Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj mamky, chci se zeptat, jestli máte některá zkušenosti s tím, že když mimču rostou zoubky, tak je při tom značně zahleněný, kašle a má teploty.
Naše beruška už kašle asi 2 týdny, stejně tak je zahleněná a teploty se jí tak střídají - jednou jo, jednou ne - a včera jsme našli první zoubky.
Tak nevím, jestli to může mít souvilost, jak jsem slyšela nebo jestli se to prostě jen sešlo dohromady ![]()
Slyšela jsem jen o rýmě a teplotě při růstu zoubků. Ten kašel bude spíš nachlazení
Ahojky u nás to bylo taky tak tedy kromě tech teplot, rýmá kašel a za tyden nemoci zoubek na světě ted po 10 dnech už je malé líp tak doufám že nám to dlouho vydrží
![]()
U NÁS BYLA RÝMA, z rými pak kašel (ale nic šíleného). Jednou i průjem. Teď při růstu pětek měla i teploty, ale bez rýmy a kašle…
Když malýmu rostou zuby, tak vždycky má teploty přes 40st. plus něco navíc. Poprvé to byla šestá nemoc, pak angína a teď naposledy nachlazení. Jinak nikdy nemocnej nebyl. ![]()
Ahoj, u nás je vždy při růstu zůbů rýma, která pak přejde do kašle. Ale dá se to přežít. Teploty ani průjem syn nemá. Takže asi to normální bude ![]()
@atominnka píše:
U NÁS BYLA RÝMA, z rými pak kašel (ale nic šíleného). Jednou i průjem. Teď při růstu pětek měla i teploty, ale bez rýmy a kašle…
přesně tak, rýma stéká do krku a nutí pak dítě kašlat.
U nás to taky tak bylo ![]()
U nás rostly zuby povětšinou s rýmou. Prý je při jejich růstu oslabená imunita, tak pozor na cestování apod.
Aha, tak díky všem, tím pádem je na tom asi opravdu něco pravdy a proto i CRP vyšlo v normálních hodnotách ![]()
@atominnka píše:
z rýmY, pardon
![]()
Tak naša trpaslíčka tiež väčšinou máva nádchu a zvýšenú teplotu, sem-tam trošku riedšiu stolicu… Do jedenástich mesiacov nemala ani zúbok. Prvé dva boli fakt utrpením, trvalo to asi tak týždeň. Momentálne ich má asi osem a mám dojem, že všetky horné sa rozhodli narásť naraz
…
A máte některá zkušenosti s tím, že vám dítě přestane jíst/pít, když rostou zoubky? Ta naše potvůrka je plně na UM, zatím nic jiného nedáváme, protože příkrmy odmítá, a jelikož mi momentálně mlíko odmítá, tak je to docela problém a už mi začala hubnout ![]()