Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobré ráno ženy,
chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo aktuální zkušenost se třmínkem na patře (kvůli otočení šestek). Jak dlouho jste ho musely mít? Po jaké době jste si na něho zvykly? Prosím o jakékoliv rady ohledně fixních rovnátek a třmínku.
Děkuji všem!
Ahoj, zvykla jsem si za par dni. Mela jsem ho rok, pak mi ho doktor sundal, protoze mi misto jednoho krouzku na sestce daval kanylu, ale rikal, ze uz nebude potreba.
@Sepishka píše:
Ahoj, zvykla jsem si za par dni. Mela jsem ho rok, pak mi ho doktor sundal, protoze mi misto jednoho krouzku na sestce daval kanylu, ale rikal, ze uz nebude potreba.
Jej, fakt rok???
Já se tu uklidňuju, že to musím chvíli vydržet (říkala jsem si asi 3 měsíce)
Hmmm, budu to muset vydržet, mno… Nejde mi s tím vůbec jíst! Jím jen kaši, jogurty a polévky ![]()
Ahoj, já ho měla asi osm měsíců. Bylo to náročný, ale vydržet se to samozřejmě dá
. Zachytávalo se mi za to jídlo a ke všemu se mi udělala velká afta na jazyku přímo v místě, kde ta struna dělá rýhu
. Ale pro krásu se prostě trpí
.
Fixní rovnátka mám teď rok. Nejdřív mi nasadili hořejšek a ten drát na patro a pak asi po třech měsících dolejšek. Horní zuby se srovnaly poměrně rychle, od podzimu se to jen udržuje a čeká se na dolní čelist. Celkový plán s rovnátky mám na 2 roky a pak samozřejmě na noc a gumičky mezi čelisti.
@Eveline Ghost píše:
Jej, fakt rok???Já se tu uklidňuju, že to musím chvíli vydržet (říkala jsem si asi 3 měsíce)
Hmmm, budu to muset vydržet, mno… Nejde mi s tím vůbec jíst! Jím jen kaši, jogurty a polévky
No ja myslim, ze by me tim trmenem trapil jeste dyl, ale me vadil krouzek na sestce a tim, ze se misto nej dala kanyla, nemel za co chytit ten trmen, tak sel dolu se slovy: Doufam, ze se to nerozjede, ale snad ne ![]()
@Sepishka píše:
No ja myslim, ze by me tim trmenem trapil jeste dyl, ale me vadil krouzek na sestce a tim, ze se misto nej dala kanyla, nemel za co chytit ten trmen, tak sel dolu se slovy: Doufam, ze se to nerozjede, ale snad ne
Jej, no koukám, že sis taky užila. A nerozjely se ti zpátky?
@Eveline Ghost píše:
Jej, no koukám, že sis taky užila. A nerozjely se ti zpátky?
Mamten trmen dole tenprve dva mesice, ale ne nic se nerozjizdi
Horni zuby uz mam srovnany a dole chybi zaradit jednicka, na podzim by mi to mel sundavat, tak uvidime ![]()
@Sepishka píše:
Mamten trmen dole tenprve dva mesice, ale ne nic se nerozjizdiHorni zuby uz mam srovnany a dole chybi zaradit jednicka, na podzim by mi to mel sundavat, tak uvidime
Tak hlavně aby to bylo vše v pohodě. Já už si docela na ten třmen zvykla. Ze začátku jsem myslela, že tam pojedu zpátky a řeknu, že ho nechci
Bylo to pro mě hrozný, zavazelo to, nešlo s tím jíst, spát, jazyk odřený… Ale zatnula jsem zuby a vydržela, teď už to moc nevnímám a docela to jde ![]()
@Eveline Ghost píše:
Tak hlavně aby to bylo vše v pohodě. Já už si docela na ten třmen zvykla. Ze začátku jsem myslela, že tam pojedu zpátky a řeknu, že ho nechciBylo to pro mě hrozný, zavazelo to, nešlo s tím jíst, spát, jazyk odřený… Ale zatnula jsem zuby a vydržela, teď už to moc nevnímám a docela to jde
Ja jsem si taky ty prvni dny po nasazeni myslela, ze neni mozny si na tu bolest a rozedrenou pusu zvyknout. Kdyz uz jsem zvazovala, ze si to z ty pusy snad sama vyrvu, tak jsem si vzpomela na dve diry po vytrzenych petkach a zase jsem poslusne trpela, ale ta sliznice si vazne zvykne brzo:-) At se dobre rovnas! ![]()
Ja jsem ho mela cca 10 mesicu, zvykla jsem si tak po 14 dnech. Spatne se mi s tim mluvilo a spatne se s tim cisti zuby:-((
Ahoj, je mi deset a chtela bych se zeptat jestli se mohou fixni rovnatka davat i kdyz jeste nemam uplne vsechny druhy zuby? dekuji za odpoved
@hgfdss píše:
Ahoj, je mi deset a chtela bych se zeptat jestli se mohou fixni rovnatka davat i kdyz jeste nemam uplne vsechny druhy zuby? dekuji za odpoved
Ahoj, no to bohužel nevím. Ale podle mě ti je dají až budeš mít všechny druhé zuby venku.
Ahoj, je mi deset a jestli se mohu zeptat jestli je taky nekomu z vas deset a jestli vam uz dali rovnatka dekuji za odpoved ![]()
@hgfdss píše:
Ahoj, je mi deset a jestli se mohu zeptat jestli je taky nekomu z vas deset a jestli vam uz dali rovnatka dekuji za odpoved
Áno, nemalé části uživatelek Emimina je kolem deseti let
. Jestli můžu poradit, tak nejlepší bude, obrátit se na svého zubního lékaře ev. přímo na Stomatologickou kliniku http://stomatologie.lf1.cuni.cz/ortodoncie, kam zubař předepíše doporučení
.
Chtela bych se zeptat jestli nekdo ma rovnatka i na nekterych mlecnych zubech dekuji za odpoved ![]()