Srůsty ve střevě po operaci slepého střeva - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
168
27.10.13 17:09

Já jsem v září byla na operaci. Ale bylo to akorát na prd, protože, jsem si udělala kylu jak jsem potom tahala malého a je to ještě horší. Bolí mě břicho i při kašlaní a při rychlejší chůzy pak trpím jak pes. Sice max deset minut, ale je to krutá hnesna bolest která, mě zkroutí jak paragraf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
27.10.13 21:20

Ahoj, mně dr. zjistil srůsty ve střevě po roce od porodu SC, ale bolesti jsem měla od 4.m. těhotenství. Bolavý styk mám, tak nevím, jestli to nebudou srůsty i gyn. charakteru. Ani mi dr. neřekl, že by se srůsty operativně měly řešit :nevim:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
27.1.14 13:38
@Jarča21 píše:
@MarkétkaU přeci ale musejí udělat nějáký vyšetření, kterym se to potvrdí nebo? Přece nepůjdu pod narkozu, která zatíží moje tělo a možná zbytečně. Takže to asi bude bud' a nebo…už jsem na tom tak, že nevim jestli do nějákýho podzimu vydržim! Bolesti mimo styk nejsou tak hrozný ani né tak častý, ale to že se styku ted' bránim a vysvětluju tomu mímu že mě to tam ted¨při tom bolí…nechápe to…prostě nám to zasahuje do vztahu :(

Ahoj, aha tak to jsem na tom stejně, mám to naprosto stejně jako ty a taky s tou narkózou jsem na pochybách, bolesti při styku a nejen přim mám zjištěné i srůsty ve střevech a mám někdy dny, kdy bych bolestí raděj ani nebyla :?. A jak jsi dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
28.1.14 09:38

Ja jsem byla loni na laparoskopii. A bolesti jsou stale. Ale uz takove ze jsem si vcera dosla na gindu. A tam mi dr rekl ze mam srusty ze je nahmata a ze mam neco otocene do zadu. Prej jsou dve reseni bud operace a nebo nebo otehodnim prej se tim ty srusty rozrusej samy. Teda pokut budou vejcovody pruchodne to take dodal. Ale zensky bolesti jako prase. Mam na ne algifen. Styk na prddd. Ale mam napohodu chlapa ze to chape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
1.2.14 13:53

@7Vany Ahoj,no hele já jsem začala užívat laktobacily, protože jsem měla bolesti už když se mi střeva naplnily a měla jsem potřebu jít se vyprázdnit, když to napíšu na rovinu..a můžu říct, že mam poměrně klid.Sice milování sem tam bolí, ale hold si to už neužíváme tak, jako to bylo dřív před císařem…bez bolestí naplno. Měla jsem jít na přerušení vejcovodů - podvázání kvůli lékum co beru už nesmim mít děti. Takže by se při tom rovnou přerušily srůsty…ale rodiče mě vystrašily tim, že maj o mě strach, to za prví, že na tom nejsem ted zdravotně dobře a nemusela bych operaci přežít, což je pravda že se na ni ted něják necítim a přítele mrzí, že mu nevěřim, že to hlídá abych neotěhotněla. Tak na operaci nepůjdu. Skus taky ty laktobacily :-) já mam balení GS Lactobacily na 3 měsíce za cca 350kč

• Citovat
  • Upravit
34
1.2.14 22:49
@Jarča21 píše:
@7Vany Ahoj,no hele já jsem začala užívat laktobacily, protože jsem měla bolesti už když se mi střeva naplnily a měla jsem potřebu jít se vyprázdnit, když to napíšu na rovinu..a můžu říct, že mam poměrně klid.Sice milování sem tam bolí, ale hold si to už neužíváme tak, jako to bylo dřív před císařem…bez bolestí naplno. Měla jsem jít na přerušení vejcovodů - podvázání kvůli lékum co beru už nesmim mít děti. Takže by se při tom rovnou přerušily srůsty…ale rodiče mě vystrašily tim, že maj o mě strach, to za prví, že na tom nejsem ted zdravotně dobře a nemusela bych operaci přežít, což je pravda že se na ni ted něják necítim a přítele mrzí, že mu nevěřim, že to hlídá abych neotěhotněla. Tak na operaci nepůjdu. Skus taky ty laktobacily :-) já mam balení GS Lactobacily na 3 měsíce za cca 350kč

Ano, laktobacily užívám a několikrát užívala, hylak f, atd..,hlavně ty, kde je „údajně“ deklarované množství laktobacilů, ale mám pocit, že to nějak nemá vliv k lepšímu, a taky jsem se rozhodla, že pokud to budu mít takhle i nadále, operace-neoperace, rozhodně už nechci další dítě, protože tohle s mojí asi chabou náturou už nechci zažívat!!! :( Jinak stále váhám s tou operací, nevím, jestli nepočkat raději do 2 let malé, až jak se budu cítit, kdy už případně bych mohla pracovat na dalším dítěti :roll:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.22 22:04

srusty

Dobrý den, již po druhé v rozmezí tří let se u mě objevil ileosní stav, který se nakonec zvládl vyřešit konzervativně. Na CT je vidět náznak srůstu na rozhraní tenkého a tlustého střeva. Nevím jak tento problém řešit dál…zda držet celý život bezezbytkovou dietu či podstoupit laparoskopický zákrok (při kterém ale hrozí dle lékařu zjizvení a zmenšení pruměru střeva)…Jak velké jsou rizika zjizvení? Máte někdo zkušenost? Děkuji za odpověď. Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí