 To jsou,, žraločí zuby,, Dceři tak rostly taky. Déle, ale bylo to dobrý. My jsme s tím byli u zubarky a ta mi řekla, že počkáme a kdyby se ty první nezačaly viklat, tak pak by je vytrhla. U nás se ale viklat začali, tak když už se viklali víc, tak jsem ji je vytrhla sama. Ty druhé zuby za nimi, se tam pak krásně narovnali a dá se říct do pár dní. Po té díře z jedniček, do pár dní se tam krásně naskládali. Ještě jsme měli od dr. radu, že po vytržení těch jedniček pak má dítě občas jazykem tlačit do těch druhých a oni se tam dosunou rychleji.

• Citovat
  • Upravit
2
6.11.22 15:27

Děkuji za vaši odpověď. Ale zaráží mě to že on tam nemá ani kousek zubů který by se mu vyklal. Podle mě mu tam zůstali kořeny jestli vám nebude vadit můžu zaslat foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.22 16:08

@Sarita11 To nevadí, to vytlačí ten druhej. Dceři se taky vůbec nekejvali, až za čas začal. Ten druhý to vytlačí. Jestli nemáte zubaře ( což bych se v téhle době nedivila, protože XX populace zubaře nema) tak jít nějaký den na pohotovost, říct třeba, že ho v tom místě boli a oni na to kouknou a kdyz tam nějaký kořen bude, vytáhnou ho a bude klid :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.