Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Byla jsem u zubařky, s bolestí zubu. Vyjímečně bolí sám od sebe, na kousání nebolí, ale třeba když dám zubní pastu na kartáček, tak to nemůžu na zub přiložit, musím mít už pastu rozpěněnou, jinak to hrozně bolí. Nebo bolí například když vdechnu studený vzduch nebo na zub poklepám. Zubařka dělala rentgen, ale na zubu nic nenašla, prý je akorát naprasklá sklovina, ale jinak je zub v pořádku a neví, proč by mě bolel. Neměli jste někdo podobné potíže? Co se zubem - navštívit jinou zubařku? Jinak jsem s její péčí spokojená, připadá mi velmi pečlivá, ochotná.
Nemas odhaleny krcek?
Me ted zuby zlobej dost, furt to oddaluju, protoze me ceka spousta zakroku vcetne osmicek a cetla jsem, jak nekdo mel u korene zubu nejakou cystu, zub pry bolel jak krava, nakonec musel ven ![]()
To co popisujes t im natahnutim vzduchu, prilozenim kartacu s pastou, tak jsem mela, kdyz byl zanet dasni, na ten bacha, nekteri zubari se s nim moc nepindaj, predepisou maximalne peroxid na vyplach, ale uz neresi pricinu zanetu, coz casto byva poddasnovy zubni kamen
Kazdopadne bych asi chtela, aby me videl jeste nekdo jiny, zub zratajen ta sam od sebe neboli a pokud je tam praskla sklovina, ta snim asi neco je, rtg neni vsemocne
Mě takhle bolel zub, když mi „umíral“ nerv. Zubař nastříkal na vatičku mrazící sprej a přiložil na zub, to jsem se mohla zbláznit. N
o a když ten nerv odumřel, už to nebolelo. Měla jsem takhle dva zuby najednou.
musl pak ty nervy vytahat, případně nejdřív „dozabít“ arzenem.
Zašla bych ještě jinam… Me takhle bolela šestka. Zubařka našla zánět dásně, chodila jsem denně na vyplachy, poslední den tam byl její syn, podíval se na to, prohlásil, ze tam dělá bordel osmička(šel od ni ten zánět), hned ji vytrhl a já mám od te doby klid.
Ahoj,
mám úplně to samé, dr. mi dělala rentgen, nemám kaz, ale zeslabenou, resp. narušenou sklovinu na jednom místě na zubu a projevy stejné jako popisuješ. Bude mi to spravovat bílou plombou, nějak zacelovat a mám si připravit 400 Kč. Určitě jdi ještě jinam, toto když se prý zanedbá jde to čím dál více do hloubky a bude to jen horší. ![]()
@náhradní maminka Měla jsem ty samé příznaky a nakonec to dopadlo jak psala @Gladys
Měla jsem tam cystu - obrovskou a navíc zánět až do kosti. Zub musel nakonec ven. Než mi zubař mohl dát implantát, tak se mi to rok hojilo. Odbila jsem si to v šestinedělí. Nechci strašit (na zuby jsem posera, ale horší zákrok jsem v životě nezažila). Celé už to byla taková menší operace. Docela dost anestezie, roušky všude. Neodkládej to, protože tím jak mi tam nemohl dát obratem nový zub, tak se mi pohnulo spodní i vrchní patro.
Měla jsem to taky, čekala jsem kaz a doktor říkal, že mám odhalenej krček a slabší sklovinu v tom místě a dělal mi jakousi „penetraci“ tuším, že to tak nazýval - něčím to prostě pomazal a od tý doby mám klid ![]()
Ahoj, tak tohle presne jsem mela minuli tyden, nakonec to byl zanet od ucha a musel se navrtat, vytahnout nerv, lecit tyden otevreny a zitra jdu na zadelani. Jsem stastna, ze uz to neboli!
Snad to budes mit brzo take v poradku:-)
Děkuji ostatním za zkušenosti, vytržení zubu mě také napadlo, ale je mi líto si nechat vytrhnout pětku a mít tam díru. Nevím, kolik stojí implantát. Tu vatičku kterou se zkouší bolestivost znám, ale na tenhle zub si jí nedokážu představit, to bych asi z křesla utekla.